Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Wolvega - 1 februari

Wolvega - vrijdag 1 februari 2019 - start 18:22u


Race 1. Prix Railcare.nl (Elite Challenge), 18:22 uur.

Een mooie race voor de subtop. De favoriet heeft echter een kleine handicap wat de koers wellicht iets lastiger maakt. Kees Bokma (9) is dat die vanuit het tweede gelid moet komen. Echter is wel het voordeel dat hij de enige is en dus alle ruimte heeft. De laatste maal leek hij Emilion te kloppen maar deze kwam sterk terug. Een goede prestatie van de ruin. Zijn koers ervoor werd maar nipt gewonnen waardoor hij voor mij ‘tegenviel’. Grift Jr (3) is al enige maanden goed in vorm en staat vandaag iets lichter dan de laatste twee keer. Tempel LB (7) is de trots van Karel Gerrits en keert terug na rust. Hij beleefde vorig jaar met hem mooie momenten in Mönchengladbach. Fleur Starlake (6) is een darkhorse die goed genoeg is voor de winst. De merrie liep vorig jaar al meerdere malen in de 1.14. Gibson Boko (4) mag ook zeker niet uitgevlakt worden. De ruin kwam de laatste maal niet ver binnen achter City Guide. En laat deze afgelopen dinsdag sterk gewonnen hebben in Vincennes! Om die reden wellicht wel de medefavoriet?

Plaats 1: Kees Bokma (9)
Plaats 2: Fleur Starlake (6)
Plaats 3: Gibson Boko (4)
Plaats 4: Grift Jr (3)


Race 2. Prix Topkip.nl (Boko Champions Challenge), 18:52 uur.

Wederom een sterk veld in deze tweede afdeling van vandaag. Vaduz Wise As (9) keert terug na rust en deze zeer talentvolle hengst zal ongetwijfeld nog iets sterker zijn geworden. In de kwalificatie kwam hij niet ver binnen achter stalgenoot Great Gatsby As, die afgelopen maandag vierde werd maar later alsnog uitgeschakeld werd. Ook was hij in oktober de nummer zes van de Grosser Preis von Deutschland, ook geen schande. Ondanks dat hij terug keert van rust zal hij hier direct zijn ware gezicht moeten tonen om vervolgens weer internationaal te gaan. Eerste uitdager zal Hurricane (6) zijn uit de kampioensstal. Zijn laatste verrichting was tegengevallen maar zullen we vergeten doordat het zijn rentree was. Ook hij zal vandaag sterker aan de start verschijnen. Joffshore Vrijthout (2) maakte een uitstekende rentree. Echter was hij de start daarna duidelijk niet in orde. Nu keert hij terug na ruim twee maanden en zal ook ongetwijfeld beter zijn. Hudson Boko (3) behoort tot de plaats paarden net als Payet (7).

Plaats 1: Vaduz Wise As (9)
Plaats 2: Hurricane (6)
Plaats 3: Joffshore Vrijthout (2)
Plaats 4: Hudson Boko (3)

 

Race 3. Prix Eisma.nl (Payday Winner Challenge), 19:22 uur.

Zuleika Font (6) is een merrie van uitzonderlijk niveau. Ik twijfelde enigszins de laatste maal door de handicap in haar nog prille carrière. Die twijfel was nergens voor nodig want ze won met overmacht! Ze had zelfs wel veertig meter kunnen geven. Kortom een crack! Gipsy Starlake (8) stelde mij teleur door net niet te winnen. Hij was mijn tip van de dag op een mooie €3,20. Echter heeft hij vandaag wel het lastige nummer acht achter de startauto. Victor ZS (2) is de tweede troef van Jeroen Engwerda en heeft Robin Bakker gevraagd voor de rit. Ook dit paard is in uitstekende vorm en heeft sinds zijn terugkomst op Gigantendag nog maar weinig verkeerd gedaan. Volare Gar (5) maakte een winnend debuut voor Michael Nimczyk na zijn verhuizing. Er werd sterk gewonnen in Mönchengladbach in een prima tijd. Iris Flevo (9) is een draver die ik lastig kan inschatten maar zeker niet op het trioformulier mag ontbreken.

Plaats 1: Zuleika Font (6)
Plaats 2: Victor ZS (2)
Plaats 3: Gipsy Starlake (8)
Plaats 4: Volare Gar (5)


Race 4. Prix Bird Parker (Golden Challenge), 19:52 uur.

Wordt het weer een Kamminga duo? Die kans is levensgroot met Do You Love Me (3) en Croatie d’Amour (7). Cees vertelde de laatste keer lichte voorkeur voor zijn draver te hebben echter dachten de wedders de andere. Cees bleek gelijk te hebben want er werd zeer sterk gewonnen met de Franse Love You zoon. Croatie was niet heel veel minder en zal normaliter tweede worden. Apache Jeloca (5) is uiteraard het aangewezen paard voor plaats drie. Ditmaal met steun van John de Leeuw. Chance Classique (1) is de uitdager van Apache voor plaats drie en zal niet heel veel minder zijn. Voor de overige plaatsen is alles mogelijk.

Plaats 1: Do You Love Me (3)
Plaats 2: Croatie d’Amour (7)
Plaats 3: Apache Jeloca (5)
Plaats 4: Chance Classique (1)


Race 5. Regio Challenge Alkmaar (Revanche), 20:22 uur.

Ook de Alkmaar paarden kunnen prima overwinteren in Victoria Park. Al doe ik Makalo (5) daar misschien te min aan. Hij won de laatste maal zeer sterk vanuit het tweede gelid. Hierin heeft hij mij overtuigd dat hij deze overwinning ook op zijn naam zal schrijven. Tweede in die koers was Galaxy W (2) die op zijn beurt ook een goede koers liep. Wie dit duo kan verstoren is Hampshire F Boko (6) met Micha Brouwer. Eerder werd hij al tweemaal goede tweede achter Giant Starlake. Voor de overige plaatsen ben ik toch wel lichtelijk gecharmeerd van French Kiss (3) die steeds onopvallend goede koers loopt. Ook Flavius Boko (4) kan verrassen.

Plaats 1: Makalo (5)
Plaats 2: Galaxy W (2)
Plaats 3: Hampshire F Boko (6)
Plaats 4: French Kiss (3)


Race 6. Prix Belina Josselyn (Lady Challenge), 20:47 uur.

Vernoemd naar de draver die afgelopen zondag op imponerende wijze de Prix d’Amérique op haar naam schreef. Na een fantastische voorbereiding van legende Jean-Michel Bazire werd uitschakeling in de Prix de Belgique volledig recht getrokken. Koersverloop was hierin de doorslaggevende factor en dat is het mooie aan de sport. Een overzichtelijk veld met slechts zeven paarden verdeeld over twee banden. Mijn favoriet zal denk ik een interessante cote staan. Namelijk Belle Bonanza (5). De merrie loopt altijd goede koersen en loopt vaak onopvallend goed. Ze verdient al een tijd een overwinning en dat moment is nu? De twee grootste uitdagers zijn de Davidson-Wester paarden Comete de Baffais (6) en Cadence de Kacy (7). De dravers zijn flink aan elkaar gewaagd en hebben elkaar beide al geklopt. Eerstgenoemde won van kop af met Mats Wester en wordt vandaag gestuurd door de kampioen. Cadence is dus zeker niet minder en het koersverloop zal dus bepalend zijn. Voor de overige plaatsen zou ik alle paarden op uw ticket zetten. Hiervan lijkt Dame Quick (2) het beste rijtje te hebben.

Plaats 1: Belle Bonanza (5)
Plaats 2: Comete de Baffais (6)
Plaats 3: Cadence de Kacy (7)
Plaats 4: Dame Quick (2)


Race 7. Prix Houthandel.nl (Merwestaal Talent Challenge), 21:12 uur.

Wederom een duel verwacht tussen de paarden die onlangs ook eerste en tweede werden. Dat zijn Harmke Schermer (2) en Henri mon Ami (7). Eerstgenoemde won toen naar een perfecte race op de rug van Henri. Dit koersverloop is vandaag ook mogelijk. Voor plaats drie vind ik lopende weg Hoe Well (8) het beste paard. De hengst heeft al meerdere malen verrast voor een plaats achter goede paarden als Zed Gifont en Ids Schermer. Harenne F Boko (1) kan hier een stokje voor steken met hem mooie nummer één. Een parcours achter Harmke Schermer lijkt ideaal. Ook Gigi l’Amoroso (5) is een fijn paard voor een plaats in het trio. Net als Loverboy Vrijthout (4) en Himoko Bianco (9).

Plaats 1: Harmke Schermer (2)
Plaats 2: Henri mon Ami (7)
Plaats 3: Hoe Well (8)
Plaats 4: Harenne F Boko (1)

 

Klik hier voor de voorbeschouwing van Wolvega op maandag 4 februari

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.