Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Wolvega - 8 februari

Wolvega - vrijdag 8 februari 2019 - start 18:22u


Race 1. Prix Cap Est de Mai, 18:22 uur.

Goedendag beste lezers van wederom een prachtige meeting. Gestart wordt met een koers tot €15.000 voor Franse dravers. Favoriet is uiteraard Dito Quick (4) die op Nederlandse bodem nog niet verslagen is. Hij won de laatste keer zeer overtuigend en klopte makkelijk Dillinger Gentil die daarna nog tweemaal wist te winnen. Vandaag neemt eigenaar Sven Hoste op de sulky plaats, een man met veel koers ervaring. Empereur Face (5) is al tijden in vorm en zal de eerste uitdager zijn van de favoriet. Van Dalios de Guez (10) had de trainer de laatste maal al hoge verwachtingen, echter kon hij deze niet waarmaken. Eerder liep hij wel al goede koersen in Mons. Emkih de Vandel (7) loopt steeds prima koersen in dezelfde klasse en kan met Jaap van Rijn een plaatsgeld behalen. Dream Gibus (8) doet het ook al lange tijd goed en gaat vandaag voor het eerst op pad met Anne Lehmann.

Plaats 1: Dito Quick (4)
Plaats 2: Empereur Face (5)
Plaats 3: Dalios de Guez (10)
Plaats 4: Emkih de Vandel (7)


Race 2. Le Cheval d’Or / Het Gouden Paard, 18:52 uur.

Het hoofdnummer van de dag waarin €11.000 aan prijzengeld wordt verdeeld. De draver die recent een aantal hoofdnummers op zijn naam schreef is Thai Investment (8) met Jaap van Rijn. Deze Noorse hengst wist driemaal sterk én verrassend te winnen. De cotes waren €11, €12 en €24! Heel interessant dus voor de wedder. Al moet ik eerlijk toegeven dat hij vandaag niet hoger dan €3 zal staan. Hij klopte zeer goede paarden als Ustang Ludois en Gustafson. Voor de plaatsen is het zeer open met velen kanshebbers wat ongetwijfeld een leuke uitbetaling zal opleveren. Banker Transs R (6) is een paard met ontzettend veel karakter maar zijn vorm lijkt echter twijfelachtig. SJs Junior C (7) is ook een fantastische draver die altijd trouw in de plaatsen zit. Met een mooi parcours zelfs goed genoeg voor de winst. Urlando Beji (10) werd in Vincennes derde vorige maand maar mag niet meer in Frankrijk starten na zijn tiende levensjaar. Eerder liet hij nette verrichtingen zien in Corsica. Out of the Slums (1) mag ook zeker niet op de tickets ontbreken met de Duitse kampioen op de sulky. Ook Iron Vivant (3) mag u zeker niet onderschatten.

Plaats 1: Thai Investment (8)
Plaats 2: Banker Transs R (6)
Plaats 3: SJs Junior C (7)
Plaats 4: Urlando Beji (10)

 

Race 3. Payday Winner Challenge, 19:22 uur.

Een koers op het lijf geschreven voor de Nederlandse kampioen. Er gaat geen meeting voorbij zonder een overwinning. Highlander (4) is daarom voor mij de favoriet. Wie niet veel van hem onder doet is de merrie die vanuit Duindigt regelmatig deze kant op gaat. Namelijk Guess What (3). De wondermerrie kreeg van Erik van den Bergh een perfecte trip en won overtuigend van Giant Starlake en Zaviar As (6) die enorm veel werk aan kop verzette. Goo River Flevo (2) won eerder ook al sterk en liep een prima derde plaats achter de favoriet en Regiment (5), die ook zeker niet op de tickets mag ontbreken. Hour of Power (7) en Forever H (10) zijn ook zeker kanspaarden die de koers zeer lastig maken.

Plaats 1: Highlander (4)
Plaats 2: Guess What (3)
Plaats 3: Zaviar As (6)
Plaats 4: Regiment (5)


Race 4. Prix Gala du Trot, 19:52 uur.

Uiteraard mag deze meeting een monté koers niet ontbreken, en wat voor één?! Het zal verwacht ik een duel gaan worden tussen Garry (7) en Ultra Tivoli (9) met twee internationale topjockeys op het zadel. Eerstgenoemde is een serie winnaar in Duitsland en lijkt niet heel veel minder dan Zauni. Ultra Tivoli wist deze Zauni te kloppen bij zijn debuut in Nederland. Om die reden was hij torenhoge favoriet in Mons tegen Buzzi Sild die hem nipt wist te kloppen met Hanna Huygens, de jockey die vandaag Ultra rijdt. Op plaats drie verwacht ik Yarrah (1) die al meerdere malen tweede werd achter Garry en niet veel van hem onder deed. Echter krijgt hij ook nog 20 meter wat het nog interessanter maakt. Philistine Face (4) is een nieuw ‘gezicht’ vanuit Zweden in deze koers met een aantal klasseringen in onder andere Bollnäs en Solvalla. Ik vindt de merrie lastig in te schatten, mede omdat haar prestaties goed waren, maar niet indrukwekkend. Afwachten dus. Ook Co Swagerman (2) lijkt mij een paard die op een goede dag enorm kan verrassen.

Plaats 1: Ultra Tivoli (9)
Plaats 2: Garry (7)
Plaats 3: Yarrah (1)
Plaats 4: Philistine Face (4)


Race 5. Prix Starbreeding.be, 20:22 uur.

Heel gek dit wellicht te zeggen van een paard waarvan ik niet weet of hij verbeterd is na zijn trainers wissel, maar ik denk dat Hidde Greenwood (3) de overduidelijke winnaar van deze koers gaat worden. Vorig jaar vond ik hem bij Wim van der Pijl een fantastische draver en na een korte rustperiode zal hij nu bij de kampioenstrainer wellicht nog beter zijn. Deze ruin is een volle broer van Facebook die ook heel veel geld heeft verdient voor deze combinatie. Plaats twee lijkt weggelegd voor Gillarney F Boko (9) die het tweede gelid voor haar alleen heeft. Micha Brouwer is in topvorm en kan het goed vinden met de merrie. Bachelet (8) behaalde een maximale tweede plaats de laatste maal achter de veel te sterke Zuleika Font. Dit trio lijkt op voorhand niet moeilijk de voorspellen, echter is voor plaatst vier wel veel mogelijk. Hierin verwacht ik toch dat Mayflower (1) deze strijd zal winnen. Hij liep eerder al een goede koers achter Gillarney F Boko maar werd toen uitgeschakeld.

Plaats 1: Hidde Greenwood (3)
Plaats 2: Gillarney F Boko (9)
Plaats 3: Bachelet (8)
Plaats 4: Mayflower (1)


Race 6. Prix Solleveld Transport, 20:47 uur.

Als het goed is heeft de sponsor van deze race de vorige koers ook al bij de huldiging gestaan, als uw tipgever de winnaar juist voorspeld heeft. De vraag is dus aan wie de bloemen deze koers uitgereikt gaan worden. Het antwoord lijkt te zijn Robin Bakker. Zante Grif (7) lijkt namelijk een heel talentvolle merrie dat vorig jaar nog kracht mistte. Ze won de kwalificatie in een nietszeggende tijd maar wel heel eenvoudig. De eerlijkheid gebied te zeggen dat de overige paarden van een mindere klasse lijken te zijn, met alle respect. Best song ever (1) liep twee prima koersen waarvan de laatste maal achter twee goede paarden was. Mascara Hanover (4) liep ook al een snelle tijd en lijkt ook per koers beter te worden. De Brouwers zijn altijd positief over I Love Champagne (6) en verwacht hem ook zeker voor plaats drie of vier. Net als Henry Kingsdeep (8), de derde troef van Appie Bosscha.

Plaats 1: Highlander (4)
Plaats 2: Guess What (3)
Plaats 3: Zaviar As (6)
Plaats 4: Regiment (5)


Race 7. Prix München, 21:12 uur.

We sluiten de meeting af met een koers voor de liefhebbers in een prachtige klasse tot €28.000. Heres Beuckenswijk (7) is op papier de favoriet. Zijn laatste verrichting was goed achter Emilion en Kees Bokma. Daarvoor werd hij geklopt na een zware koers door General Lee (1), die vandaag ook weer aanwezig is. Freedom Fighter (2) won zijn laatste koers in een goede tijd in Hamburg. Vorige maand was het ook al raak in Mons. Kazan Vrijthout (3) is een goed paard dat vorig jaar in Mons won in een snelle tijd. De hengst heeft lange tijd niet gelopen en zal nog wat scherpte missen. Fleur Swagerman (6) zal een goede koers lopen met een vierde of vijfde plaats.

Plaats 1: Heres Beuckenswijk (7)
Plaats 2: General Lee (1)
Plaats 3: Freedom Fighter (2)
Plaats 4: Kazan Vrijthout (3)

 

Klik hier voor de voorbeschouwing van Wolvega op maandag 4 februari

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.