Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Wolvega - 20 maart

Wolvega - woensdag 20 maart - Start: 18:22

Speelbare spelsoorten Wolvega

Speelbare spelsoorten Wolvega 20 maart. PMU spelsoorten al speelbaar vanaf 19 maart, ZEturf spelsoorten vanaf 20 maart.

Race 1: Prix De Waardruiters

De negen koersen tellende meeting wordt gestart met een duel tussen twee seriewinnaars. Namelijk Iris de l’Iton (2) en Zadok Font (9). Eerstgenoemde is mijn favorieten met twee simpele argumenten. Het startnummers is velen malen beter dan Zadok Font en keert ook nog een terug na bijna een half jaar afwezigheid. Hierin zal zonder kwalificatie wat scherpte ontbreken waardoor Iris mijn favoriet is. Henri mon Ami (5) is lopende zeker een kandidaat voor de derde plaats. Hij sprong de laatste maal met zijn trainer zonder reden weg. Wie al weken trouw zijn koersen loopt is Gabor Rais (1), hij zal de koers niet winnen en maar een derde of vierde plaats is haalbaar. Dat geldt ook voor Gerson Boko (10), echter treft hij het niet met het tweede gelid. Darkhorse in dit veld is Howie Star (7). De merrie kan veel meer dan ze tot nu toe heeft laten zien. De vraag is dus wanneer dit in de koers geuit wordt. Anders zal zij wellicht de fokkerij in gaan?

Plaats 1: Iris de l’Iton (2)
Plaats 2: Zadok Font (9)
Plaats 3: Henri mon Ami (5)
Plaats 4: Gabor Rais (1)

 

Race 2: Prix Gemeente Zwartewaterland

Wie een fantastische koers liep de laatste maal is Vaduz Wise As (4), ik sprak de eigenaar en vertelde mij ook nog eens dat zijn beide paarden met ijzers liepen. Zelfs toen waren ze, geheel volgens verrassing, vele malen beter. Wat mij echter opviel was dat Vaduz op de finish heel dicht bij City Guide kwam, die van nog betere klasse leek. Dit zegt genoeg over Vaduz en zijn klasse. Wie de favoriet partij wilt geven zal een 1.14 tijd moeten lopen, dat zal voor de meeste paarden lastig worden. Wie dat wel kan heeft een kleine handicap in het tweede gelid. Dat is Major Brown (10) die vorige week aan kop weg sprong. Zijn draf leek aan de start al twijfelachtig en dat werd in de eerste bocht bevestigd. Wellicht had hij iets te weinig gewicht onder. Grift Jr (5) en Jolie Coer (7) behoren tot de overige kanshebbers. Laatstgenoemde viel mij niet helemaal de laatste maal, eerder kwam hij wel dichtbij Major Brown binnen. Grift Jr kwam ver achter Vaduz Wise As binnen, eerder kwam hij wel makkelijk binnen in een snelle 1.14,5/2100 meter. Verder behoren Early Ricardo (2) en Fuggedaboutit (9) tot de plaats paarden.

Plaats 1: Vaduz Wise As (4)
Plaats 2: Major Brown (10)
Plaats 3: Grift Jr (5)
Plaats 4: Jolie Coer (7)

 

Race 3: Prix Rabobank Heerenveen

Wederom een mooie koers in de klasse tot slechts €14.000. Opvallend is dat die paarden allen al in de 1.15 hebben gelopen. Een favoriet aanwijzen lijkt niet heel gemakkelijk. Deze koers gaat normaal beslist worden door vier paarden die allen goed genoeg zijn voor de winst. Officer Stephen (1) was de Derby hoop van Karel Gerrits. De mooie zwarte hengst heeft veel klasse getoond en zal dit jaar zeker beter zijn. Of hij de eerste keer na afwezigheid van zeven maanden direct al goed genoeg is voor de winst is een vraagteken. Happy Hollandia (7) wist Officer vorig jaar enigszins verrassend te verslaan. De merrie won halverwege februari een sprintkoers in een zeer snelle tijd. De laatste maal werd het net iets te veel vanuit het spoor naast koploper Gipsy Starlake (8). Hij won sterk van kop af en die zege was verdient. Echter zal het nummer van vandaag geen voordeel zijn om naar de leiding te gaan. Hour of Power (9) en Stefan Schoonhoven konden Finn Verkaik bedanken voor het opknappen van het vuile werk. Zij hoefde tot de laatste rechte lijn niets te doen en konden op speed tweede worden.

Plaats 1: Gipsy Starlake (8)
Plaats 2: Happy Hollandia (7)
Plaats 3: Officer Stephen (1)
Plaats 4: Hour of Power (9)

 

Race 4: Championnat d’Hiver

Een mooie finale waarin drie recent winnaars elkaar treffen. Brio de Janeiro (7) maakte we op sterke wijze kennis mee door Dito Quick (5) verrassend en eenvoudig te verslaan. Dat dit geen toeval was bewees hij in Kuurne tijdens de grote dag. Vandaag gaan ook nog eens ten op zichten van de laatste maal de ijzers er weer onder vandaan. Dito Quick heeft een uitstekend rijtje staan en de kans dat hij dit voorzet is groot. Dat het een eentje zal zijn betwijfel ik maar een klassering is zeker de verwachting. Dillinger Gentil (3) is de stayer die het hier ook goed in doet. Hij treft het mooiste nummer van de drie en zal dichtbij eindigen. Dream Gibus (2) is een fijn paard en als Anne Lehmann hem een goed koersverloop kan geven is een vierde plaats zeker haalbaar.

Plaats 1: Brio de Janeiro (7)
Plaats 2: Dito Quick (5)
Plaats 3: Dillinger Gentil (3)
Plaats 4: Dream Gibus (2)

 

Race 5: Prix Aeres Hogeschool Dronten

De beginnersklasse is niet eenvoudig te voorspellen, ik ga weer een poging doen. Ivor VH (8) lijkt de duidelijke favoriet. Eerder dachten ze zelfs als Iris de l’Iton te gaan verslaan, dit lukte niet meer getuigd wel van wat voor een belofte deze zoon van Yeovani Boko is. Elvis Goes On (5) gingen al goede geruchten van en dat werd bewezen met een goede tweede plaats achter Arwen As. Die tweede plaats moet er vandaag ook zeker in kunnen zitten. Hierin kwam Ice Queen (6) als vierde binnen op enkele lengten. Verder zijn de twee paarden uit Callantsoog de debutanten, Coutinho (1) en James Trottatore (2).

Plaats 1: Ivor VH (8)
Plaats 2: Elvis Goes On (5)
Plaats 3: Ice Queen (6)
Plaats 4: Coutinho (1)

 

Race 6: Prix Van Den Akker Jeans

Wederom een koers voor de beginnersklasse, hierin geen tekort. Geneigd ben ik direct om de voor de kampioenen te gaan. Rick Ebbinge en Jeroen Engwerda met Gofast du Bas Bosq (2). Een kwalificatie achter Apache Jeloca was iets te geleerd, maar alsnog een snelle tijd uit de banden. Indy Starlake (1) was eind vorig jaar moeilijk te hanteren achter de startauto. Ditmaal zag het er goed uit in de kwalificatie waarin hij foutloos rond ging in 17,6/2100 meter. Als hij deze tijd vandaag ook kan lopen is hij zeker eerste of tweede. Haya Alki (4) liep netjes de laatste keer achter de vorige koers gestarte Elvis Goes On. Als ze net zo liep als de vorige maal is een plaats in het trio zeker mogelijk. I’ve got mail (8) staat er op papier zeer eenvoudig in vandaag. Ondanks dit startnummer moet de zoon van Main Wise As zeker in de plaatsen zitten.

Plaats 1: Gofast du Bas Bosq (2)
Plaats 2: Indy Starlake (1)
Plaats 3: Haya Alki (4)
Plaats 4: I’ve got mail (8)

 

Race 7: Prix Aparté

Een perfect uitgeschreven koers voor Diamond ER (2) en Tom Kooyman. Als zij foutloos rond komen en een hoog tempo kunnen hanteren kunnen zijn uit de greep blijven van Baladin Williams (9) en Clopin du Boulay (8), beide uit het tweede band. Beide hebben eventjes niet gelopen maar lopen normaal in een hogere klasse. De handicap vereffent dit weer. Het tempo onderweg plus het koersverloop zijn hierin belangrijke factoren. Niet Claudia de Breij maar Claude de Bry (7) kan wellicht een hoge noot raken in dit veld. Deze hengst uit België loopt nette koersen in onder andere Mons en Kuurne. Wie de adminstratie goed uitpluist laat zien dat 24 september Claude vrijwel gelijk binnen komt met Clopin du Boulay, beide over 2300 meter. Nu met de voorgift zijn er zeker mogelijkheden. Op winsom staat hij nog mooi in het eerste band, een plaats in het trio moet daarom mogelijk kunnen zijn. Een zeer open koers, ik kijk er naar uit.

Plaats 1: Diamond ER (2)
Plaats 2: Baladin Williams (9)
Plaats 3: Clopin du Boulay (8)
Plaats 4: Claude de Bry (7)

 

Race 8: Prix Gemeente Weststellingwerf

Hummer Scott (5) won sterk de laatste keer binnendoor en buitenom. Uiteindelijk vrij eenvoudig tegen goede paarden als Hindy Heikant. Om die reden voorzie ik vandaag ook niet veel problemen, al is Freedom Fighter (7) wel in fantastiche vorm. Er werd tweemaal sterk in Gelsenkirchen gewonnen en ook in Mons was het al raak. Gibson Boko (6) presteert zeer wisselvallig maar werd eerder al tweede achter City Guide. De klasse is dus zeker aanwezig. Verder mag ik Umbra (1) en Ultras As (3) zeker niet onbenoemd laten. Beiden lopen in hoge klassen en treffen vandaag een mooi nummer zonder ijzers.

Plaats 1: Hummer Scott (5)
Plaats 2: Freedom Fighter (7)
Plaats 3: Gibson Boko (6)
Plaats 4: Umbra (1)

 

Race 9: Prix Lys Petteviniere

Een koers voor de hogere klasse van de Franse dravers. Een compact veld maar een zeer lastig veld! Bonefish Life (2) is het paard waartoe je geneigd ben een favoriet kiezen. De ruin is zeer constant en nog altijd in goede vorm. Echter zal het zeker niet gemakkelijk worden. Visage Pale (3) wist hem de laatste maal voor te blijven en klopte bijna zelfs Dhikti Vedaquais. Uranium (4) was de laatste maal mijn tip in de monté. Echter was deze minder interessant door het uitvallen van de favoriet Ultra Tivoli. Voor de sulky weet ik dat het ook niet een eenvoudig paard is maar zonder fouten behoort hij zeker tot de plaatspaarden. Venicio Pommereux (5) ging zijn laatste koers met de trainer en ijzers onder duidelijk als voorbereidende koers. Vandaag zonder ijzers en catchdriver Jaap van Rijn op de sulky maken het interessant. Unero Montaval (6) nam de laatste keer in hoog tempo de leiding van Ustang Ludois en kwam op de finish net te kort. De vorm is goed en staat er vandaag iets lichter in. Ulk Medoc (7) was de laatste keer in Wolvega geschrapt. Daarom maakte hij zijn rentree pas recent in de Grand Prix d’Hiver in Kuurne. Dit leidde zonder resultaat in een sterk veld. Zoals ik u eerder vertelde was Ulk Medoc in 2017 een goed paard dat paarden als Cash Gamble en Valko Jenilat bijhield. Dit is nu niet meer het geval maar op 80% van die klasse kan hij hier zeker winnen.

Plaats 1: Bonefish Life (2)
Plaats 2: Visage Pale (3)
Plaats 3: Unero Montaval (6)
Plaats 4: Ulk Medoc (7)

 

Trainer Starts Overwinningen Winpercentage Winsom
Starter in race
H. Ebbinge 59 24 41% € 81.830 1,6,7,8,9
R. Bakker 51 11 22% € 35.430 2,3,4,6
M. Brouwer 40 9 23% € 22.280 1,3,4,6
J. van Rijn 44 8 18% € 39.550 1,2,4,6,8,9
C.F. Kamminga 11 7 64% € 22.300 9
T.H. Kooyman 34 3 9% € 13.800 2,7
J.H. Mieras 14 2 14% € 4.600 1
S. Schoonhoven 29 2 7% € 19.390 2,3,4,8
D.P. Tesselaar 38 2 5% € 16.350 1,3,5,7,8
H.A.J. Grift 8 1 13% € 5.350 4,9
F. Verkaik 11 1 9% € 6.100 3
D. Minnema 15 1 7% € 6.100 5
R.T. de Vlieger 22 1 5% € 13.670 3,6,8
Mw. C.D. Aalbers 25 1 4% € 8.780 1,4,5
M.F. Rothengatter 25 1 4% € 9.140 2,6
R.L. Pools 38 1 3% € 20.270 2,5,7,9
A. Bakker 21     € 4.230 3
N. Jongejans 21     € 3.870 5
F.W. van der Blonk 21     € 2.990 1,2,5,6
D.J. Hof 6     € 2.950 6
G. de Jong 5     € 2.700 7
D. den Dubbelden 13     € 2.180 7
P. de Haan 5     € 1.700 2,5
J.T.S. Dekker 13     € 1.550 1
J.D. ter Borgh 12     € 1.250 8
C. Hetteling jr. 2     € 1.050 1

 

Trainer Starts Overwinningen Winpercentage Winsom
Starter in race
J.W.M. Engwerda 47 21 45% € 68.880 1,6,7,8,9
B.J. Crebas 56 11 20% € 31.650 1,3,4,5
H.W. Langeweg jr. 34 8 24% € 29.250 3
C.F. Kamminga 20 7 35% € 28.650 9
R. Wester 37 7 19% € 21.000 4
H.A.J. Grift 38 6 16% € 34.100 4,6,9
E. Bot 8 5 63% € 16.400 2
D.P. Tesselaar 39 4 10% € 19.900 1,3,5,8
T.H. Kooyman 30 3 10% € 12.620 2,5,7
S. Schoonhoven 37 2 5% € 21.890 2,3,4,8
A.W. Bosscha 25 2 8% € 8.940 2,3
J. van Rijn 6 2 33% € 6.550 2
R.T. de Vlieger 19 1 5% € 10.220 3,6,8
M.F. Rothengatter 25 1 4% € 9.140 2,6
Mw. C.D. Aalbers 27 1 4% € 8.330 1,4,5
J.C. Bot 24     € 10.580 3
F.W. van der Blonk 33     € 5.095 1,2,5
C. Hetteling jr. 8     € 4.150 1,9
M. Hauber 9     € 3.050 6
J.P.C. Oorthuijsen 9     € 2.500 7
H. Hamming 13     € 2.390 5
D. den Dubbelden 11     € 1.880 7
A. Bakker 9     € 1.850 3
B.G.M. Vader 12     € 1.600 6
P. de Haan 5     € 1.500 2,5
G. de Jong 1     € 1.100 7
J.D. ter Borgh 10     € 600 8
Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.