Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Wolvega - 4 mei

Wolvega - zaterdag 4 mei - Start: 15:00

Race 1: Challenge de Vitesse

Gestart wordt deze Peerdepieten meeting met de Franse dames tot €30.000. Een favoriet aanwijzen is niet heel gemakkelijk maar we gaan een poging wagen. Dame Quick (6) doet het goed de laatste maanden met verrichtingen ook met handicap. De laatste maal moest er 20 meter gegeven worden aan Diva Divine (7) die het tempo om die reden aan kop ontzetten hoog hield. Deze top gefokte merrie kan in de toekomst van grote waarde zijn in de fokkerij. Fashion Bourbon (3) komt van Sébastien Hardy terecht op de stal van Dion Tesselaar. Tot op heden heeft de merrie niet heel veel laten zien maar aan Tesselaar de taak wel weggelegd dit paard te verbeteren. Furiedor (2) komt uit een ‘reclamer’ koers, oftewel een koers voor draver die te koop aangeboden worden. De merrie komt van de Franse provincie banen waarin niet heel veel bijzonders verricht werd. Dona de Vrie (9) is een trouwe merrie de altijd haar best doet, echter zit het nummer niet geheel mee. Ze kan verrassen voor een klassering dichtbij de winst.

Plaats 1: Dame Quick (6)
Plaats 2: Diva Divine (7)
Plaats 3: Dona de Vrie (9)
Plaats 4: Furiedor (2)

 

Race 2: Prix Dierenkliniek Bodegraven

Gangster (5) debuteert vandaag net als vele deelnemers in dit veld. In de kwalificatie overtuigde hij met een sterke zege. James Moko (3) liep in diezelfde kwalificatie en kon de gehele weg wat moeilijk volgens. Aan de fantastische bloedlijnen zal het in ieder geval niet liggen. French Kiss HR (1) is inmiddels gecastreerd en heeft van Cees Kamminga alle tijd gekregen te herstellen en sterker te worden. Ikzelf heb afgelopen week nog op de kar achter deze prachtige ruin gezeten die hele mooie gangen heeft. Een talentvol paard dat het in het in de training ook steeds beter doet. Een tweede plaats achter Gangster lijkt het maximale. Frederique Norg (4) kwalificeerde zich eenvoudig op Duindigt ver voor de rest, eerder op Wolvega werd ook al een snelle tijd gelopen. Lambada Zon (9) kwam sterk binnen de laatste maal achter Gofast du Bas Bosq. Het nummer is niet eenvoudig maar er zijn zeker mogelijkheden. Jack (12) begint het koersen steeds beter onder de knie te krijgen met mooie klasseringen. Hij treft het wederom niet met het nummer maar plaats vier of vijf behoort tot de mogelijkheden.

Plaats 1: Gangster (5)
Plaats 2: Frederique Norg (4)
Plaats 3: French Kiss HR (1)
Plaats 4: Lambada Zon (9)

 

Race 3: European Equinte Dental Consultancy Trofee

Een hele mond vol deze derde koers. Charmeur Royal (7) is mijn overduidelijke favoriet in deze race. Hij liep vorig jaar met Heinz Wewering in de Duitse Derby, echter zonder resultaat. Daarvoor kwalificeerde hij zich met een tweede plaats achter Very Impressive S, voor Great Gatsby As, die zich dit jaar ook geweldig ontwikkeld heeft. De kwalificatie was goed in een snelle tijd, echter is de bandenstart wel nieuw voor de Conway Hall zoon. Fullrich v Assum (6) liet begin dit jaar mooie dingen zien en is toe aan een zege. Of dit vandaag gaat gebeuren betwijfel ik, maar een plaatsgeld is zeker mogelijk ondanks dat zij twee maanden niet gestart heeft. Fury di Mucho (3) doe het goed sinds de trainerswissel en lijkt steeds trouwer te worden. Er worden steeds snelle tijden gelopen en hierin is een plaatsgeld zeker mogelijk. Hendrik Schermer (8) is een fijn paard die niet altijd even gelukkig koerst. De laatste maal in Duindigt liet hij een mooie tweede plaats zien achter Hidde Greenwood, die vele malen beter was.

Plaats 1: Charmeur Royal (7)
Plaats 2: Fullrich v Assum (6)
Plaats 3: Fury di Mucho (3)
Plaats 4: Hendrik Schermer (8)

 

Race 4: Universiteit Utrecht Bokaal

Wederom een mooie koers met een vol veld. Zar Laksmy (8) heeft een lastig nummer maar heeft in dit geval wellicht een voordeel. Zijn laatste koers sprong hij direct achter de auto tussen de paarden, vandaag heeft hij meer ruimte. Op zijn klasse af is dit een goed paard wat zonder galoppades eerste of tweede wordt. Ook spannend achter de auto is het voor Indy Starlake (9), ditmaal met Rick Ebbinge. Deze zeer talentvolle ruin is niet de gemakkelijkste en sprong eerder al achter de auto. Nu aan de binnenzijde in het tweede gelid verwacht ik dat hij heel rustig op de been wordt gebracht. Zurich As (3) behoort tot de kanshebbers voor een plaats in het trio nadat hij per start verbeterd. Ivor VH (5) presteert wisselend maar is in goede doen zeker een paard voor de plaatsen. Net als Edens Boy (13) en Iron Fox (12) die beide al hebben laten zien hard te kunnen lopen.

Plaats 1: Zar Laksmy (8)
Plaats 2: Indy Starlake (9)
Plaats 3: Zurich As (3)
Plaats 4: Ivor VH (5)

 

Race 5: Professoren-prijs

Een koers voor de beginnersklasse met een aantal nieuwe talenten. Joy of Steel (3) is de eerste die mij opvalt. Als broer van tonwinnaar Heart of Steel heeft hij nu al een reputatie hoog te houden en de kwalificatie eind november zag er goed uit. Nu een klein half jaar verder zal hij sterker geworden zijn en leg ik de verwachtingen hoog vandaag. Kia ora (8) won in Alkmaar bij haar debuut en tracht vandaag op herhaling te gaan. Isan (6) liep een snelle kwalificatie maar kwam echter wel nipt als laatste binnen. De tijd was goed dus een kleine klassering is mogelijk. John Butcher (2) kwalificeerde tegen de eerder op de dag lopende Gangster. Hieruit kunt op het moment zelf uw vergelijkingen maken. Jazzy Mad Money (1) komt uit de kampioensstal en moet alleen al daarom meegenomen worden. De merrie is sterker dan in haar kwalificatie en wordt hier in het trio verwacht.

Plaats 1: Joy of Steel (3)
Plaats 2: Kia ora (8)
Plaats 3: Jazzy Mad Money (1)
Plaats 4: John Butcher (2)

 

Race 6: Peerdepieten 2019

Het hoofdnummer van de dag waar de studenten reikhalzend naar uitkijken. En een compliment voor de trainers, want er zijn een aantal zeer goede paarden ingeschreven! Te beginnen met Hurricane (6) die brutaal Inspector Bros partij bood over de sprint. Een snelle 1.13,0 werd genoteerd. James Vrijthout (5) wordt met de koers beter en liep een prachtige tijd over de middenafstand vanuit het tweede gelid. Niet onbelangrijk is ook dat het een trouwe ruin is die de laatste maal zelfs op de been bleef nadat hij in een wiel haakte. Makalo (4) is de seriewinnaar die de laatste keer verrassend verslagen werd. Vandaag staat hij een klasse zwaarder. Forever H (3) lijkt een kandidaat in het trio met een goede tweede plaats achter Happy Hollandia voor onder andere Nakoersen Paradepaard Graham Convital. Hierin overtrof hij zichzelf mag ik denk ik wel zeggen op basis daarvan behoort hij zeker tot de kanshebbers.

Plaats 1: Hurricane (6)
Plaats 2: James Vrijthout (5)
Plaats 3: Makalo (4)
Plaats 4: Forever H (3)


Race 7: Dierenkliniek Wolvega

Dillinger Gentil (5) lijkt hierin de aangewezen favoriet. De bandenstart is geen probleem en de rijder is ook al tijden in grote vorm. Diamond ER (3) liet deze winter fantastische dingen zien maar lijkt niet volledig die vorm te hebben van toen. Vandaag staat hij er ondanks een groot veld wel makkelijker in dan normaal. Ook Elias (2) kan zonder fouten mooie dingen laten zien. Vandaag weer de taak aan de trainer om dit waar te maken. Belle Bonanza (12) en Bunker du Hamel (11) hebben een handicap te overbruggen maar zijn beide in staat hiertoe. Wat geluk met een goed koersverloop zal een belangrijke rol spelen van achteraf. Laatstgenoemde vindt deze afstanden helemaal geweldig, mede door zijn ijzersterke overwinning vorig jaar in de 4,5 km van Alkmaar. Cover Dream (9) liep goed in Gelsenkirchen en is voor Remco Loman een fijn paard om het rijden mee te leren. Ook Djoko’s Way (6) vind ik een interessante outsider.

Plaats 1: Dillinger Gentil (5)
Plaats 2: Diamond ER (3)
Plaats 3: Elias (2)
Plaats 4: Bunker du Hamel (11)


Race 8: Dierenkliniek den Ham Trofee

Deze prachtige meeting met veel bier zal ook in stijl moeten worden afgesloten. Dit doen we met een koers tot €15.000 waarin de Duitse kampioen deelneemt met zijn enige paard vandaag. Alleen daarom zijn de verwachtingen al hooggespannen. Vorig jaar won hij zijn enige start in Berlijn en werd onlangs tweede met Henny Grift achter zijn stalgenoot. Winnen wordt lastig met Zante Grif (3) in het veld. Paul Hagoort had de laatste keer hoge verwachtingen in een koers waarin andere verwachtingen had. Helaas werd er gesprongen en vandaag de taak dit recht te zetten. Hollywood Star (2) streed om de winst met Hindy Heikant vanuit de banden en hield het lang vol. Vandaag met leerlingontheffing zal hier zeker geprobeerd worden haar voordeel uit te halen. Regiment (4) won onlangs in Mons in een nette tijd. Een plaats hoort zeker tot de mogelijkheden. Voor plaats vier lijkt alles mogelijk, wellicht dat Florijn (8) direct zijn ware gezicht kan laten zien.

Plaats 1: Zante Grif (3)
Plaats 2: Hollywood Star (2)
Plaats 3: Regiment (4)
Plaats 4: Florijn (8)


 


Trainer Starts Overwinningen Winpercentage Winsom
Starter in race
H. Ebbinge 79 30 38% € 102.280 1,4,5,8
R. Bakker 73 15 21% € 46.460 1,2,3,4,7,8
J. van Rijn 83 15 18% € 54.498  
M. Brouwer 67 11 16% € 33.680 1,7
C.F. Kamminga 16 8 50% € 26.600 2,3
H.W. Langeweg jr. 27 8 30% € 23.850 2,3,5
D.P. Tesselaar 64 8 13% € 36.995 1,2,3,4,5,7
T.H. Kooyman 50 5 10% € 16.810 7
R.L. Pools 87 5 6% € 35.110 1,2,4
R.T. de Vlieger 37 4 11% € 24.470 1,2,5,7
R. Wester 38 4 11% € 9.710 3,7
F. Verkaik 17 3 18% € 7.523  
D. Minnema 28 3 11% € 9.395  
S. Schoonhoven 38 3 8% € 26.240 1,3,5
E. Bot 4 2 50% € 6.400 2
J.H. Mieras 19 2 11% € 6.350 3
J. de Leeuw 24 2 8% € 10.465  
M.F. Rothengatter 38 2 5% € 15.785 8
Mw. C.D. Aalbers 43 2 5% € 13.575 4,5,7
M.A. Pools 4 1 25% € 765 5
D. Brouwer 5 1 20% € 1.300  
R. van Toor 11 1 9% € 2.335  
H.A.J. Grift 12 1 8% € 5.750  
J.D. ter Borgh 14 1 7% € 1.850  
G. de Jong 14 1 7% € 5.200 7
A. Bakker 32 1 3% € 6.780 1,2,5,8
N. Jongejans 33 1 3% € 5.910 3,4
F.W. van der Blonk 40 1 3% € 6.005 2,3,4
J.T.S. Dekker 40     € 4.635 2,4,8
P. de Haan 12     € 3.495 2,5
R. de Beer 7     € 3.350  
D.J. Hof 9     € 3.250  
D. den Dubbelden 23     € 3.205  
P.J.P. Hagoort 3     € 1.350  
F.A. Westerveld 6     € 1.200 4
E. Korrel 9     € 1.125 4,8
C. Hetteling jr. 3     € 1.050  

 

Trainer Starts Overwinningen Winpercentage Winsom
Starter in race
J.W.M. Engwerda 72 26 36% € 85.305 5,6
B.J. Crebas 95 17 18% € 49.810 1,6,7
H.W. Langeweg jr. 49 14 29% € 36.053 2,5
D.P. Tesselaar 67 10 15% € 42.995 3,4,5,6,8
C.F. Kamminga 28 9 32% € 36.900 2,7
H.A.J. Grift 50 8 16% € 42.050  
E. Bot 11 8 73% € 27.400 2
R. Wester 50 8 16% € 25.260 6,7
R.T. de Vlieger 41 5 12% € 16.655 1,2,5,6
P.J.P. Hagoort 18 4 22% € 14.300 3,4,8
J. van Rijn 17 4 24% € 8.278 6
S. Schoonhoven 53 3 6% € 30.840 1,3,5
T.H. Kooyman 44 3 7% € 14.500 5,7
A.W. Bosscha 37 3 8% € 12.840  
M.F. Rothengatter 38 2 5% € 15.785 8
Mw. C.D. Aalbers 45 2 4% € 13.280 2,5,6,7
C. Hetteling jr. 23 2 9% € 9.360 7
A.J. Mollema 20 2 10% € 8.950 1,2,4
Mw. R.C.M. Janssen 21 2 10% € 6.135 5,8
J.F. van Dooyeweerd 6 2 33% € 2.370  
Mw. S.K. de Glee 2 2 100% € 2.000 4
J. Offeringa 10 2 20% € 1.850  
F.W. van der Blonk 60 1 2% € 9.490 2,3,4
P. de Haan 15 1 7% € 4.440 2,5
G. de Jong 10 1 10% € 3.450 7
R. van Toor 13 1 8% € 2.360  
A. Posthumus 6 1 17% € 2.150 2,7,8
Mw. N. de Vreede 10 1 10% € 2.090 6
C.A. Toonen 1 1 100% € 2.000  
C.P.M. Roodenrijs 7 1 14% € 1.560  
J.D. ter Borgh 12 1 8% € 1.200  
J.C. Bot 50     € 16.060 4
M. Hauber 17     € 4.850 3
R. de Beer 8     € 4.050  
H. Hamming 21     € 3.620 3,4
D. den Dubbelden 19     € 3.555  
C. Hetteling 8     € 2.625  
J.P.C. Oorthuijsen 14     € 2.500 1,7
A. Bakker 12     € 2.300 5,8
B.G.M. Vader 21     € 2.240  
J.H. Janssen 14     € 1.685 1,2
E. Korrel 12     € 1.240 4,8
F.A. Westerveld 7     € 1.200 4
G. de Jong 1     € 1.100 7
A. de Wrede 9     € 1.100  
Mw. J. Hendriks 3     € 600  
D. Brouwer 4     € 570  
Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.