Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Wolvega - 10 mei

Wolvega - vrijdag 10 mei - Start: 12:15u


Race 1: Prix Equidia.fr

Vernoemd naar de Franse zender die de PMU koersen en dus ook Victoria Park uitzendt. Gestart wordt deze meeting met een aan elkaar gewaagd veld tot €40.000. Uiteraard is mijn favoriet de geweldige Inspector Bros (9). De laatste maal werd er direct de leiding genomen om uiteindelijk eenvoudig te zegevieren. Het nummer is wel zeer lastig en de taak ditmaal aan Hugo Langeweg jr. dit tot een goed einde te brengen. Op het eerste oog is Crazy and Quick (2) mijn tweede favoriet. Bij zijn rentree hield hij zich direct goed staande met een tweede plaats achter Inspector Bros voor onder andere Indy Flevo, een paard met meer koersritme. Het nummer speelt ook een belangrijke rol om wellicht de klus van kop af te klaren. Emilion (11) is net als eerste twee genoemde een Duitse topper die in Mons Joy Rider en Vaduz Wise As wist te kloppen op sterke wijze. Joy Rider wist daarna nog driemaal te winnen, dat zegt genoeg over de klasse van de zoon van Sam Bourbon. Fabio Bianco (6) keerde in Duindigt direct terug met winst voor onder andere Durk M Boko (13). Vandaag zal hij het lastiger gaan krijgen maar hij kan mee op het hoogste niveau. Ook Innovation Love (7) en Major Brown (12) mogen genoemd worden. Innovation sprong bij zijn rentree zonder reden weg op het moment dat Robin Bakker hem terug wou nemen achter de favoriet Inspector Bros. Major Brown moest de laatste keer meters geven waardoor het een lastige koers werd. Daarvoor sprong hij in winnend positie weg achter Thai Investment. Dan moet hij goed genoeg zijn hier te kunnen verrassen.

Plaats 1: Inspector Bros (9)
Plaats 2: Crazy and Quick (2)
Plaats 3: Emilion (11)
Plaats 4: Fabio Bianco (6

 

Race 2: Prix Top of the Charm

Ook een mooi veld deze race voor Franse dravers tot een ton aan winsom. Uiteraard zal Cocktail du Biwetz (4) de favoriet zijn onder de wedders. De laatste keer was hij duidelijk niet in orde, ik sprak met rijder Jaap van Rijn en hij kwam slecht uit de voeten bij de bandenstart. Onderweg mistte hij ook wat ritme en was gewoon nog niet 100%. Dit zal nog even tijd hebben en daar zijn de verwachtingen vandaag ook naar. Baladin Williams (1) sprong zijn laatste optreden zonder reden weg de laatste bocht waarin een tweede plaats denk ik het maximaal haalbare was. Croatie d’Amour (9) won deze koers en we spraken met Cees Kamminga en die bevestigde dat haar vorm net zo goed is als vrijwel altijd met de constante merrie. Ook was hij zeer te spreken over Eagle (10) die sinds kort op stal staat vanuit Normandië waar Fabrice Souloy hem onder de hoede had. Ook heeft een periode in Zuid-Frankrijk bij Nicolas Ensch verbleven. Hij komt hierin over als een zeer lastig paard maar de trainer was zeer te spreken over de training afgelopen dinsdag op de piste. Apache Jeloca (6) is een trouwe draver die mee doet voor de plaatsen. Zijn laatste optreden onder het zadel was geen succes, vandaar nu weer de sulky er achter.

Plaats 1: Croatie d’Amour (9)
Plaats 2: Cocktail du Biwetz (4)
Plaats 3: Baladin Williams (1)
Plaats 4: Eagle (10)

 

Race 3: Prix Schotte Vastgoed

Een open koers deze derde race met de beste kanshebbers die de lastige startnummers voorgeschoteld krijgen. Dit maakt het extra interessant. Give You All of Me (4) liep een zeer sterke rentree in de Prix Nakoersen.nl die werd gewonnen door Ice Dragon (8). Hij won weliswaar eenvoudig maar zal het nu zeker aan de stok krijgen met eerstgenoemde met een beter nummer. Uiteraard verwacht Jaap van Rijn hem desgevraagd ook vooraan. Toscanini Diamant (9) won vorige week in Gelsenkirchen tijdens de grote meeting van de Bild Pokal. Daarvoor werd hij nipt geklopt in Berlijn door een goed van Thorsten Tietz. Ook Harrison Boko (10) behoort tot de plaatspaarden. Hij loopt steeds snelle tijden maar treft het vaak niet in een sterk veld, ook vandaag lijkt dit weer het geval. Ivar (6) traint volgens zijn trainer weer goed naar een verkoudheid. Tom Kooyman heeft hoge verwachtingen en verwacht hem in dit veld in het trio, zeer interessant.

Plaats 1: Give You All of Me (4)
Plaats 2: Ice Dragon (8)
Plaats 3: Toscanini Diamant (9)
Plaats 4: Harrison Boko (10)

 

Race 4: Nordic Trial

Weer een fantastische koers tijdens deze lunchmeeting. Hambo Transs R (4) kwalificeerde onlangs heel snel met een tweede plaats achter stalgenoot Mister F Daag die dit haast in een baanrecord aflegde. Vandaag staat hij tegen oudere paarden en zal hij ook wat koersritme missen voor de winst. Een klassering moet er uiteraard wel inzitten verwacht ik. Klein detail is dat vandaag de neef van Robin rijdt, namelijk André Bakker. Verder hebben de ‘kanonnen’ de hogere nummers. Venicio Pommereux (7) liep tweemaal goed in Vincennes in races voor paarden die te koop staan. Dit niveau is ietwat lager dan een ‘normale’ koers maar alsnog goede prestaties in Parijs. Eerder klopte hij in Victoria Park al Visage Pale sterk, die daarna ook hier wist te zegevieren. Stalgenoot Glen Ord Superb (8) sprak ik Jaap van Rijn niet over. Hij benoemde hem niet tot de kanshebbers voor zijn dag. Toch zal ik verwachten dat hij achter de beste stapt van de stal van Henk Grift aangezien hij met Venicio al gewonnen heeft. Een vraagteken dus. Ustang Ludois (9) kon geen rol van betekenis spelen in het Bild Pokal. Wel streed hij om de winst eerder al met Thai Investment en Visage Pale. Als de vorm net zo goed is als altijd zijn er mogelijkheden. Nileo (2) mag ook zeker niet vergeten worden. Een goed paard dat laatst tweede werd achter stalgenoot Goldy Stardust. Een trouwe draver die zeker een plaatsje mee kan pakken in dit geweld.

Plaats 1: Venicio Pommereux (7)
Plaats 2: Glen Ord Superb (8)
Plaats 3: Ustang Ludois (9)
Plaats 4: Hambo Transs R (4)

 

Race 5: Prix Belle Bonanza

Een lastige klasse waar deze merries in lopen maar toch is een winnaar aanwijzen voor mij niet heel lastig. Demolition Girl (8) liep de laatste maal in La Cappele zonder achterijzers en dat was geen pluspunt, meldde Micha Brouwer. Toen waren de verwachtingen ook al hoog omdat de vorm goed is. Dame Quick (4) en Dona de Vrie (7) kwamen in dezelfde tijd binnen voor plaats twee en drie. Dona was hierin de iets snellere maar de kans dat dit omgedraaid gaat worden is aanwezig. Farofera (5) is Jaap van Rijn ook enthousiast over en verwacht hem voor de plaatsen. Verder liep Esmeralda Face (9) en prima Nederlands debuut.

Plaats 1: Demolition Girl (8)
Plaats 2: Dame Quick (4)
Plaats 3: Dona de Vrie (7)
Plaats 4: Farofera (5)

 

Race 6: Prix van der Horst Transport

Een koers voor de beginners met veel nieuwe gezichten. Jetway Fortuna (1) is een duur gefokte merrie met veel talent. De merrie is ontzettend snel maar is wat angstig tussen de paarden. Daarom aan Cees Kamminga allereerst de taak om haar in de juiste gangen van start te krijgen. Mamaora Vrijthout (2) kwalificeerde vorig jaar als tweejarigen al in een snelle 18,3/1609 meter en zal nu sterker zijn en verder in de ontwikkeling. Bestfrenchkitchen (3) liep ook een nette kwalificatie die gewonnen werd door Gangster. Ze kwam prima als tweede binnen en behoort ook tot de plaatspaarden. Jo Black (5) was de enige die Super Queen C enigszins kon bijhouden en tikte netjes als tweede af ruim voor de rest. Jaxon Schermer (6) kwalificeerde in Gelsenkirchen waar hij ook zijn debuut maakte als favoriet. Helaas eindigde dit in galoppade. JFK (12) won in Mönchengladbach maar staat er vandaag wat zwaarder in lijkt het en treft ook nog een het hoogste nummer.

Plaats 1: Mamaora Vrijthout (2)
Plaats 2: Jaxon Schermer (6)
Plaats 3: Jetway Fortuna (1)
Plaats 4: Jo Black (5)


Race 7: Breeders Course (Halve Finale)

Deze internationale talenten gaan op jacht naar een plaats in de finale. Andromeda Font (2) was een merrie waar de stal vorig jaar al hoge verwachtingen van had. Zij werd met Danny Brouwer tweemaal derde achter Arquana As. Toen liep ze beide keren 1.15,9/1609 meter en verwacht word nu ruim een half jaar verder dat zij dit minimaal over de middenafstand kan. Jambers (9) won eenvoudig in Duindigt bij zijn seizoen debuut in een geweldige tijd. Marylin Monroe Bo (3) won vorig jaar voor Thorsten Thietz in Gävle (Zweden) en ook een Groep III koers in Hamburg. Hier werd onder andere Arquana As teruggewezen. Nu een half jaar later onder de hoede van vader en zoon Nimczyk zijn de verwachtingen zeer hoog en daarom ook de favoriet. Maranello Bo (6) liep een nette kwalificatie en kwam gelijk binnen met Jetway Fortuna, die eerder op de dag start. La Grace (8) is stalgenoot van de favoriet. De kwalificatie in Gelsenkirchen werd gewonnen en vorig jaar werd de merrie tweede in Berlijn achter Jacky Bros die toen verrassend zegevierde.

Plaats 1: Marylin Monroe Bo (3)
Plaats 2: Jambers (9)
Plaats 3: Andromeda Font (2)
Plaats 4: La Grace (8)


Race 8: Prix Falcao de Laurma

Vernoemd naar de geweldige winnaar, met een fout aan de start, van de Derby der Vierjarigen oftewel het Criterium de 4 ans. Darwing du Breucq (7) is mijn favoriet van onze Belgische gast Luc Roelens waar Danny Brouwer sinds kort werkzaam is. Hij liep in Mons de laatste keer 1.13,9/1750 meter en ik vroeg Danny over het paard. ‘Een ontzettend goed paard die rechtsom iets beter is dan linksom, maar in Mons was dit ook geen probleem. Hij komt voor de tweede keer uit voor de stal en het nummer is niet heel mooi. De verwachtingen liggen in het trio’. Crack des Pres (6) won onlangs in Tongeren in een prima tijd. Ook werd hij in maart al tweede in Mons. Met de steun van Rick Ebbinge verwacht ik hem vooraan in het veld. Felicio du Joamax (10) liep een zeer nette race tegen goede paarden als Croatie d’Amour. Het nummer is geen nadeel en staat er vandaag eenvoudiger in. Flipper Freezing (2) is een draver die lastig in te schatten valt maar de combinatie Grift/Nimczyk is gevaarlijk. Dalton du Demon (3) kan hard lopen maar is niet heel gemakkelijk meldde zijn trainer Jeroen Offeringa. Een klassering moet mogelijk zijn.

Plaats 1: Darwing du Breucq (7)
Plaats 2: Crack des Pres (6)
Plaats 3: Felicio du Joamax (10)
Plaats 4: Dalton du Demon (3)


 

Race 9: Prix Rie Hauber

Een mooie koers om mee af te sluiten met vier kanshebbers voor de winst. Iris de l’Iton (3) heeft volgens Micha nog nooit helemaal voluit gehoeven en dat zal vandaag wel anders zijn. Het nummer is mooi en de verwachtingen zijn er. Indy Flevo (5) wordt gezien als de sterkste tegenstander met een derde plaats achter de sensationele Inspector Bros. Hij heeft nu twee koersen in de benen en zal steeds beter worden. Nahema (8) won in Mons in een zeer snelle tijd en Tom verwacht hem in het trio. De merrie kan op het hoogste niveau mee en bewees dit vorig jaar al. Het nummer is echter niet eenvoudig. Hidde Greenwood (2) lijkt op papier de mindere van de vier maar daar doe ik hem iets te kort aan. Een heerlijk paard wat bij Wim van der Pijl al mooie dingen liet zien. Nu het vervolg bij de kampioenstrainer resulteerde al in twee zeges in drie starts. Voor plaats vijf zal Ixelle Bolets (6) in aanmerking komen.

Plaats 1: Indy Flevo (5)
Plaats 2: Iris de l’Iton (3)
Plaats 3: Nahema (8)
Plaats 4: Hidde Greenwood (2)


 

Trainer Starts Overwinningen Winpercentage Winsom
Starter in race
H. Ebbinge 84 30 36% € 103.430 1,2,4,5,6,8,9
R. Bakker 79 18 23% € 49.610  
J. van Rijn 83 15 18% € 54.498 1,2,3,4,5,6,7,8
M. Brouwer 69 12 17% € 34.930 2,6,7,8,9
H.W. Langeweg jr. 30 10 33% € 26.010 1,4,6,7,9
D.P. Tesselaar 69 9 13% € 38.095 1,3,7,9
C.F. Kamminga 16 8 50% € 26.600 2,6
T.H. Kooyman 51 5 10% € 16.810 1,3,8,9
R.L. Pools 89 5 6% € 35.460 1,2,3,5,8
R. Wester 40 4 10% € 10.210 1,3
R.T. de Vlieger 41 4 10% € 24.880 4,5
F. Verkaik 17 3 18% € 7.523  
D. Minnema 28 3 11% € 9.395 5,6
S. Schoonhoven 41 3 7% € 27.240 1,5,9
E. Bot 5 2 40% € 6.640  
J.H. Mieras 20 2 10% € 6.350 1
J. de Leeuw 24 2 8% € 10.465 1,7
M.F. Rothengatter 39 2 5% € 15.785 3
Mw. C.D. Aalbers 47 2 4% € 14.275 4,6
D. Brouwer 5 1 20% € 1.300 8
M.A. Pools 5 1 20% € 765  
R. van Toor 11 1 9% € 2.335  
H.A.J. Grift 12 1 8% € 5.750 2,8
J.D. ter Borgh 14 1 7% € 1.850  
G. de Jong 15 1 7% € 5.300 2,5
N. Jongejans 35 1 3% € 6.150  
A. Bakker 36 1 3% € 6.780 1,4,5,8,9
F.W. van der Blonk 43 1 2% € 6.205 1,9
J.T.S. Dekker 42     € 4.875 3,8
P. de Haan 14     € 3.735 6
R. de Beer 7     € 3.350  
D.J. Hof 9     € 3.250  
D. den Dubbelden 23     € 3.205 3,4,6
F.A. Westerveld 7     € 1.700 7
P.J.P. Hagoort 3     € 1.350 7
E. Korrel 11     € 1.125  
C. Hetteling jr. 3     € 1.050  

 

Trainer Starts Overwinningen Winpercentage Winsom
Starter in race
J.W.M. Engwerda 74 26 35% € 85.465 1,9
B.J. Crebas 100 18 18% € 51.210 2,5,6,8,9
H.W. Langeweg jr. 51 16 31% € 38.053 6,7,9
D.P. Tesselaar 74 11 15% € 44.615 1,3,7,9
C.F. Kamminga 29 9 31% € 37.050 2,6
R. Wester 52 9 17% € 27.260 1,3
H.A.J. Grift 50 8 16% € 42.050 2,4,8
E. Bot 12 8 67% € 27.640 1
P.J.P. Hagoort 21 7 33% € 17.300 1,4,7
R.T. de Vlieger 45 5 11% € 17.055 5
J. van Rijn 18 4 22% € 9.028 6
S. Schoonhoven 56 3 5% € 31.840 1,5,9
T.H. Kooyman 46 3 7% € 14.500 1,3,9
A.W. Bosscha 37 3 8% € 12.840 1
M.F. Rothengatter 39 2 5% € 15.785 3
Mw. C.D. Aalbers 49 2 4% € 13.980 4,6
C. Hetteling jr. 24 2 8% € 9.360  
A.J. Mollema 23 2 9% € 9.300 3,5,6,7
Mw. R.C.M. Janssen 23 2 9% € 6.475 6,9
J.F. van Dooyeweerd 6 2 33% € 2.370 5
Mw. S.K. de Glee 3 2 67% € 2.240  
J. Offeringa 10 2 20% € 1.850 8
F.W. van der Blonk 63 1 2% € 9.690 1,9
P. de Haan 17 1 6% € 4.680 1,6
G. de Jong 11 1 9% € 3.550 2,5
R. van Toor 13 1 8% € 2.360  
A. Posthumus 9 1 11% € 2.150 2,3
Mw. N. de Vreede 11 1 9% € 2.090 8
C.A. Toonen 1 1 100% € 2.000 3
C.P.M. Roodenrijs 7 1 14% € 1.560  
J.D. ter Borgh 12 1 8% € 1.200  
J.C. Bot 50     € 16.060 2,3,4
M. Hauber 18     € 5.010  
R. de Beer 8     € 4.050  
H. Hamming 24     € 3.620  
D. den Dubbelden 19     € 3.555 3,4,6
J.P.C. Oorthuijsen 16     € 2.950 5
C. Hetteling 8     € 2.625  
A. Bakker 14     € 2.300  
B.G.M. Vader 21     € 2.240  
F.A. Westerveld 8     € 1.700 7
J.H. Janssen 16     € 1.685 5
E. Korrel 14     € 1.240  
G. de Jong 1     € 1.100 2,5
A. de Wrede 9     € 1.100  

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.