Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Wolvega - 14 juni

Wolvega-  vrijdag 14 juni - Start: 12:15

Race 1: Prix Yearlingsale.nl

Een mooie koers om deze lunchmeeting mee te starten. Ik verwacht dat dit een duel gaat worden tussen Crazy and Quick (6) en Vaduz Wise As (9). Twee dravers die zich beide al in het buitenland getoond hebben. Een keuze maken is lastig omdat ze elkaar niet eerder getroffen hebben en lastig met elkaar te vergelijken zijn. Crazy liep tweemaal goed tegen de stalgenoot van de uitdager, namelijk Inspector Bros. Hij kon hem prima bijbenen beide koersen na rust en zal vandaag weer een tikje scherper zijn. Dan zal het voor Vaduz niet meevallen vanuit het tweede gelid. Zijn laatste start was op Vincennes waar een zesde plaats werd behaald achter Hooters USA, die deze race op een zware piste won. Daarvoor werd hij tweede achter Emilion die Crazy and Quick ook al voorbleef.  Free Bird (4) was heel 2018 ongeslagen en had het dit jaar wat zwaarder. Nu met drie koersen in de benen voor de Duitse kampioen zullen er plaats mogelijkheden liggen. Hurricane (3) behoort ook tot de kanshebbers met een tweede plaats vlak achter Inspector Bros. Zijn laatste koers mag vergeten worden, dit was in de Peerdepietenkoers waar hij op zijn zachtst gezegd een ‘onvoordelig’ parcours kreeg.

Plaats 1: Crazy and Quick (6)
Plaats 2: Vaduz Wise As (9)
Plaats 3: Free Bird (4)
Plaats 4: Hurricane (3)

 

Race 2: Prix Vreugdenhil – Dairy Foods

Zonder twijfel is de crack Cash Hanover (9) de favoriet. Hij zocht de absolute top op en zeker niet zonder succes. Tweede in de Bild Pokal achter Gustafson en vorig jaar zelfs finalist van de Sweden Cup met in de serie een tweede plaats in 10,4/1640 meter (!) achter Sorbet. De Triple Gouden Zweepwinnaar Durk M Boko (1) heeft zich meer dan bewezen. Echter is dit toch een totaal andere klasse om de favoriet bij te benen. Een tweede plaats is dan ook het maximale en zeker mogelijk. Glen Ord Superb (10) liep zeer goed met een tweede plaats achter Hambo Transs R in Wolvega en ook zijn tweede plaats in Gelsenkirchen was prima. Onze wereldkampioen Rick Ebbinge stapt ditmaal op de sulky. SJs Junior C (7) doet het altijd goed in deze koersen, juist op de momenten dat je het niet verwacht. Vandaag kan weer zo een dag zijn, echter wel normaliter voor een tweede plaats. Flavius (2) was mijn favoriet in de Gouden Zweep maar werd prima derde. Wolvega is wellicht meer zijn baan en kan er vandaag zijn voordeel uithalen.

Plaats 1: Cash Hanover (9)
Plaats 2: Glen Ord Superb (10)
Plaats 3: Durk M Boko (1)
Plaats 4: SJs Junior C (7)

 

Race 3: Prix Arqana Trot Vente Mixte de 18 Juin

Even op adem komen bij het uitspraken van de koersnaam. Een koers voor Franse dravers tot een halve ton aan winsom. Brio de Janeiro (2) won eerder al hier maar heeft een minder goed rijtje staan daar daarvoor. Twijfel is dan ook of de vorm aanwezig is, als dat zo is is hij een kanshebber voor de winst. Diamond ER (3) won eindelijk weer na eerder al een aantal overwinningen. Ik ben altijd in hem blijven geloven en deze onvoorspelbare ruin is tot alles in staat. Bunker du Hamel (8) won niet zomaar de 4,5 km van Alkmaar vorig jaar en kan een plaats belopen. Clopin du Boulay (10) pakt de draad weer op en heeft nu twee koersen in de benen. Vorig jaar werd er negen keer gewonnen uit bijna evenzoveel starts. In goeden doen de duidelijke favoriet. Claude de Bry (11) werd eerder dit jaar al goede tweede achter Baladin Williams wat getuigd van klasse. Kortom, een zeer open koers.

Plaats 1: Clopin du Boulay (10)
Plaats 2: Diamond ER (3)
Plaats 3: Brio de Janeiro (2)
Plaats 4: Claude de Bry (11)

 

Race 4: Prix Rick Ebbinge – Champion du Monde

Frederique Norg (8) lijkt de favoriet die tot op heden weinig fout deed. Het debuut was overtuigend op deze piste. Ijsvink (9) debuteerde prima voor de recent geopende stal van Jaap van Rijn. Een overwinning en een derde plaats verklaren goede vorm. Impressive Boko (1) is niet makkelijk maar oogt zeer talentvol, ze lijkt sprekend op haar vader. Velten Poker Face (2) en I Am Velten Scott (10) zijn beide van dezelfde eigenaar en komen uit dezelfde stal. Niels Jongejans zal hierin de beste kiezen en rijdt laatstgenoemde. Hij start achter de stalgenoot die een mooi nummer heeft en de steun van Rick Ebbinge. Indy Elco (3) won bij zijn debuut direct in Duindigt maar was daarna tweemaal als favoriet uit de uitslag door galoppades. I am Happy (4) won met Ruud Pools verassend in Duindigt tijdens de Gouden Zweep meeting op een prachtige cote. De winnaar lijkt eenvoudig aan te wijzen maar voor de plaatsen is veel mogelijk.

Plaats 1: Frederique Norg (8)
Plaats 2: Ijsvink (9)
Plaats 3: Impressive Boko (1)
Plaats 4: Indy Elco (3)

 

Race 5: Prix Diamond

Wederom een koers voor beginners. Africa Bi (1) liep een snelle kwalificatie waarin zij als derde aftikte achter Ribot van Paul Hagoort. Spectacular (3) lijkt ook een paard waar hoge verwachtingen van zijn en wordt gereden door de grote vakman, Hugo Langeweg sr. Hij was medefavoriet vorig jaar tegen Arquana As die toen al in 14,8/1609 meter rondging. Stalgenoot is Alcione Font (4) die vorig jaar in 19,2/2000 meter kwalificeerde in Duindigt. Zal nu ongetwijfeld sterker zijn en behoort tot de kanshebbers. Bestfrenchkitchen (7) liep een prima debuut achter Jaxon Schermer van de Duitse kampioen. Zal veel geleerd hebben die koers. Cash (8) werd als grote favoriet nipt geklopt in Gelsenkirchen en zal vandaag op revanche gaan. John Butcher (11) was goede tweede achter Kia Ora en werd daarna zesde achter Jason Dragon in eveneens Gelsenkirchen. Zal het een één-tweetje worden voor de Gerrits Recycling Group BV met Alione Font en Cash?

Plaats 1: Cash (8)
Plaats 2: Alcione Font (4)
Plaats 3: Africa Bi (1)
Plaats 4: Spectacular (3)

 

Race 6: Prix Victoriaparkwolvega.nl

Een bandenstartkoers waarin Ennis Stone (2) probeert uit de handen te blijven van het tweede band. Defi Magik (10) lijkt hierin de betere te zijn na een goede rij klasseringen en ook een overwinning. Dame Quick (11) loopt in diezelfde klasse en doet niet ver onder van Defi Magik. Favorite d’Atout (4) liep netjes haar laatste koers en bouwt hier wat vertrouwen mee op na meerder galoppades. Empereur Quick (5) kan op een goede dag tot veel in staat zijn, vooral vanuit het eerste band. Hij maakt zijn debuut dit jaar dus zal nog niet 100% zijn verwacht ik. Dalton du Demon (9) is lastig in te schatten, eerder won hij wel al vanuit de banden in Gelsenkirchen. De handicap van twintig meter maakt het extra lastig.

Plaats 1: Ennis Stone (2)
Plaats 2: Defi Magik (10)
Plaats 3: Dame Quick (11)
Plaats 4: Favorite d’Atout (4)

 

Race 7: Prix Croatie d’Amour

Heel brutaal tip ik Eagle (8) als eerste. Cees Kamminga sprak ik voorafgaand aan zijn debuut voor de stal en toen waren de verwachtingen hooggespannen. Helaas konden deze niet worden waargemaakt. Cees zal er aan gesleuteld hebben en het tot een succesvol eind proberen te brengen. Baladin Williams (1) is natuurlijk het trouwe klasse paard in dit veld. Hij zal proberen de leiding te nemen verwacht ik en dan kan hij zomaar vooraan blijven in dit veld. Bandino du Pre (4) is een nieuw gezicht in dit veld. De combinatie Franse draver, Jeroen Engwerda en Rick Ebbinge is haast al reden om hem als eerste te tippen. Zijn prestaties zijn nietszeggend maar het zal niet de eerste draver zijn de onder de hoede van de stal een paar seconden beter wordt. El Magnifico (6) is en blijft lastig in te schatten. Onlangs werd hij goede tweede achter Cocktail du Biwetz. In Vincenens vond ik 12,8/2100 meter ook niet slecht achter Etenclin van Robin Bakker. Apache Jeloca (5) is ook een fijn paard dat vaak net te zwaar staat voor de winst maar altijd een plaatsgeld mee pakt. Opvallend is dat Jos Verbeeck (gelukkig) weer aanwezig is.

Plaats 1: Eagle (8)
Plaats 2: Baladin Williams (1)
Plaats 3: Bandino du Pre (4)
Plaats 4: El Magnifico (6)Race 8: Criterium des 4 Ans / Criterium der Vierjarigen

Een compact veld mee veel klasse in deze koers. Verwacht wordt dat deze klassieker naar stal Schoonhoven gaat met Indy Flevo (3). Een fantastisch paard die per koers beter wordt. Dit zal daarin zeker een kers op de taart zijn. Innovation Love (5) is en blijft een apart paard. Hij lijkt zonder problemen zomaar zijn benen bij elkaar doen. Doet hij dit niet, dan heeft de favoriet een zware dobber aan hem. Dat bewees hij in het Deense Billund waarin hij nipt verslagen werd door Very Impressive S. Ideaal (7) en Isabella JE (6) zijn de nummers één en twee van de Derby. Of dat vandaag ook weer zo gaat zijn is nog maar de vraag met de twee hoogste nummers in dit veld. Verder kunnen ook Indy Lady (1) en Ilclassico Renka (4) voor een klein plaatsje gaan. Misschien doe ik daar wel de laatstgenoemde mee te kort, hij kwam niet ver achter de favoriet binnen de laatste maal en houdt zich altijd goed staande in dit geweld.

Plaats 1: Indy Flevo (3)
Plaats 2: Innovation Love (5)
Plaats 3: Isabella JE (6)
Plaats 4: Ilclassico Renka (4)Race 9: Prix München

Wederom lijkt er zoals ik eerder al een tipte een duel in de maak tussen Kim Hagoort en Jaap Terstal. Kim zal hierin het denk ik betere paard rijden, namelijk Zar Laksmy (1). Echter is het wel de vraag of ze hem dravend van start krijgt, aangezien dat nog eens een lastig puntje is voor deze ruin. Mocht dat lukken, verwacht ik geen vuiltje aan de lucht. Hulk Vryenesse (6) lijkt dus qua klasse iets minder, maar is daarentegen wel veel trouwer. Een derde plaats achter Inez Alki en Indy Lady acht ik als voldoende om hierin tweede af te tikken. I’ll be there (5) won onlangs in Gelsenkirchen met Thomas Bos voor zijn werkgever, die met de favoriet vierde werd. Eerder werd er ook al in Duindigt gewonnen en plaats drie behoort zeker tot de mogelijkheden. Franka Steenwijk (4) en He Gerritdelange (8) komen beide uit de stal van Dion Tesselaar en zijn in prima vorm voor een plaats. Vooral eerstgenoemde heeft een prima startnummer en kwam haar laatste start niet ver achter Ike Schermer, Indy Lady en Inez Alki binnen, die Hulk Vryenesse ook al trof. Een mooie vergelijking om mee aan te tonen dat een derde of vierde plaats zeker mogelijk moet zijn.

Plaats 1: Zar Laksmy (1)
Plaats 2: Hulk Vryenesse (6)
Plaats 3: I’ll be there (5)
Plaats 4: Franka Steenwijk (4)
Trainer Starts Overwinningen Winpercentage Winsom
Starter in race
H. Ebbinge 94 31 33% € 109.280 1,2,3,4,7
R. Bakker 82 18 22% € 49.730 3,6,8
J. van Rijn 101 18 18% € 66.968 1,2,3,4,6,7
M. Brouwer 103 18 17% € 47.250  
H.W. Langeweg jr. 44 14 32% € 39.010 3,4,5
D.P. Tesselaar 84 9 11% € 42.480 1,2,3,5
R.L. Pools 124 9 7% € 40.925 1,2,4,6,7,8
C.F. Kamminga 18 8 44% € 27.000 5,6,7
T.H. Kooyman 71 7 10% € 22.650 3,4,6
R. Wester 51 6 12% € 13.365 1,4,6,7,8
J. de Leeuw 43 5 12% € 17.050  
S. Schoonhoven 44 5 11% € 29.340 2,5,8
R.T. de Vlieger 58 5 9% € 30.675 1,3,4,9
D. Brouwer 14 4 29% € 3.700 3,5
M.F. Rothengatter 42 4 10% € 19.085 1,2,5
D. Minnema 50 4 8% € 11.885 3
F.W. van der Blonk 60 4 7% € 11.075 2,4
F. Verkaik 20 3 15% € 8.073  
J.H. Mieras 26 3 12% € 7.180 6
E. Bot 5 2 40% € 6.640 5
W.H.M. van der Mespel 11 2 18% € 2.025  
R. van Toor 23 2 9% € 3.725  
N. Jongejans 54 2 4% € 8.360 4,8
Mw. C.D. Aalbers 54 2 4% € 14.725  
A. Bakker 60 2 3% € 13.770 5,7
J.W.M. Engwerda 3 1 33% € 700  
M.A. Pools 5 1 20% € 765  
H.A.J. Grift 12 1 8% € 5.750  
J.D. ter Borgh 14 1 7% € 1.850 2
J.T. de Jong 16 1 6% € 1.780  
P. de Haan 20 1 5% € 5.365 5,8
G. de Jong 20 1 5% € 5.600 6,7

 

Trainer Starts Overwinningen Winpercentage Winsom
Starter in race
J.W.M. Engwerda 85 29 34% € 89.220 1,3,7
B.J. Crebas 147 27 18% € 67.650 3,8
H.W. Langeweg jr. 68 20 29% € 49.628 4,5,9
D.P. Tesselaar 93 12 13% € 50.150 1,2,3,5,9
R. Wester 64 11 17% € 29.800 1,4,6,7
C.F. Kamminga 35 9 26% € 38.320 5,6,7
E. Bot 14 9 64% € 30.735 1,5
H.A.J. Grift 55 8 15% € 45.650 2,7
P.J.P. Hagoort 27 8 30% € 24.220 8,9
R.T. de Vlieger 68 7 10% € 24.015 1,4,9
S. Schoonhoven 59 5 8% € 33.940 2,5,8
M.F. Rothengatter 43 5 12% € 20.085 1,5
T.H. Kooyman 63 5 8% € 19.290 3,4
J. van Rijn 27 5 19% € 11.898 1,4
Mw. R.C.M. Janssen 40 5 13% € 9.480 4
Mw. C.D. Aalbers 64 3 5% € 15.740 2
A.W. Bosscha 54 3 6% € 14.785 6
F.W. van der Blonk 86 3 3% € 12.180 1,4
C. Hetteling jr. 35 3 9% € 10.665 4
B.G.M. Vader 32 3 9% € 4.315 9
J.C. Bot 64 2 3% € 20.040 1,5,7
A.J. Mollema 29 2 7% € 12.350 2,6
P. de Haan 24 2 8% € 6.310 5,8
A. Posthumus 11 2 18% € 5.900  
R. van Toor 25 2 8% € 3.805  
J.F. van Dooyeweerd 8 2 25% € 2.665  
J. Offeringa 12 2 17% € 2.600 6
C.P.M. Roodenrijs 9 2 22% € 2.260  
Mw. S.K. de Glee 4 2 50% € 2.240  
M. Hauber 24 1 4% € 5.785  
G. de Jong 20 1 5% € 5.710 6,7
H. Hamming 44 1 2% € 5.400 4,8
F.A. Westerveld 18 1 6% € 3.420  
Mw. N. de Vreede 18 1 6% € 2.555  
C.A. Toonen 2 1 50% € 2.200  
J.D. ter Borgh 13 1 8% € 1.350 2
D. den Dubbelden 33     € 4.875  
R. de Beer 8     € 4.050  
J.P.C. Oorthuijsen 21     € 3.080 3
C. Hetteling 11     € 2.795  
A. Bakker 17     € 2.490  
J.H. Janssen 21     € 1.825  
A. de Wrede 15     € 1.280 3,9
E. Korrel 16     € 1.240  


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.