Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Wolvega - 19 juli

Wolvega-  vrijdag 19 juli - Start: 11:38u

Race 1: Prix Wedkantoor de Passage

De eerste race ware marathon met drie meetings in acht dagen. Iets wat in Frankrijk dagelijks normaal is maar in Nederland haast uniek. Gestart wordt met een race voor paarden met een winsom tot €9.000. Uiteraard is Ice Dragon (9) de favoriet. In Gelsenkirchen won hij met een halve baan voorsprong en ook in Wolvega was het de laatste maal raak. Hier versloeg hij onder andere Inez Alki die vervolgens de klassieker Championnat de Vitesse des 4 ans won. Iznogood Darby (1) lijkt een succesverhaal te gaan worden van eigenaar, trainer en rijder Jan Baas. De laatste maal kreeg hij een zware koersen met een laatste kilometer naast Ivo Baldwin. Hierin won hij vrij makkelijk zonder er echt aan te hoeven werken. Een ware uitdager van de favoriet. Red Light DC (6) werd dichtbij tweede achter de favoriet en heeft om die reden zeker kansen. Ik sprak met rijder Jeffrey Mieras en verwacht ook zeker plaats kansen met een goed parcours. Trainingsgenoot He Gerritdelange (8) heeft het volgens hem lastiger, ook mede door het startnummer. Mocht hij snel vooraan komen te liggen zonder te veel moeite zijn er wel mogelijkheden voor een plaats in het trio. Edens Boy (4) doet het ook goed in Victoria Park. Micha Brouwer verwacht zijn Iyan Stardust (7) ook voor een kleine klassering meldde hij desgevraagd. Ook Frans van der Blonk ik optimistisch met een plaats bij de eerste vijf voor zijn Loverboy Vrijthout (3).

Plaats 1: Ice Dragon (9
Plaats 2: Iznogood Darby (1)
Plaats 3: Red Light DC (6)
Plaats 4: He Gerritdelange (8

 

Race 2: Prix Mariendorf

Een prachtige race met veel klassiek materiaal in dit veld. Wederom vertrekt mijn favoriet als enige uit het tweede gelid. Dan heb ik het over Volare Gar (9) en Robbin Bot. Sinds zijn verhuizing naar stal Nimczyk doet Volare het fantastisch met vele overwinning in Gelsenkirchen, Dinslaken en de naar deze koers vernoemde Berlijn-Mariendorf. Zante Grif (3) is hierin zeker een eerste uitdager met goede verrichtingen uit het Deense Billund en Charlottenlund. Voor de overige plaatsen is haast alles mogelijk met Zarch Wise As (6) waar Jaap van Rijn, zoals verwacht, een plaatsgeld mee verwacht. Hurricane (6) kan écht veel beter dan zijn prestaties doen vermoeden en dat geldt eigenlijk ook voor Ismael F Boko (2) van Patrick de Haan. Verder behoort Hunter Montana (7) ook tot de plaatspaarden.

Plaats 1: Volare Gar (9)
Plaats 2: Zante Grif (3)
Plaats 3: Zarch Wise As (6)
Plaats 4: Hurricane (6)

 

Race 3: Super Trot Cup

Het hoofdnummer van de dag voor dravers tot €75.000. Beginnend met onze Nederlandse topper Durk M Boko (5) die het zo fantastisch doet al jaren. Hij zou vandaag niet mijn favoriet zijn behoort zeker tot de plaats paarden. Frans van der Blonk is het daar niet mee eens en verwacht hem vooraan met winstkansen. De vorm is top! Hillary Queen (10) is de tweede keuze van de stal en dat is bijzonder. De merrie won recent in Vincennes voor onder andere Helena di Quattro. Vervolgens werd zij op diezelfde baan derde in 10,8/2100 meter! Een ware prestatie. De andere troef wordt gereden door de eerste man van stal, Robin Bakker. Hij rijdt Quick Crown (8) die niet hele bijzondere prestaties heeft vanuit Zweden. Vorig jaar won de ruin op Solvalla in een prima tijd. Daarvoor was het ook raak op Romme maar daar is verder wel alles mee gezegd. Benieuwd hoe goed Paul Hagoort en zijn team hem gekregen hebben. Emilion (4) werd in Enghien goede derde vlak achter City Guide. Eerder werd hij ook al tweede achter Inspector Bros en won in Gelsenkirchen en Mons. Een niet al te makkelijke hengst die wel ontzettend hard kan lopen. Jaap van Rijn verwacht zijn Hector Boko (1) voor plaats drie of vier en dat vindt ik dapper in dit geweld. Verder moeten Fabio Bianco (3) en Flavius (6) zeker op de tickets worden meegenomen!

Plaats 1: Hillary Queen (10)
Plaats 2: Emilion (4)
Plaats 3: Durk M Boko (5)
Plaats 4: Quick Crown (8)

 

Race 4: Prix de Beaumont-de-Lomagne

Een zeer lastige race voor deze Franse dravers maar mijn oog als eerste valt op Fashion Bourbon (7) en Dion Tesselaar. De merrie won sterk in Wovega en heeft na het Franse uitstapje niet meer gelopen. Ik sprak Jeffrey Mieras en verwacht hem niet voor de winst, wel voor een klassering. Zelf rijdt hij Fortuna Phyt’s (9) en was hij niet content over het koersverloop de laatste maal. Anders had er een hogere klassering in gezeten. Vandaag dus op revanche. Frederique Norg (2) heeft een dubbele nationaliteit en start voor het eerst in deze klasse. Tegen de ‘Nederlanders’ liet de merrie al zien veel klasse te hebben. Defi Magik (11) doet het goed in deze klasse maar treft het niet met het nummer. De verrichtingen zijn goed en werd de laatste maal op deze piste verslagen door Djaf de Belaise (10) die hem met een hard eindschot voorbij liep.

Plaats 1: Fashion Bourbon (7)
Plaats 2: Fortuna Phyt’s (9)
Plaats 3: Frederique Norg (2)
Plaats 4: Djaf de Belaise (10)

 

Race 5: Prix Snackpoint de Passage

De beginnersklasse is ook altijd lastig in te schatten. Ik neem ze één voor één met u door. Velten Ostwind (1) is zes jaar oud en debuteert. De Amerikaan kwalificeerde niet bijzonder maar zal in ieder geval op kracht zijn. Aragorn As (2) kwalificeerde in een prima tijd achter stalgenoot Gangster. Sprong als favoriet in Mönchengladbach. Jacky Stardust (3) is wat sterker geworden ten op zichten van vorig jaar maar de kwalificatie was niet bijzonder. Kan ongetwijfeld beter. John King Boko (4) sprong als favoriet weg in Duindigt en oogt nog wat slap. Wel een paard met talent. Velten Jetset (5) liep een snelle kwali niet ver achter ervaren koerspaarden als Zarch Wise As en Henri Buitenzorg. Jowanna (6) en Globuline d’Erpion (7) zijn beide lastig in te schatten maar zeker niet kansloos.

Plaats 1: Aragorn As (2)
Plaats 2: Velten Jetset (5)
Plaats 3: John King Boko (4)
Plaats 4: Globuline d’Erpion (7)

 

Race 6: Prix de Cagnes sur Mer

De Franse stayers tot een ton aan winsom waarin ik blij ben Aparté (6) weer terug in de baan te zien. De ruin heeft een grote blessure gehad en sinds zijn komst op stal bij Jeroen Engwerda heeft hij een ware metamorfose ondergaan. Er werd meerdere malen zeer eenvoudig gewonnen. Dillinger Gentil (1) verwacht Micha als tweede achter de favoriet en stalgenoot Djina de Pilliere (3) voor de plaatsen. Eagle (4) is een paard met veel loopvermogen die vandaag wat eenvoudiger erin staat ten op zichten van de laatste keren. Als hij zijn hoofd bij het werk houdt is er veel mogelijk met deze voorgift. Destrier Atout (7) staat ook voor de zware opgave met twintig meter handicap. De afstand is wel een voordeel daarin.

Plaats 1: Aparté (6)
Plaats 2: Dillinger Gentil (1)
Plaats 3: Eagle (4)
Plaats 4: Djina de Pilliere (3)

 

Race 7: Breeders Course (Halve Finale)

Frosted (4) won eenvoudig in Hamburg na haar rentree. De Amerikaanse merrie lijkt een groot talent en zal aan de stok moeten tegen Arquana As (3). De uitstapjes naar Parijs waren ongelukkig maar vielen ook wat tegen. Wel heeft ze al laten zien op hoog niveau mee te kunnen en heeft ze meer koerservaring dan eerstgenoemde. Andromeda Font (2) is de tweede troef van stal Hagoort die dichtbij Jambers tweede en derde werd. Ook een merrie met veel capaciteiten en nog niets verkeerd heeft gedaan in haar vier starts. Alex HP (6) en Lambada Zon (7) zullen de overige plaatsen compleet maken in diezelfde volgorde denk ik. Alex heeft maximaal gepresteerd maar staat vandaag wel een klasse hoger dan voorheen. Eens kijken hoe hij zich staande houdt in deze klasse. Lambada is hier ook goed genoeg voor maar presteert niet al te constant. De klasse om het trio te verstoren is zeker aanwezig.

Plaats 1: Arquana As (3)
Plaats 2: Frosted (4)
Plaats 3: Andromeda Font (2)
Plaats 4: Alex HP (6)
Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.