Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Wolvega - 9 augustus

Wolvega-  vrijdag 9 augustus - Start: 11:30u

Race 1: Prix Ruud Elbertse

Een mooie opener van de lunch is een koers waarin meerdere paarden aan elkaar gewaagd zijn. Inez Alki (7) won op overtuigende wijze met Hugo Langeweg sr. het vierjarigen kampioenschap. Hier werden goede paarden geklopt als Incredible Drpol en Indy Flevo. Hiervoor kon hij toch Ice Dragon (4) en Red Light DC (5) niet kloppen. Laatstgenoemde kreeg een perfecte trip door Jeffrey Mieras waardoor hij in de laatste meters kon toeslaan op Ice Dragon. Die wist de keer ervoor beide paarden te weerstaan wat dit tot op een open koers maakt. Voor plaats vier benoem ik Iznogood Darby (6) die eerder al zeer overtuigend won tin een snelle tijd.

Plaats 1: Inez Alki (7)
Plaats 2: Ice Dragon (4)
Plaats 3: Red Light DC (5)
Plaats 4: Iznogood Darby (6)

 

Race 2: Prix Equidia.fr

Vaduz Wise As (6) zijn laatste optreden met een korte fout in de eerste bocht. Vervolgens nam hij de kop over en zegevierde op een eenvoudige manier. Voor de tweede plaats ontstond er een strijd die Heres Beuckenswijk (7) net verloor voor de tweede plaats en dus derde werd. Fuggedaboutit (8) is lastig in te schatten tegen deze paarden maar is in grote vorm. Hij klopte weliswaar paarden in een mindere klasse, maar wel op een zeer sterke wijze. Het nummer is echter geen voordeel. Isabella JE (5) deed in die koers iets wat ze haast nooit doet, en dat is springen. De vorm lijkt prima waardoor een klassering zeker mogelijk is. Grift Jr (3) is wat wisselvallig maar is tot veel in staat. Dat bewees hij eerder al in de hogere klasse, hij kan verrassen voor de winst.

Plaats 1: Grift Jr (3)
Plaats 2: Vaduz Wise As (6)
Plaats 3: Fuggedaboutit (8)
Plaats 4: Heres Beuckenswijk (7)

 

Race 3: Prix Yearlingsale.nl – 31/8

Indigo (2) won zijn laatste optreden sterk na lange afwezigheid. De mooie vosruin zal alleen maar beter zijn geworden na zijn rentree. Indy Starlake (7) zal de eerste uitdager zijn die dat feestje kan gaan verstoren. Een paard met veel klasse en wordt vandaag gereden door John Dekker. Giant di Mucho (6) leek lang te gaan winnen met Maico Korsman op de sulky. Echter werd hij op het laatst toch voorbij gelopen door Gon Ikaria uit de training van Rosalie Janssen. Zack Wind (5) maakte een prima rentree in een hogere klasse. Vorig jaar trof de zoon van Varenne al betere paarden. Ima Cheerleader (8) is een dappere merrie die overal uit de voeten kan. Ze staat zwaar maar kwam een plaats belopen. Net als Willow Burgerheide (9), hij kwam niet ver achter Indy Starlake binnen.

Plaats 1: Indigo (2)
Plaats 2: Indy Starlake (7)
Plaats 3: Giant di Mucho (6)
Plaats 4: Zack Wind (5)

 

Race 4: Prix Valko Jenilat A Wolvega 1er September

Dat is goed nieuws dat titelverdediger Valko Jenilat aanwezig is. Een topper met een enorme reputatie mogen wij hier dus weer ontvangen. Deze race is voor Franse dravers tot €50.000. Altijd een lastige afdeling waarin wellicht Defi Magik (1) de beste papieren heeft. De vos is al tijden in vorm en treft ditmaal een mooi nummer. Elias (4), Dillinger Gentil (5) en Bunker du Hamel (7) zijn de uitdagers. Elias doet de laatste tijd steeds meer wat van hem verwacht wordt en zonder fouten is hij tot veel in staat. Dillinger is ook wat wisselvallig terwijl hij voorheen veel constanter was. Een koers met goede papieren voor hem als de fouten achterwege blijven. Bunker du Hamel doet ook weinig verkeerd in zijn starts. Echter verwacht ik meer van hem dan hij tot nu toe kan laten zien. Hij is in staat deze koers te kunnen winnen.

Plaats 1: Defi Magik (1)
Plaats 2: Dillinger Gentil (5)
Plaats 3: Bunker du Hamel (7)
Plaats 4: Elias (4)

 

Race 5: Prix LeTrot.com

Aragorn As (9) is de eerste draver waar mijn oog op valt. Hij werd goede tweede achter de sterke John King Boko. Deze koers zal de hengst goed gedaan hebben en zal nu nog beter zijn. Velten Jetset (11) werd toen netjes derde velen lengten. Vervolgens werd hij tweede achter Indigo wat het maximaal haalbare was. Plaats drie of vier moet tot de mogelijkheden behoren. Flevo Renka (12) maakte vorig jaar een imponerend debuut. Daarna hebben wij hem niet meer gezien tot vandaag. Hij zal nog geen 100% zijn maar verwacht hem wel in het trio. L'Amour (1) liep een snelle kwalificatie achter Gipsy Starlake vorig jaar. Vandaag zal een leerkoers zijn voor de vierjarige merrie.

Plaats 1: Aragorn As (9)
Plaats 2: Velten Jetset (11)
Plaats 3: Flevo Renka (12)
Plaats 4: L'Amour (1)

 

Race 6: Prix Zauni

De koning van de monté in Nederland en Duitsland. Vandaag is hij haar niet bij maar wel haar vaste rijdster Ronja Walter. Zij start met de favoriet Garry (6) die een ongekend aantal zeges heeft. Hij won maar liefst 64 zeges en de kans is groot dat vandaag nummer 65 wordt. Ennyus Boko (3) vind ik een ontzettende darkhorse in dit veld. De ruin liep eerder al op Enghien met Eric Raffin en heeft nu al een poos niet in dit genre gestart. Met de steun van Hanna Huygens verwacht ik hem dichtbij. Dat geldt ook voor For Ever (2) die tot op heden nog weinig verkeerd deed in de monté. Een derde plaats achter Zauni en Unar Bi was het maximale. Charm Evening (4) klopt recent Garry is een zeer snelle tijd in Berlijn over de mijl. Interessant is nu dat hij ook nog eens twintig meter krijgt waardoor het op papier mogelijk zou moeten zijn Garry te kloppen. Dit zie ik echter niet gebeuren maar theoretisch gezien kan het.

Plaats 1: Garry (6)
Plaats 2: Ennyus Boko (3)
Plaats 3: Charm Evening (4)
Plaats 4: For Ever (2)

 

Race 7: Prix Samantha Stolker

Een mooie koers met de liefhebbers op de sulky. Logisch zou zijn Hulk Vryenesse (5) als favoriet te benoemen. Hij hield goed stand tegen stalgenoot Irish Steel (2) die ook een goede koers liep. Harenne F Boko (3) verwachtte ik iets meer van en zal vandag op revanche gaan. Indy Lady (6) start vandaag met Michel van de Berg, beter bekend al ‘Brammetje’. De merrie staat in hoge klasse en kan altijd goed meekomen. Een plaats is mogelijk. He Gerritdelange (7) haalt ook steeds het maximale uit haar koersen. In de gelegenheidskoers werd ze goede tweede achter Highspeed Aresy.

Plaats 1: Hulk Vryenesse (5)
Plaats 2: Irish Steel (2)
Plaats 3: Harenne F Boko (3)
Plaats 4: Indy Lady (6)

 

Race 8: Prix Wolvega-Berlin

Een klein maar sterk bezette koers om deze meeting mee af te sluiten. Indy Flevo (6) staat hierin tegen oudere paarden maar is alsnog de favoriet. De ruin heeft een fantastisch seizoen gedraaid en het lijkt nog niet afgelopen. Iris de l’Iton (1) schrijf ik nog niet zomaar af in deze race en verwacht ongeveer zijn zelfde vorm als voorheen. Dan is hij oprecht een uitdager voor de winst. Highlander (4) keert terug na vijf maanden afwezigheid en maakte zijn rentree op het gras van Emmeloord. Vandaag staat hij zwaar maar een plaatsing is zeker mogelijk. Graham Convital (7) is meervoudig Nakoersen.nl Paradepaard en dat wordt je niet zomaar. Ook heeft hij met Erik van den Bergh al bewezen op de Wolvegasterpiste ook goed uit de voeten te kunnen. Vandaag voor het eerst met André Bakker op de sulky.

Plaats 1: Indy Flevo (6)
Plaats 2: Iris de l’Iton (1)
Plaats 3: Graham Convital (7)
Plaats 4: Highlander (4)

 

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.