Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Wolvega - 1 september

Wolvega - zondag 1 september - Start: 16:30

Race 1: Custom Made4You SG-Prijs (1e serie)

We trappen deze meeting af met twee series voor de liefhebbers. Ditmaal doel ik niet op de amateurs en amatrices maar op de gelegenheidsrijders. Prachtig dat zij op dé dag van de Grand Prix mogen starten. Irish Steel (2) zag ik de laatste maal al heel ver komen en bewees dit met een eenvoudige overwinning op een prachtige cote van €5,40! Hour of Power (4) is vrij constant in presteren en dat is zeer belangrijk in zulke races. De vorm is nog altijd goed een verwacht een hoge klassering van deze forse hengst. Dalton du Demon (6) mag zich vandaag ook weer bewijzen en doet dat ditmaal niet tegen Franse dravers. Dat maakt de ruin lastig in te schatten, mede ook door de stayers afstanden die hij normaal aflegt. Een trio klassering moet mogelijk zijn. Iznogood Darby (1) start vandaag met Demi Baas op de sulky. Een paard met veel klasse waar ik echter wel de indruk van heb hij niet de makkelijkste is.

Plaats 1: Irish Steel (2)
Plaats 2: Hour of Power (4)
Plaats 3: Dalton du Demon (6)
Plaats 4: Iznogood Darby (1)

 

Race 2: Ready2Race-Prijs

Als we Makalo (4) zijn laatste koersen in Mönchengladbach vergeten is hij de grote favoriet. In Mons werd er sterk gewonnen ook goede paarden als Regiment en Iris de l’Iton wees hij naar achteren. Van dezelfde eigenaar is Hands Down (2) de grote uitdager. De goed gefokte hengst doet het goed de laatste maanden en lijkt er iets eenvoudiger in te staan dan in zijn laatste koersen. Voor Marcel en Marleen Hauber zijn het spannende momenten met zoon Marciano in de strijd. Hij rijd uit eigen stal Gian Luca Pasel (7) die het goed deed in de Amateurderby in Berlijn. Eerder werd er in Hamburg ook al in een snelle 13,9/1680 meter gewonnen. Dryade Boko (6) maakt mijn viertal compleet. De wat lastig in te schatten merrie kan op goede dagen tot veel in staat zijn. De laatste maal was ook niet onverdienstelijk achter Hindy Heikant en Graham Convital.

Plaats 1: Makalo (4)
Plaats 2: Hands Down (2)
Plaats 3: Gian Luca Pasel (7)
Plaats 4: Dryade Boko (6)

 

Race 3: Grand Prix Steven Bijkerk (GP de Victoria Park)

Het hoofdnummer van de dag met enkele toppers in ons midden. Een bedrag van €50.000 valt er te verdelen en dan spitst Sébastien Guarato zijn oren wel. Hij heeft de (mede) favorieten in de strijd met onder andere titelverdediger Valko Jenilat (7). Ditmaal niet met Eric Raffin met Paul Ploquin Hij schreef geschiedenis met hem door Aubrion du Gers en Bold Eagle te verslaan in de slotmeters. Door zijn ‘rijtje’ is er wellicht de vraag hoe de vorm is maar ik kan u verklappen dat deze goed is. Er staan geen Prix d’Amérique-of Elitloppet winnaars in dit veld en dat maakt het interessant. Toch is hij niet mijn favoriet maar wel Billie de Montfort (3). De Franse bijna twee miljoenendame is van staal en loopt al zes jaar op het allerhoogste niveau mee. Haar derde plaats vlak achter Bold Eagle en Valokaja Hindo was wederom top! Derde achter Bel Avis en Tessy d’Ete in 10,1/1609 meter en derde achter Valko voor Bold! En zo kan ik nog wel even doorgaan met haar weergaloze resultaten. Eridan (4) was de draver die als eerste over de finish kwam in het Criterium des 3 Ans maar wegens onregelmatig draven uit de uitslag werd gehaald. Een dag waar eigenaar dhr. Dewulf nog steeds nachtmerries aan over houdt. Eind vorig jaar klopte hij Vitruvio in het Criterium Continental en recent werd hij derde in een leeftijdskoers. Ook was hij deelnemer aan de Prix d’Amerique van dit jaar waar hij in zesde á zevende positie sprong. Let op, hij start vandaag met ijzers. Truman Dairpet (2) is een bekende naam in dit veld die ook nog altijd in topvorm is op twaalfjarige leeftijd. Zijn laatste race werd hij tweede in Mons achter stalgenoot Beau Gamin die hij al meerdere malen niet voor kon blijven. Hij zal de kop nemen en deze afstaan aan Billie en vervolgens het maximale eruit willen halen. De overige paarden kunnen allen in klein plaatsje pakken maar dit word een Ecurie Guarato Race!

Plaats 1: Billie de Montfort (3)
Plaats 2: Valko Jenilat (7)
Plaats 3: Eridan (4)
Plaats 4: Truman Dairpet (2)

 

Race 4: Grand Prix Moët & Chandon

Vernoemd naar de champagne waar uw tipgever ook een liefhebber van is. Uiteraard valt direct het oog op Do You Love Me (9) uit de stal van Cees Kamminga. Echter staat hij voor een zeer lastige taak aan de binnenzijde van het tweede gelid en ook heeft hij vijf maanden niet gestart. Cocomoko (11) is een uitstekende vorm met een tweede en derde plaats in Enghien. Dit waren beide geen koersen op het hoogste niveau maar wel zodanig om hierin een kans te kunnen maken. Eerder wel hij ook al prima derde achter Bandino du Pre (7) die er vandaag ook weer in staat. Na zijn verrassende overwinning startte hij in La Capelle zonder resultaat. Stalgenoot van eerstgenoemde is Eagle (10) die op goede dagen ook tot veel in staat is. Zijn laatste twee optredens in Frankrijk waren niet heel gelukkig. Erwood d’Ecajeul (5) debuteert vandaag voro Jaap Fikse die een fantastisch paard heeft aan deze topper die zijn carrière startte bij Paul Hagoort.

Plaats 1: Do You Love Me (9)
Plaats 2: Cocomoko (11)
Plaats 3: Eagle (10)
Plaats 4: Erwood d’Ecajeul (5)

 

Race 5: Prix Paris Turf (Race of the Legends)

Duizenden overwinningen telt u als alle overwinning van de vakmannen bij elkaar opgeteld worden. Het meest interessant vind ik persoonlijk dat we Peter Strooper eindelijk weer eens op de kar zien. De man uit Callantsoog was jaren op de achtergrond maar laat gelukkig toch weer van zich zien. Hij heeft aan Broadwell (5) de favoriet ook nog eens in handen. Dit zal een mooie comeback wezen. Recent werd hij derde in Enghien achter de geweldige Portland. Tuxedo Bi (6) keerde terug na lange afwezigheid en is inmiddels volledig op oude niveau, of misschien wel beter. Hoe hij de laatste maal nog Durk M Boko (3) nog kon kloppen leek onmogelijk. Durk lag wel dertig meter voor de rest en liet het enigszins zitten de laatste tweehonderd meter. Vandaag rijdt Hugo Langeweg senior hem en dat is zeer interessant. Flavius (7) werd prima vierde in die race wat voor hem toch net iets te geleerd was. Een plaats als vierde of vijfde aankomende lijkt het hoogst haalbare. Fuggedaboutit (2) wordt gereden door Jos Verbeeck. De ruin is al tijden in de vorm van zijn leven maar staat vandaag wel erg zwaar. Tell Me No Lies (4) is een gevaarlijke outsider in dit veld. Zijn verrichtingen lijken niet bijzonder maar paarden als Looking Superb en Valokaja Hindo treft hij vandaag zeker niet. Een verrassing is zeker mogelijk met ‘der Heinz’ op de sulky.

Plaats 1: Broadwell (5)
Plaats 2: Tuxedo Bi (6)
Plaats 3: Durk M Boko (3)
Plaats 4: Tell Me No Lies (4)

 

Race 6: Prix HTAIR (Monté)

Op deze prachtige meeting dit genre natuurlijk niet ontbreken. En een mooie monté ook nog met een aantal nieuwe gezichten onder het zadel. Garry (6) is uiteraard de meest ervaren topper in deze race. Maar hij gaat het wel zwaar krijgen. Onder andere van de twee minder ervaren montépaarden. Namelijk debutant Vaduz Wise As (3) en Fabio de Pervenche (5). Eerstgenoemde won de laatste tweemaal ontzettend sterk. Hij kan over deze langere afstand schat ik een 1.14 tijd lopen wat het voor het tweede band ontzettend lastig maakt. Fabio liep deze tijden al in Frankrijk. De laatste maal debuteerde hij onder het zadel in Enghien wat leidde tot uitschakeling wegens onregelmatig draven. De voshengst is lang weg geweest en heeft inmiddels drie koersen en een kwalificatie gelopen waardoor het ritme steeds meer aanwezig zal zijn. Ennyus Boko (4) kan ook zeker een plaatsje belopen met de Belgische topjockey Hanna Huygens. Zijn laatste vierde plaats op enkele lengten van Tuxedo Bi getuigd van grote vorm. Echter is het bij Ennyus altijd afwachten hoeveel ‘zin’ hij in het spelletje heeft. Bellinnissimo (8) is de grootverdiener in de koers die sinds maart van Pierre Levesque op stal is gekomen bij Henk Grift. Er werd een mooi programma doorlopen van Jägersro tot Helsinki en een tweede plaats op Dinslaken achter Garry. Een klassering in het trio kan mogelijk zijn.

Plaats 1: Vaduz Wise As (3)
Plaats 2: Garry (6)
Plaats 3: Fabio de Pervenche (5)
Plaats 4: Bellinnissimo (8)

 

Race 7: Payday Winner Challenge (Finale)

Een winnaar aanwijzen in deze finale is voor mij ieder geval niet lastig. Officer Stephen (7) is een fantastisch paard die iedere koers beter wordt. Zowel van kop af als vanuit het veld is hij weergaloos. Een paard dat nog heel veel geld gaat verdienen in mijn ogen. Interessanter is dus de vraag wie er tweede en derde gaan worden achter de Officier. Hulk Vryenesse (5) is in uitstekende vorm met een hattrick aan overwinningen. Echter staat hij vandaag wel een klasse zwaarder. Een tweede plaats zal normaal het hoogst haalbare zijn. Regiment (10) was bizar goed in Mons halverwege juni. Dit was ook direct zijn laatste goede optreden nadat hij de laatste maal als favoriet sprong. Vandaag zal hij op revanche gaan en strijden met Hulk Vryenesse om plaats twee. Hasta la Vista (12) is in de vorm van zijn leven na elf maanden afwezigheid. Een verrassende tweede plaats werd vervolgens bevestigd met een overwinning tegen goede paarden. Het nummer is lastig maar zeker om mee te nemen op de tickets. He Gerritdelange (1) loopt altijd goede koersen en treft heft met het nummer. Ook voor haar is het niet ondenkbaar dat zij tweede kan worden achter haar stalgenoot. Goldrush H (11) is ook een stabiele factor die recent won op Duindigt.

Plaats 1: Officer Stephen (7)
Plaats 2: Hulk Vryenesse (5)
Plaats 3: Regiment (10)
Plaats 4: He Gerritdelange (1)

 

Race 8: Prix On Track Mixed Sale 13/9

Een draverij voor de beginners met een winsom tot €1000.  L’amour (3) verwachtte ik bij zijn debuut al in de uitslag maar kon dit niet bolwerken. Wel was dit in een hogere klasse dan vandaag het geval zal zijn. Globuline d’Erpion (5) liep een maximale derde plaats achter de twee Engwerda paarden. Velten Jetset (9) is een laatbloeier die tot op heden nog niets verkeerd heeft gedaan. Drie nette koersen in 1.16 tijden en een derde plaats achter Derbywinnaar John King Boko. Bovendien is de steun van misschien de beste Duitse rijder ooit, Heinz Wewering ook zeker een voordeel. Voor de overige plaatsen is haast alles wel mogelijk. Juni Oldeson (1) is ontzettend goed gefokt en zal niet voor niets vanuit Nazareth komen. Junice Boko (4) heeft nog niet veel laten zien maar komt wel uit de stal van Bas Crebas die al tijden vorm heeft.

Plaats 1: Velten Jetset (9)
Plaats 2: L’amour (3)
Plaats 3: Globuline d’Erpion (5)
Plaats 4: Juni Oldeson (1)

 

Race 9: Prix Eisma Media

French Kiss HR (1) won sterk en voor mij niet heel verrassend op Derbydag in Berlijn. De ruin beschikt over veel capaciteiten en wordt met de dag sterker. Grootste uitdagers in dit veld zijn de twee paarden uit Callantsoog, Zack Wind (4) en Lambada Zon (8). Eerst genoemde doet het al tijden goed en een tweede plaats achter de talentvolle Indigo bevestigde dit. Lambada Zon was favoriet de laatste maal maar stond zwaar tegen oudere paarden. De merrie van Yarrah Boko hield zich goed en liep een snelle tijd. Het nummer is echter geen voordeel waardoor ze waarschijnlijk weer van achteraf zal moeten komen. Best song ever (2) won met Robbin Bot in Gelsenkirchen maar dat is alweer ruim een half jaar geleden. Ritme zal uiteraard enigszins ontbreken. Ivresse Boko (7) is als vierjarige ook sterker terug gekomen. Ze kwam niet ver achter Zack Wind binnen en leek bij haar rentree met 35 graden te gaan winnen maar werd nipt teruggehaald op de finish.

Plaats 1: French Kiss HR (1)
Plaats 2: Lambada Zon (8)
Plaats 3: Zack Wind (4)
Plaats 4: Ivresse Boko (7)

 

Race 10: Derby der Vierjarigen (Halve Finale)

De halve finale waarvan de finale er vrijwel hetzelfde uit zal gaan zien. Interessant is dat deze paarden al zo vaak tegen elkaar gelopen hebben maar het toch iedere keer weer lastig is een volgorde aan te wijzen in deze jaargang. Innovation Love (7) zal denk ik het snelste paard uit de race zijn mits hij zijn hoofd bij het werk houdt. Als hij dat doet ben ik ervan overtuigd dat hij dit kan winnen. Ook is de eerste bocht nog altijd een spannend momentje voor de onvoorspelbare ruin. Incredible Drpol (6) is van vader en zoon Plug die echte liefhebbers zijn en veel tijd en liefde in hun topper steken. De laatste maal was een mooi uitstapje naar Jägersro wat helaas niet tot resultaat leidde. De hengst liep een sterk debuut en vanuit gaande daarvan verwacht ik hem in het trio. Indy Flevo (4) kan beter dan zijn laatste resultaten echter is de vraag of hij die vorm momenteel heeft? Isabella JE (3) is ook zo een jaargangstopper die het waarschijnlijk van kop af zal gaan proberen. Ilja Medo (1) haalde €11.000 op in Berlijn door tweede in de serie te worden en de finale zelfs te winnen van de Bruno Cassirer Rennen. De merrie staat zwaar maar kan een klassering mee pakken.

Plaats 1: Innovation Love (7)
Plaats 2: Incredible Drpol (6)
Plaats 3: Indy Flevo (4
Plaats 4: Isabella JE (3)

 

Race 11: Prix Rijschool Mienstra/Van den Akker Jeans Troostfinale

Een finale voor de acht paarden die zich niet wisten te plaatsen in Race 1 en 2.

 

 

Race 12: Hendriks Trucks Amersfoort Finale

Een finale voor de zeven paarden die zich wisten te plaatsen in Race 1 en 2.

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.