Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Wolvega - 13 september

Wolvega - vrijdag 13 september - Start: 11:45

Race 1: Prix On Track Mixed Sale

Een negengangen lunch staat er vandaag op het programma met in de eerste race een duidelijke favoriet. Zion Font (5) is een paard van exceptionele klasse en verwacht vandaag geen problemen voor hem, ondanks hij twee maanden niet gestart heeft. Bij zijn rentree na zeven maanden afwezigheid wist hij direct al Massai en Happy Hollandia te kloppen. Hasta la Vista (4) is ook beter dan ooit en heeft dit jaar nog niets verkeerd gedaan. Hij klopte onder meer Hour of Power (8) die de kleine ruin van Russel November weer tegen komt. Ook die verwacht ik voor een klassering bij de eerste vier. In de gelegenheidkoers liep hij beide malen goed in een prima kilometertijd. Ferran Convital (6) kon een aantal dagen geleden Golden Avenue prima bijbenen net als eerder al tegen Florijn. Deze vier paarden steken denk ik ver boven de rest uit.

Plaats 1: Zion Font (5)
Plaats 2: Hasta la Vista (4)
Plaats 3: Ferran Convital (6)
Plaats 4: Hour of Power (8)

 

Race 2: Prix Dilling Design

Ook race twee zal waarschijnlijk een prooi gaan worden voor Rick Ebbinge. Ditmaal met Indigo (6) die voor de stal tweemaal gestart heeft en even zo veel keren heeft gewonnen. Rick gaf aan dat hij de laatste keer nog beter aanvoelde dan in zijn eerste start waardoor hij denk ik een 1.15 tijd kan neerzetten. Verwacht wordt dat geen enkel paard dit loopt en daarom ook tweede plaats vrij open ligt. Mits hij blijft lopen kan Giant di Mucho (3) ver komen, ditmaal met Jeffrey Mieras na velen ritten met leerling pikeur Maico Korsman. Hij kan snel starten en als hij de leiding kan nemen is er veel gewonnen. Genius Josselyn (8) debuteerde met een goede tweede plaats in december in Le Croisé-Laroche en dit jaar ging het aan de start fout. Voordeel is daarom misschien wel het nummer aan de buitenzijde om uit het gedrang te blijven. Zeker een paard met talenten. Ook Ivresse Boko (11) mag benoemd worden door zijn snelle debuut eind juli. Daarna liep de merrie twee prima races maar ik verwacht vandaag meer van haar ondanks het lastige nummer in het tweede gelid.

Plaats 1: Indigo (6)
Plaats 2: Genius Josselyn (8)
Plaats 3: Giant di Mucho (3)
Plaats 4: Ivresse Boko (11)

 

Race 3: Prix Coup Droit

Een interessante koers voor paarden met een maximaal een ton verdiensten. Cocktail du Biwetz (11) is hierin een interessante deelnemer die wisselvallig maar ook vaak pechvol is geweest. Begin juli werd er sterk gewonnen in een zeer snelle tijd in Le Croisé-Laroche. Hou zal echter wel een zware dobber krijgen aan Do You Love Me (1) en Cees Kamminga. Hem sprak ik nog even over de Love You zoon en bevestigd dat hij goed traint en zijn laatste race echt nodig had na zes maanden afwezigheid. Ook was de zware baan toen geen voordeel voor hem. De kansen lijken dus goed voor de dravers uit het tweede gelid. Na een aantal Belgische uitstapjes is Apache Jeloca (9) ook weer terug op Nederlandse bodem. Een derde plaats in Mons en een tweede plaats in Waregem bevestigd nog altijd zijn vorm. Zoals altijd staat hij net iets te zwaar waardoor winnen lastig zal worden maar een klassering zeker mogelijk is. Very Love Royal (8) doet het ontzettend goed de laastet maanden en weet steeds het maximale te presteren tegen goede paarden. Het nummer is geen voordeel maar zeker een paard om in het trio mee te nemen. Erwood d’Ecajeul (6) moet ook in de gaten gehouden worden. Dit was voor de stal van Paul Hagoort al een geweldig paard die zelfs op Vincennes wist te winnen.

Plaats 1: Cocktail du Biwetz (11)
Plaats 2: Do You Love Me (1)
Plaats 3: Apache Jeloca (9)
Plaats 4: Very Love Royal (8)

 

Race 4: Championnat d’Été

Dalton du Demon (2) zal de logische favoriet zijn in dit veld na een vijfde plaats in de finale en eigenlijk een tweede plaats in de serie. Echter was het geluk voor hen dat de winnaar Irish Steel alsnog werd uitgeschakeld. De ruin is al tijden in goede vorm en verwacht met Jaap van Rijn een podium plek. Ook Defi Magik (1) doet het al lange tijd goed en is niet veel minder dan de favoriet. Om die reden zullen ze elkaar vandaag ook niet veel ontlopen. Clopin du Boulay (4) kan hier een stokje voor steken met de Wereldkampioen. Echter vind ik de ruin niet altijd even constant presteren maar op een goede dag is er veel mogelijk. Dame Quick (3) heeft goede weken in Berlijn gekend waar €7100 verdient werd. Zowel onder het zadel al voor de kar doet de merrie het goed. Felicio du Joamax (5) en Bunker du Hamel (7) zijn twee troeven uit de stal van Bas Crebas die beide een plaatsgeld kunnen bemachtigen. Echter sprak ik nog even met Micha Brouwer over zijn Bunker en die verwachtingen zijn hoog gespannen. Laatste keer viel hij niet helemaal mee en om die reden zijn ze hem wat harder gaat trainen, om hem gemotiveerd te houden. Dit lijkt zijn vruchten af te werpen en daarom tip ik hem gewoon heel brutaal als eerste. Dus wie geld wilt verdienen zal zeker een gokje aan hem moeten wagen.

Plaats 1: Bunker du Hamel (7)
Plaats 2: Dalton du Demon (2)
Plaats 3: Defi Magik (1)
Plaats 4: Clopin du Boulay (4)

 

Race 5: Prix Wensink

Zachary Font (1) debuteert eindelijk nadat John Maurix ontzettend veel geduld met hem heeft gehad. Oktober 2018 kwalificeerde hij zeer goed tegen onder andere Faucon de Fael. Toen liep hij 16,0/2100 meter wat nu ook goed genoeg zal zijn voor de winst. Inmiddels is de ruin een jaar ouder en zal wellicht al harder kunnen. Hunter Elco (12) zette ik in mijn Runnerz Stalmanager na een zeer sterk debuut. Daarna heeft hij even niet gelopen tot zijn kwalificatie twee weken terug waar hij ver voor het veld binnen kwam. Dit bewijst de grote klasse, in letterlijke zin, van de zoon van Quick Wood. Het nummer in het tweede gelid is geen voordeel maar doet normaal gesproken mee voor de winst of tweede plaats. Jana Greenwood (5) is een goed gefokte merrie die een volle zuster is van Facebook, die onder andere tweede werd in de Derby. James Moko (10) en Hanna Charisma (13) zijn beide twee dravers die het meeste ervaring hebben in dit veld. Voor hun moet een klassering mogelijk zijn.

Plaats 1: Zachary Font (1)
Plaats 2: Hunter Elco (12)
Plaats 3: Jana Greenwood (5)
Plaats 4: James Moko (10)

 

Race 6: Breeders Crown F/G/H Merries

De Breeders Crown voor dames van vijf t/m zeven jaar waarbij er niet echt een overduidelijke favoriet is. Wie de overwinning momenteel misschien wel het meeste verdient is He Gerritdelange (5) die keer op keer goede koersen loopt. De laatste maal kwam ze gewoon aan de kar binnen van stalgenoot Officer Stephen. Eerder werden er al plaatsgelden behaald tegen Hulk Vryenesse en Highspeed Aresy (6). Zij verkeerd ook nog altijd in goede vorm en werd prima tweede op Derby dag achter Easy Going BR. Voorheen werd er al tweemaal gewonnen in Duindigt. Godiva Flevo (3) behoort ook tot de kanshebbers en dat beaamt ook haar rijder. Haar vorm is goed en ze heeft een heel goed einschot. In dit overzichtelijke veld zijn er dan mogelijkheden. Femke Schermer (2), C’est La Vie C (4) en Hedy Beuckenswyk (7) zijn ook allen goede klasse merries die zeker in het trio moet worden meegenomen.

Plaats 1: He Gerritdelange (5)
Plaats 2: Highspeed Aresy (6)
Plaats 3: Godiva Flevo (3)
Plaats 4: Hedy Beuckenswyk (7)

 

Race 7: VictoriaParkWolvega.nl

Een mooie race voor paarden met een halve ton aan winsom. Dit levert altijd vuurwerk op met Inspector Bros (8) uiteraard als favoriet. De laatste maal in Berlijn ging het mis en ook in Wolvega werd hij verrassend verslagen door Hindy Heikant. Toch is het mijn favoriet als ik terug kijk op eerdere geweldige verrichtingen. Massai (4) is ook al tijden in vorm en de kroon op het werk was de sterke zege in Berlijn. In Waregem werd hij vijfde achter Fabio Bianco wat zeker geen schande is. Verder zie ik de Vrijthout paarden het trio completeren. Namelijk Kazan Vrijthout (3) en Jackpot Vrijthout (7). Laatstgenoemde heeft bijna het dubbele aan winsom plus meer koerservaring. Een derde plaats achter Graham Convital was een prima verrichting.

Plaats 1: Inspector Bros (8)
Plaats 2: Massai (4)
Plaats 3: Jackpot Vrijthout (7)
Plaats 4: Kazan Vrijthout (3)

 

Race 8: Breeders Crown F/G/H Hengsen en Ruins

Ook dit levert een klein maar zeer sterk veld op. Zes internationale toppers gaan hier met elkaar het duel aan en wie is de beste? Heel lastig in te schatten. Gustafson (1) heeft een mooi Europees rijtje staan Cagnes sur Mer, Gelsenkirchen, Charlottenlund, Bjerke, Jägersro en Waregem. Die laatste won hij de Grand Prix wat goed was voor €30.000. Ik zie hem graag de strijd aangaan met Hooters USA (6) die het in Parijs goed doet. In Enghien werd er voor de sulky gewonnen en ook onder het zadel was het raak in Vincennes. Fijn deze hengst weer een op zijn thuisbaan in actie te zien komen. Fabio Bianco (5) pakte in Berlijn de Super Trot Cup met €35.000 voor de winnaar. Hierbij verdubbelde hij direct zijn winsom. Een tweede plaats Waregem was ook verdienstelijk op dezelfde dag als Gustafson. Hambo Transs R (2) was geweldig in Berlijn onder het zadel en ook zijn tweede plaats achter Tuxedo Bi mocht er wezen. Vijfde in de Grand Prix van Gustafson was ook zeker niet verkeerd.

Plaats 1: Gustafson (1)
Plaats 2: Hooters USA (6)
Plaats 3: Fabio Bianco (5)
Plaats 4: Hambo Transs R (2)

 

Race 9: Prix Hans Sinnige

Harenne F Boko (8) staat er vandaag mooi in na alleen maar goede prestaties. Vandaag staan er op papier twee geduchte tegenstanders is en dat zijn Java Greenwood (3) en Fury di Mucho (6). Eerstgenoemde is een klassiek talent wat vandaag tegen oudere paarden staat. Dit maakt het niet gemakkelijker maar de klasse is zeker aanwezig om voorin mee te doen. Fury di Mucho (6) blijft een aparte draver die op goede dagen tot veel in staat is. Zo ook om de favoriet Harenne F Boko te kloppen wat hij in Groningen al deed. Zonder fouten kan Ivar (1) ook in de plaatsen zitten net als Favorite d’Atout (7).

Plaats 1: Harenne F Boko (8)
Plaats 2: Java Greenwood (3)
Plaats 3: Fury di Mucho (6)
Plaats 4: Ivar (1)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.