Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Wolvega - 21 september

Wolvega - zaterdag 21 september - Start: 18:00

Race 1: Heeren van Sminia Trofee

De aftrap van de Frisian Ascot Day met een draverij voor Franse dames zonder een duidelijke favoriet. Dona de Vrie (7) komt hier het meest voor in aanmerking met twee goede verrichtingen. Echter was dit in mei van dit jaar en keert de merrie terug van rust. Fenia Royale (2) liep afgelopen woensdag in een sprintkoers waar ze vierde werd achter Red Light DC in een snelle 14,5/1609 meter. Demolition Girl (8) vind ik altijd lastig in te schatten en was eerder al een belofte. De laatste maal stond ze veel zwaarder net als de keren ervoor. Vandaag moeten er winstkansen mogelijk zijn ondanks het onvoordelige nummer aan de buitenzijde. Dolly Pop (5) liep afgelopen maandag nog tweemaal in Bedburg-Hau waar een tweede en vijfde plaats behaald werden. Eerder won ze als favoriet in Drenstienfurt. Een klassering moet mogelijk zijn in dit veld.

Plaats 1: Demolition Girl (8)
Plaats 2: Dona de Vrie (7
Plaats 3: Fenia Royale (2)
Plaats 4: Dolly Pop (5)

 

Race 2: Hypotheekshop Lemmer Bokaal

Ids Schermer (2) keert terug na lange afwezigheid. Vorig jaar was de ruin ongeslagen en de missie is natuurlijk dat te behouden. Echter wordt het wellicht lastiger dan u denkt na zo een lange afwezigheid. Ismael F Boko (4) wist hij vorig jaar al te kloppen echter heeft deze al veel meer koerservaring opgedaan tussentijds. Daarom zal de strijd heviger zijn dan toen. Ivar (3) liep een fantastische koers vorige week. Hij mistte de start, moest alles zelf doen in het ‘dodenspoor’ in een koers met ontzettend hoog tempo en finisht heel sterk als tweede. Een uitdager voor de winst als hij zijn hoofd bij het werk houdt. Stalgenoot van Ismael is Ivresse Boko (1) die ook per koers verbeterd. De mooie merrie loopt steeds netjes mee tegen goede paarden. John de Leeuw gaat er met een Hongaarse dame vandoor met prima verrichtingen. Verder kan ik geen zinnig woord zegen over deze Victoria TIM (5). Fullrich v Assum (6) liep afgelopen winter ontzettend goede koersen in Wolvega. Vervolgens ging de merrie verder op de kortebaan zonder veel succes. Een vierde plaats was het enige wat behaald werd. Echter zijn paarden vanuit de kortebaan weer vlijmscherp als ze op de lange baan weer actief zijn.

Plaats 1: Ids Schermer (2)
Plaats 2: Ivar (3)
Plaats 3: Ismael F Boko (4)
Plaats 4: Ivresse Boko (1)

 

Race 3: AandelenOnderEenTientje.nl-prijs

Wederom een ontzettend lastige race, ditmaal voor de beginners. Johnny B Goode (7) mocht in de Derby starten waar John van Nierop natuurlijk heel trots op is. De laatste maal reed John de Leeuw hem naar een tweede plaats achter Ivar Charisma, die het nipt won. Just be Proud (6) is ontzettend goed gefokt. In Groningen won hij zijn eerste koers en de laatste maal verliep het niet geheel volgens plan. Vandaag op revanche. Hanna Charisma (10) Had een goed eindschot tegen Zachary Font en ook eerder werden er al goede klasseringen behaald. Measta Hill (2) debuteerde met een prima vijfde plaats, echter was dit ver achter de winnaar Flevo Renka. Jari L Petnic (8) is gewisseld van trainer nadat hij zijn eerste tien start voor Frank Westerveld liep. In Groningen werd hij op afstand derde achter Just be Proud.

Plaats 1: Just be Proud (6)
Plaats 2: Johnny B Goode (7)
Plaats 3: Hanna Charisma (10)
Plaats 4: Measta Hill (2)

 

Race 4: CNB Trophy

Felicio du Joamax (9) liep een geweldige race de laatste maal met Tom Kooyman als debutant voor Stal Payday op de sulky. De ruin hield lang een hoog tempo van kop af en werd de laatste meters pas voorbij gelopen. Een overwinning zal zeker verdient zijn naar een rij goede verrichtingen. Plaats twee is wellicht wel voor stalgenoot Festival (8) die eerder in Duindigt al derde werd achter de favoriet. Exotic Jiel (7) is niet de gemakkelijkste maar kan op een goede dag tot veel in staat zijn. Dat bleek ook in mij tegen Dillinger Gentil die hij zeer goed kon bijouden. Vandaag is de tegenstand lichter dan voorheen wat zeker mogelijkheden bied. Cristal Sun (6) loopt steeds onopvallend goed met een vierde plaats niet ver achter Golden Avenue en Fuggedaboutit. Verder een aantal moeilijk in te schatten minder bekende in dit veld waaronder Favori de la Basle (1) en Flo’s Blues (2).

Plaats 1: Felicio du Joamax (9)
Plaats 2: Festival (8)
Plaats 3: Exotic Jiel (7)
Plaats 4: Cristal Sun (6)

 

Race 5: Beursgenoten Marathon

Een prachtige afdeling die ‘free for all’ is met daarom drie echte grootverdieners. Tell Me No Lies (8) is daar één van en won de koers voor oude legendes op de sulky. Heinz Wewering was dat en stuurde hem naar de winst bij zijn debuut voor Cees Kamminga. Vandaag zit er een andere ‘oude’ legende op sulky, namelijk Ruud Pools. Tuxedo Bi (3) werd toen tweede vanuit een onvoordelig parcours en zal zich vandaag graag willen revancheren. De stayers afstand van 3100 meter trekt het volledig open. Hillary Queen (4) liep een record van 10,8/2100 meter achter Vipera Killer Gar die daarna zelfs de 10,0/2100 meter bereikte voor ‘onze’ Helena di Quattro. Daarna viel de merrie enkele keren tegen waardoor ze niet heel vast in haar presteren is. Op een goede dag is ze tot heel veel in staat zoals u ziet. Dan zijn er nog de twee pupillen van Henk Grift die vanuit Zuid-Frankrijk Antoine du Bourg (6) en Volare de Lou (7) op stal heeft. Laatstgenoemde is een bekende in Nederland met een aantal maanden terug een nette tweede plaats achter Visage Pale. Vervolgens werd hij tweede in een koers voor leerlingen in Enghien. Antoine behoorde tot de beteren in Cagnes sur Mer en won daar sterk in maart van dit jaar. Dat was zijn laatste goede resultaat tot dusver. Heres Beuckenswijk (1) wordt vandaag in het diepe geworpen en krijgt als enige ontheffing. SJs Junior C (5) doet het goed op alle afstanden, zeker op deze afstand.

Plaats 1: Tuxedo Bi (3)
Plaats 2: Tell Me No Lies (8)
Plaats 3: Hillary Queen (4)
Plaats 4: Volare de Lou (7)

 

Race 6: FIZ Incasso ZZP Trofee

Een open race waarbij de paarden aan elkaar gewaagd zijn. Dit mag heel letterlijk genomen worden want Jaya Energy (2) en Jazzy Mad Money (3) kwamen in dead-heat binnen in Duindigt. Een goede tijd van 16,7/2000 meter werd er genoteerd. Zij zullen beide aan de bak moeten tegen French Kiss HR (4) die sterk in Berlijn won. Op Nederlande bodem ging het de laatste maal mis en is vandaag gekoppeld aan de rustige handen van Ruud Pools. Voor Genius Josselyn (9) ging het de laatste maal wel heel hard. Indigo vloog naar huis in 13,8/2100 meter en dat was iets te geleerd. Zo hard zal het vandaag zeker niet gaan en daarom zie ik mogelijkheden. Velten Red Red Red (1) start vandaag met de kampioen en alleen daarom is het al interessant. Aangezien ik net al een aantal kilometertijden benoemde vindt ik het opvallend dat deze ruin ongeslagen is met een record van 26,5/1975 meter uit de banden in Joure.

Plaats 1: French Kiss HR (4)
Plaats 2: Genius Josselyn (9)
Plaats 3: Jaya Energy (2)
Plaats 4: Jazzy Mad Money (3)

 

Race 7: Derby der Vierjarigen

Een finale voor de beste vierjarigen van het land wat echter in de kwart- en halve finales wel eens spannender is geweest. Door de steeds kleiner wordende jaargangen treffen steeds dezelfde paarden elkaar. De laatste maal won Indy Flevo (2) dit op sterke wijze. Hij wist hiermee dravend Innovation Love (3) te kloppen. Dat gebeurt niet vaak voor de niet al te gemakkelijke ruin. Hij zal zich graag willen revancheren ten op zichten van het incident als favoriet in de driejarigen Derby. Toch denk ik dat Paul Hagoort en Robin Bakker hun paard zoals wel vaker, goed hebben op juiste moment. Voor de wedders een koppel dat normaliter binnen komt. Verder is het eigenlijk best open, tenzij Indy Lady (6) weer een goede dag heeft. Dan is ze goed genoeg om de favorieten bij te benen. Isabella JE (5) was de beste merrie van het land maar laat het de laatste periode ietwat af weten. Zal ze scherp zijn op het juiste moment? Ilclassico Renka (4) en Ilja Medo (1) kwamen niet ver achter elkaar binnen. Beide zullen wat geluk moeten hebben om ver te komen. Echter zal één van de twee als enige zonder prijzengeld huiswaarts keren.

Plaats 1: Innovation Love (3)
Plaats 2: Indy Flevo (2)
Plaats 3: Isabella JE (5)
Plaats 4: Indy Lady (6)

 

Race 8: Jenna’s Salon-Prijs

Schagerbrug versus Callantsoog lijkt een Noord-Hollands onderonsje te gaan worden. Hulk Vryenesse (2) is al tijden goed in vorm en heeft een perfect nummer om met stalgenoot Irish Steel (1) direct eerste en tweede te gaan liggen. Onderweg zullen zij het elkaar uiteraard niet moeilijk gaan maken. Hasta la Vista (8) treft het daarentegen wat minder. Echter is deze kleine dappere ruin is de vorm van zijn leven na bijna een jaar afwezigheid. Alle drie zijn koersen na rentree waren podiumplaatsen. Andromeda Font (5) kan zich hier wellicht ook in gaan mengen als klassiek driejarig talent. Echter is het altijd lastig tegen de oudere en meer ervaren dravers. French Kiss (6), niet verwarren met die andere in koers 6, behoort tot de overige plaats paarden net als Geordie (7), die vanuit Duindigt naar Wolvega komt op een klassering te bemachtigen.

Plaats 1: Hulk Vryenesse (2)
Plaats 2: Irish Steel (1)
Plaats 3: Hasta la Vista (8)
Plaats 4: Andromeda Font (5)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.