Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Wolvega - 27 september

Wolvega - vrijdag 27 september - Start: 11:45Race 1: Prix de Mons

Een negen tellend programma deze lunchmeeting met in de eerste race Hidde Greenwood (3) als favoriet. Na zijn vierde plaats in Jägersro ging hij even aan de kant en keerde ruim drie maanden later terug met een prima rentree in Duindigt. Vandaag moet hij zwaar aan de bak tegen onder andere Red Light DC (8) die in een sensationele kilometertijd won van 13,5 over de mijl. Haar rijder is uiteraard niet content met het nummer maar zal laten zien dat de vorm uitstekend is. Van He Gerritdelange (1) had ik hogere verwachtingen van dan uiteindelijk haar resultaat. Eerder gaf zij haar stalgenoot Officer Stephen brutaal partij. Give You All of Me (6) keert terug na drie Zweedse avonturen die allen mislukte. Vandaag zal hij voor revanche gaan op het vertrouwde Wolvega. Heine Attack (2) is in grote vorm maar staat vandaag wel ontzettend zwaar.

Plaats 1: Hidde Greenwood (3)
Plaats 2: Red Light DC (8)
Plaats 3: He Gerritdelange (1)
Plaats 4: Give You All of Me (6)

 

Race 2: Prix de Son Pardo

Een mooie race voor de hogere klasse waarin Durk M Boko (8) ook weer aanwezig is. Deze fantastische ruin staat er op winsom werkelijk perfect in. De laatste maal hield hij in The Race of the Legends een hoog tempo aan kop met Hugo Langeweg sr. Opvallend was dat hij het liet zitten de laatste bocht en zich toch weer herpakte om uiteindelijk nog op enkele lengte als derde af te tikken. Flavius (1) was geweldig de laatste keer en liep een nieuw record van 12,7/2100 meter. De ruin is een van de meer ervarene in de koers wat zeker een voordeel is. Vaduz Wise As (5) heeft dat daarentegen wat minder maar kan zich prima staande houden verwacht ik. Ennyus Boko (7) staat wellicht vandaag iets minder zwaar dan voorheen wat misschien wel een klassering kan opleveren.

Plaats 1: Durk M Boko (8)
Plaats 2: Flavius (1)
Plaats 3: Vaduz Wise As (5)
Plaats 4: Ennyus Boko (7)

 

Race 3: Championnat d’Été

Wat Do You Love Me (7) de laatste maal liep grenst aan het onmogelijke. Een fout van bijna honderd meter (!) werd goed gemaakt en finishte als vijfde op niet al te verre afstand van de winnaar Apache Jeloca (2). Hier kwam hij circa twintig meter achter binnen wat inhoudt dat hij ongeveer tachtig meter heeft goed gemaakt. De koers ging 15,5/2100 meter wat inhoudt dat de ruin van Cees Kamminga ergens in de 13,0 over 2000 meter heeft gelopen. Dan kom je hier toch echt een heel eind. De vraag blijft echter wel of hij lopende blijft, vandaag aan Ruud Pools die taak. Cocktail du Biwetz (5) eindigde als derde en vond het niet ouderwets goed. Betwijfel dus of zijn vorm aanwezig is. Opvallend is wel dat Apache vandaag zonder ijzers gaat. Bij zijn recente overwinning had hij wat geluk met het wegspringen van vermoedelijke winnaar Destrier Atout de laatste bocht. Strijd werd het met Almeric du Clos (9) die een zeer goede koers liep. Bandino du Pre (8) en Cocomoko (10) kwamen de laatste maal ook als duo binnen. Verder is El Magnifico (3) ook een draver die in de gaten gehouden mag worden voor wellicht wel de winst.

Plaats 1: Do You Love Me (7)
Plaats 2: El Magnifico (3)
Plaats 3: Cocktail du Biwetz (5)
Plaats 4: Apache Jeloca (2)

 

Race 4: Prix de Gelsenkirchen

Een groot veld in de beginnersklasse. Maar liefs veertien deelnemers gaan elkaar in figuurlijke zin het leven zuur maken. Een directe winnaar aanwijzen is zo één, twee, drie niet gezegd. L’amour (6) werd verrassend verslagen door de pupil van Age Posthumus die zij eerder wel al wist te verslaan. Aragorn As (5) is wederom een klassieke kandidaat van Leendert Gerrits en vermoedelijk ook hierin de favoriet. Bella Del Sol (1) heeft een mooi nummer en liep zeer goed bij haar debuut waar zij voor Hunter Elco binnen wist te komen. Jesse Schermer (13) treft het niet met het nummer en wordt vandaag gereden door de wereldkampioen. Fantastic Sam (2) wordt vandaag gereden door Mariska Huel en won hier al op sterke wijze met de trainer. Van Jitske’s Wish (9) waren de laatste keer al hoge verwachtingen echter werden deze verspild met een galoppade. Vandaag gaat de mooie vosmerrie op revanche.

Plaats 1: Aragorn As (5)
Plaats 2: Bella Del Sol (1)
Plaats 3: Jesse Schermer (13)
Plaats 4: Fantastic Sam (2)

 

Race 5: Victoria Park Tweejarigen Herfst Stakes I

De jonkies gaan van start in de Stakes voor tweejarigen dravers. Korona Pharma (3) liep een uitstekend debuut in Duindigt in een zeer snelle tijd voor tweejarigen. Haar twee stalgenoten behoren ook beide tot de kanshebbers. Kilimanjaro (4) start met Rick Ebbinge nadat hij dichtbij tweede werd in de kwalificatie. Kristel F Boko (8) is dus de derde troef van Paul Hagoort waar André Bakker mee op pad mag. De kwalificatie was niet slecht maar kon beter. Natorp Bo (2) tikte vooraf aan in 16,6/1609 meter voor onder andere stalgenoot Kesper (6) en Maico Korsman. Last but not least is Beauty Wind (5) van Hugo Langeweg sr. die eveneens in een snelle kwalificatie in Duindigt liep. Imponerende hieraan was dat deze haast vrijwel alleen gelopen werd en er dus zeker nog wat achter de hand was. Verder blijft het toch lastig om deze tweejarigen beginners in te schatten.

Plaats 1: Korona Pharma (3)
Plaats 2: Beauty Wind (5)
Plaats 3: Kilimanjaro (4)
Plaats 4: Natorp Bo (2)

 

Race 6: Prix ISA Security

Eveneens een beginnerskoers wat altijd lastig in te schatten is. Juni Oldeson (4) liep twee prima koersen tegen paarden die de merrie vandaag niet treft. Dat maakt het interessant haar als eerste te tippen in de koers. Jess Vryenesse (1) debuteert vandaag na een kwalificatie die niet slecht was. Fokker Adriaan Uit de Bosch heeft vrijwel altijd fijne koerspaarden en zie dat bij deze Expo Bi merrie ook gebeuren in de toekomst. Jolien Schermer (3) werd derde achter twee leuke paarden op enkele lengten. De tegenstand lijkt vandaag ook voor haar wat lager waardoor er mogelijkheden zijn. Over Gerboise (2) kan ik niet veel zinnigs zeggen. Behalve dan dat zij een zesjarige volle zus heeft die een goed doet op de provinciebanen met €75.000 aan winsom.

Plaats 1: Juni Oldeson (4)
Plaats 2: Jess Vryenesse (1)
Plaats 3: Jolien Schermer (3)
Plaats 4: Gerboise (2)

 

Race 7: Victoria Park Tweejarigen Herfst Stakes II

Deel twee van de tweejarigen dravers waar een kleine €7.000 verdeeld gaat worden. Allereerst sprak met Jeffrey Mieras die Kodaira Rensuma (7) in de strijd heeft. Hij verteld erover dat het een fijne merrie is die goed kwalificeerde en snel kan starten. Ook kan ze snel eindigen waardoor een klassering zeker tot de mogelijkheden behoort. Kuyt F Boko (3) is zeer goed gefokt met Gala dei Bessi als moeder en liep een snelle tijd waarin hij (slechts) als vierde eindigde. Ongelooflijk hoe steeds harder de dravers tegenwoordig lopen. Keytowin Starro (4) liep een uitstekend debuut in een tijd in Duindigt wat in Wolvega denk ik halverwege de 1.14 ligt. Dan zal hij zeker eerste of tweede moeten kunnen worden. Konark F Boko (1) en Kytana (2) troffen elkaar in de kwalificatie waarin de eerste het snelste was. De merrie is stalgenoot van mede favoriet Kuyt F Boko die het elkaar onderweg zeker niet al te lastig gaan maken.

Plaats 1: Keytowin Starro (4)
Plaats 2: Kuyt F Boko (3)
Plaats 3: Kodaira Rensuma (7)
Plaats 4: Konark F Boko (1)

 

Race 8: Prix Maasland.nl

Alex HP (6) is in zeer goede vorm en klopte de laatste maal de Derby favoriet van dit jaar die toen de laatste meters van de benen ging. Alex wist hem de laatste maal te weerhouden wat getuigd van veel klasse. Vandaag staat hij tegen oudere dravers maar verwacht ik hem alsnog vooraan in het veld. Fury di Mucho (8) is een paard om in de gaten houden. De vorm is nog altijd goed en zijn rijder beaamde het de laatste maal iets anders had moeten aanpakken. Vandaag zal hij zich zeker willen revancheren. Stalgenoot en andere di Mucho is Giant di Mucho (2) die geweldig liep en Indigo goed bij kon houden. Een mooi nummer vandaag met Maico Korsman verwacht ik het in het trio. Zack Wind (5) won ook goed de laatste maal van onder andere Lambada Zon die zeer recent heel eenvoudig won in het Zweedse Halmstad. Dat zegt genoeg over Zack Wind om die reden.

Plaats 1: Alex HP (6)
Plaats 2: Zack Wind (5)
Plaats 3: Fury di Mucho (8)
Plaats 4: Giant di Mucho (2)

 

Race 9: Prix Hartog Lucerne

Afgesloten wordt deze lunchmeeting met een draverij onder het zadel oftewel de monté. Early Ricardo (2) verraste vriend en vijand in Wolvega door met voorgift Garry en Vaduz Wise As te kloppen. Dat was een prestatie van hoog niveau en hoopt vandaag Ultra Tivoli (7) voor te kunnen blijven. Hij liep ook de laatste maal in figuurlijke zin met het hoofd tegen de lamp doordat For Ever er ook vanuit het eerste band vandoor ging. Verder is de ruin zeer trouw en zeker het ‘bankpaard*’ voor plaats één of twee. Verder ligt het vrij open. Ook Flashback (5) doet het goed in dit genre met een tweede plaats in Bedburg-Hau en eerder al een goede vierde plaats achter toppers tijdens Derbydag in Berlijn. Verder kan wellicht Anne Lehmann profiteren van de voorgift van twintig meter met haar City du Saptel (3).

*Een trouw paard dat de basis is voor een duo of trio.

Plaats 1: Ultra Tivoli (7)
Plaats 2: Early Ricardo (2)
Plaats 3: Flashback (5)
Plaats 4: City du Saptel (3)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.