Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Wolvega - 4 oktober

Wolvega - vrijdag 4 oktober - Start: 11:45

Race 1: Prix Railcare.nl

Een zestal koersen staan er op de planning en uw tipgever heeft de nodige informatie bij elkaar verzameld van onder andere Micha Brouwer en Robin-en André Bakker. Robin rijdt in de eerste de favoriet Ikarus Love (1) waar hij zijn kansen hoog inschat. De mooie hengst liep een nette kwalificatie die hij in een snelle tijd won vanuit het veld. Zefa Bokma (9) heeft tot op heden weinig verkeerd gedaan in Duindigt. Vandaag na twee eerdere kwali’s in Wolvega aan de start. Velten Jetset (1) wordt vandaag voor het eerste gereden door de wereldkampioen en liep ook steeds prima koersen. De tegenstand is wel eens sterker geweest dan vandaag dus zijn er zeker kansen. Enjoy Life (5) is zie geweest maar werkt inmiddels weer goed. Ze heeft even niet meer gelopen maar staat er volgens haar rijder mooi in met een goed nummer.

Plaats 1: Ikarus Love (1)
Plaats 2: Zefa Bokma (9)
Plaats 3: Velten Jetset (1)
Plaats 4: Enjoy Life (5)

 

Race 2: Prix Pikmeercruiser Grou

Indigo (2) gaat voor zijn vierde ‘eentje’ op rij maar staat er zwaarder in dan ooit. Zijn laatste race werd sterk gewonnen in een zeer snelle 13,8/2100 meter waar hij ver mee moet kunnen komen. Hij is niet de enige die deze tijden laat zien want dat deed de laatste maal ook Harenne F Boko (8) in 13,6/2100 meter. Dit was echter wel tegen iets minder zware tegenstand dan vandaag het geval was. Micha beaamt ook dat hij zeer goed is echter is hij wat minder blij betreft het startnummer. Irish Steel (7) is een fijn paard dat er vandaag weer iets zwaarder in staat. De laatste maal werd hij gehinderd, anders had hij op plaats twee of drie geëindigd. Vandaag rijdt de oude grootmeester Hugo Langeweg senior deze merrie. Royal Cash (6) verwacht Robin Bakker een kleine klassering mee te behalen in de vorm van een vierde of vijfde plaats. Jersey Muscles (5) is een interessante deelnemer in dit veld. De merrie treft vandaag oudere paarden maar deed het in leeftijdskoersen al goed. De St. Leger in Gelsenkirchen won zij al voor Jaxon Schermer. Ook werd zij vierde achter Duitse Merrie Derby winnares La Grace.

Plaats 1: Indigo (2)
Plaats 2: Harenne F Boko (8)
Plaats 3: Jersey Muscles (5)
Plaats 4: Irish Steel (7)

 

Race 3: Prix Face Time Bourbon

Favorite d’Atout (5) werd de laatste keer goede derde achter Harenne F Boko die in de vorige koers deelnam. De merrie is alles behalve makkelijk maar als ze blijft draven verwacht ik dat ze de betere is. Djoko’s Way (11) staat er vandaag vele malen lichter in dan voorheen. Op winsom staat hij er perfect in en dat bied zeker mogelijkheden. Espion (4) won in Duindigt waar Felicio du Joamax geklopt werd en dat is een goede prestatie. De ruin is echter volgens zijn rijder ook niet de gemakkelijkste. Diamant de Covy (7) zal een zuinige koers krijgen voor een klassering te behalen. Favorie de la Basle (3) liep volgens zijn rijder niet slecht maar kon hem de laatste 500 meter niet volledig loslaten maar werd desondanks nog vijfde. Hij hoopt dat vandaag beter is. Ook Dolly Pop (1) mag zeker niet op de tickets ontbreken. De merrie staat er op winsom mooi in.

Plaats 1: Favorite d’Atout (5)
Plaats 2: Djoko’s Way (11)
Plaats 3: Dolly Pop (1)
Plaats 4: Espion (4)

 

Race 4: Prix LeoSchalkoort.nl

Een prachtige open koers met onder andere twee kanshebbers uit de stal van Caroline Aalbers. Zelf rijdt zij Highspeed Aresy (10) die haar naam en haar moeder eer aan doet met een snelle laatste drie honderd meter. Daar verweest zij C’est La Vie C net op tijd mee terug. Haar wederhelft rijdt Hasta la Vista (6) die nog steeds in de vorm van zijn leven verkeerd. Echter draafde de laatste keer slecht waardoor hij meerdere malen tegen een galoppade aanzat en deze uiteindelijk ook maakte. Regiment (4) liep een goede 13,6/1609 meter achter Red Light DC. Het maximale na een snelle laatste kilometer. High Speed (2) kon Zion Font enigszins bijhouden en kwam voor Hasta la Vista binnen. Vandaag met een mooi nummer zijn er mogelijkheden. Hollywood Star (7) is een trouwe merrie uit de stal van Dion Tesselaar. Ze staat vaak zwaar maar houdt zich altijd prima staande voor een plaats. Gipsy Starlake (3) moet u ook in de gaten houden de tweede race na rust. Eerder dit jaar deed de ruin het al heel goed.

Plaats 1: Regiment (4)
Plaats 2: Highspeed Aresy (10)
Plaats 3: High Speed (2)
Plaats 4: Hasta la Vista (6)

 

Race 5: Breeders Crown I Merries

We sluiten af met twee Breeders Crown koersen waarbij de dames uiteraard eerst gaan in dit helaas slechts vijfkoppige veld. Wel een koers waarin alle vijf de merries aan elkaar gewaagd zijn. Inez Alki (3) De merrie won recent met Senior op Duindigt en later nog in Wolvega. Vermoedelijk zal ze het van kop af willen afdwingen. Iris Baldwin (2) klopte haar in de Merrie Derby vorig jaar in Duindigt. Inmiddels staat ze al een half jaar in België waar ze het goed doed met Jules van den Putte jr. Eerder deze week won hij met Giovanni Bianco in Enghien. Ilja Medo (4) liep ook een fantastische koers de laatste maal waar een maximale tweede plaats werd behaald dicht achter Innovation Love. Als zij weer net zo een perfecte trip kreeg als toen zit ze er dicht bij. Isabella JE (1) lijkt uit vorm te zijn maar in goede staat doet zij mee om de winst. Vermoedelijk zal ook zij proberen van de leiding te nemen. Indy Lady (5) heeft het minste nummer van allemaal maar ook zij zit altijd in het geld. Vandaag verwacht ik ook een maximale derde of vierde plaats. Als alle paarden blijven lopen is er sowieso al €360 verdient.

Plaats 1: Inez Alki (3)
Plaats 2: Iris Baldwin (2)
Plaats 3: Ilja Medo (4)
Plaats 4: Indy Lady (5)

 

Race 6: Prix Breeders Crown I Hengsten & Ruins

Een duel tussen de twee Hagoort paarden Innovation Love (1) en Ids Boko (3). Robin zegt een eerste kans te hebben en hij uiteraard de betere rijdt. Toch denk ik dat het verschil minimaal is en Ids zeker de favoriet kan kloppen. Hij heeft namelijk al Frisbee d’Am geklopt en komt niet ver achter Mister F Daag binnen. Echter is hij totaal niet stabiel en wil zomaar eens een fout maken. Rick Ebbinge rijdt hem vandaag en heeft goede herinneringen met hem door tweede te worden achter Robin Bakker in de Duitse Derby van 2018. Dus ik ga gewoon heel eigenwijs zijn zie Ids het winnen, mits hij blijft draven. Ilclassico Renka (5) zal het trio completeren omdat hij gewoonweg veel meer ervaring heeft dan Ignacio (2) die gaat voor plaats vier. Ids Baldwin (4) staat hierin veel te zwaar maar lopende heeft Willem Steur dan al €360 in zijn broekzak.

Plaats 1: Ids Boko (3)
Plaats 2: Innovation Love (1)
Plaats 3: Ilclassico Renka (5)
Plaats 4: Ignacio (2)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.