Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Wolvega - 11 oktober

Wolvega - vrijdag 11 oktober - Start: 11:45

Race 1: Prix Top Of The Charm

Vernoemd naar een draver van Henk Grift waar deze meeting met een zevental koers mee gestart wordt. Casanova d’Amour (8) staat bij mij bekend als een draver met heel veel klasse. Zijn laatste twee starts waren in het Franse Vittel waar een tweede plaats werd behaald en een slordige €4.000 mee verdient werd. Ete de Feu (6) is normaal een paard die hier mee doet voor een hoge klassering maar terugkerend na negen maanden afwezigheid zal dat normaal nog even op zich laten wachten. En Choeur Ferfay (7) is een nieuw gezicht die regelmatig op de Franse Provinciebanen loopt. Een eerste en tweede plaats werden behaald in Compiegne en Les Andelys. Elias (3) stond zwaar de laatste keer maar wist daarvoor tweemaal sterk te winnen. Vandaag zal hij op herhaling willen gaan.

Plaats 1: Casanova d’Amour (8)
Plaats 2: Elias (3)
Plaats 3: En Choeur Ferfay (7)
Plaats 4: Ete de Feu (6)

 

Race 2: Championnat des Trotteurs Hollandais

Oftewel het Kampioenschap Nederlandse Paarden. In dit compacte veld is het toch mooi te zien hoeveel Nederlandse toppers we nog hebben. Gustafson (7) is er daar één van en is dit jaar écht door gebroken naar de top. Zijn laatste overwinning hier in 12,6/2100 meter was bijna een baanrecord en hij hoefde niet eens tot het gaatje. Hambo Transs R (5) kon hem echter zeer goed bijbenen die dag. De ruin was niet altijd even vast in zijn presteren maar weet hier inmiddels enige regelmaat in te behouden. Durk M Boko (2) zal de eerste uitdager zijn van de favoriet met de wereldkampioen. Deze onverwoestbare zoon van From Above deed de laatste keer weer wat we van hem kennen, en dat is winnen! Fabio Bianco (4) werd recent vierde achter Gustafson, Hambo en Flavius (8). Zonder ijzers is hij nog beter waar hij onder meer de Super Trot Cup mee pakte. Ennyus Boko (3) wil ik ook nog even benoemen die de laatste maal als derde aftikte en uw tipgever daarmee een mooi trio voorspelde na een fout in de laatste bocht. Echter was de ruin al uitgeschakeld, maar met de vorm is niets mis!

Plaats 1: Gustafson (7)
Plaats 2: Durk M Boko (2)
Plaats 3: Hambo Transs R (5)
Plaats 4: Fabio Bianco (4)

 

Race 3: Prix Gretha Posthumus

Een open race tot €2750 aan winsom. Van Zurich As (5) waren grootste plannen verwacht de laatste maal waar hij uiteindelijk bleef hangen op een vierde plaats. Niet heel gek want het ging wel heel hard voor hem zo de eerste keer na rust. Velten Jetset (6) doet het ook steeds goed met mooie klasseringen en vandaag weer de steun van de Wereldkampioen. Echter bleef Globuline d’Erpion (8) de merrie al met enige regelmaat voor. Echter zal Jaap van Rijn niet gelukkig zijn met het startnummer. Joan Hanover (10) is de klassieke hoop van Wil Visscher die onder andere al tweede werd achter Derbyfavoriet Jank Summerland. De merrie staat enigszins zwaar vandaag maar een plaats in het trio is zeker niet uit te sluiten. Jaya Energy (9) heeft in zijn loopbaan ook nog maar weinig fout gedaan. De merrie is fantastisch gefokt met als moeder Freya Kievitshof.

Plaats 1: Zurich As (5)
Plaats 2: Globuline d’Erpion (8)
Plaats 3: Jaya Energy (9)
Plaats 4: Velten Jetset (6)

 

Race 4: Finale Regio Challenge Grasbanen

De koersnaam zegt het al en vindt het een leuk initiatief om deze paarden ook hier aan de start te krijgen. Fakir Oldeson (2) was de bijna winnaar van de 4,5 km van Alkmaar en heeft toch zeker wel de klasse van zijn broer Echo. Cashflow (5) is onze monté topper die vandaag weer eens voor de sulky staat. Ook daarin heeft de merrie al velen mooie dingen laten zien dus behoort nu zeker tot de favorieten. Fuggedaboutit (11) staat er vandaag wel heel mooi in. Voor de wedders levert dit ongetwijfeld een mooie cote op en voor mij is dit toch echt de winnaar. Emeraude Jiji (9) werd recent tweede in Le Croisé-Laroche en Saint Omer. Vandaag de Wereldkampioen op de sulky bij zijn oude werkgever is zeker geen nadeel. Elma Alki (3) en Early Ricardo (10) twee andere goede monté paarden die het eerder ook al voor de sulky niet onverdienstelijk deden.

Plaats 1: Fuggedaboutit (11)
Plaats 2: Fakir Oldeson (2)
Plaats 3: Cashflow (5)
Plaats 4: Emeraude Jiji (9)

 

Race 5: Prix Belle Bonanza

De Franse dames tot €30.000 zijn hierin actief waarbij de betere paarden in het tweede gelid staan, of toch niet? Opvallend vond ik deze halverwege mei de tweede plaats van Esmeralda Face (5) die hierin dichtbij Dona de Vrie (8) binnenkwam. Echter gingen zij toen gelijk af en krijg eerstgenoemde nu twintig meter. Dynastie d’Ariane (7) bleeft op haar beurt weer Dona de Vire voor die toen terugkeerde na vier maanden afwezigheid. Ook Dolly Pop (6) behoort tot de kanshebbers uit het tweede band met een nette overwinning. Kortom, een race waarin veel mogelijkheden zijn en er vermoedelijk ondanks dit kleine veld een leuke uitbetaling uit zou kunnen komen.

Plaats 1: Esmeralda Face (5)
Plaats 2: Dona de Vrie (8)
Plaats 3: Dolly Pop (6)
Plaats 4: Dynastie d’Ariane (7)

 

Race 6: Prix van Mossel Autolease

De vraag in deze race zal vermoedelijk niet zijn wie er gaat winnen maar wie er tweede gaat worden. De winnaar lijkt namelijk eenvoudig aan te wijzen. Namelijk de ongeslagen Ids Schermer (8) uit de kampioensstal. Al zijn koersen werden eenvoudig gewonnen tegen een aantal dezelfde paarden. Ivar (6) was daar één van. De grote Timoko zoon begint het ‘spelletje’ steeds beter te begrijpen en loopt goede koersen. Vandaag zal hij op moeten nemen tegen Zack Wind (4) en Ismael F Boko (5). Eerstgenoemde is hierin verwacht ik de betere die als enige de stalgenoot van de favoriet Alex HP kon bijhouden. Daarvoor won hij al sterk. Bij Ismael blijf ik toch wat vraagtekens houden. De ruin van Virgill Boko kan beter dan zijn verrichtingen doen vermoeden. Voor plaats vijf is alles mogelijk.

Plaats 1: Ids Schermer (8)
Plaats 2: Zack Wind (4)
Plaats 3: Ivar (6)
Plaats 4: Ismael F Boko (5)

 

Race 7: Breeders Course Tweejarigen

Kuyt F Boko (6) ging bij zijn debuut heel makkelijk naar huis met een laatste vijfhonderd meter in 13,2. Een mooie leerkoers voor de hengst op de rust van Keytowin Starro. De andere winnaar die dag was Kilimanjaro (4) uit dezelfde stal als de favoriet. Toen was hij ook de tweede of derde keuze maar maakte het volledig waar. Natorp Bo (2) werd hierin tweede en is vandaag één van de drie troeven van Dion Tesselaar. Hij kiest vandaag voor de merrie Kate Baldwin (5) die een prima eindschot had achter de favoriet van vandaag. Ka Ching Bros (3) is nummer drie van de stal en liep beide keren 1.16 en kon daarmee niet in het trio komen, ongelooflijk. Ook Paul Hagoort heeft nog een derde troef in dit veld en die rijdt hij zelf. De Italiaanse Bentley As (7) is de naam die kwalificeerde in een niet heel bijzondere tijd op de dag dat haar stalgenoten drie en vier seconden sneller liepen. De deelnemer die in de minderheid is tegen Hagoort en Tesselaar is Because you love me (1) die ook uitstekend gefokt is. Een prima tijd maar werd wel geklopt door Kanmar Supreme van Peter Wortel. Er zal ongetwijfeld nog iets aan gesleuteld zijn en zal wellicht een kleine klassering kunnen behalen.

Plaats 1: Kuyt F Boko (6)
Plaats 2: Kilimanjaro (4)
Plaats 3: Natorp Bo (2)
Plaats 4: Kate Baldwin (5)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.