Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Wolvega - 18 oktober

Wolvega - vrijdag 18 oktober - Start: 11:45

Race 1: Breeders Crown J Merries

€3.750 ligt er op de vrijdagochtend klaar voor de winnares. Nog altijd een klassieker onder de driejarigen. Een droom ging vorige maand in vervulling voor Hans Westgeest. Hij zag zijn eigen fokproduct op Vincennes winnen. Jonah Vredebest (3) deed dit zeer overtuigend in 15,5/2700 meter. Ook was de merrie tweede, eigenlijk derde zonder de fout van Jank Summerland in de Derby J. Jungle Renka (8) won diezelfde dag de Merrie Derby en is tevens stalgenoot van de favoriet. Robin Bakker stapt daarom graag op de sulky van deze goede merrie. Jazzrhythm Flevo (4) kan dit trio compleet maken met haar tweede plaats in de Merrie Derby achter Jungle Renka. Echter is ze niet de gemakkelijkste. Just be Proud (5) won recent in Wolvega en neemt het vandaag op tegen de top. Het zal niet gemakkelijk worden maar een klassering behoort tot de mogelijkheden. Jersey Muscles (2) kllopte in Gelsenkirchen al goede jaargangsgenoten als Jaxon Schermer en Jaxon VS. De laatste maal sprong ze uitkomend laatste bocht als tweede waarbij ze vermoedelijk in het trio had gezeten na bijna de gehele koers in het spoor naast de leider.

Plaats 1: Jonah Vredebest (3)
Plaats 2: Jungle Renka (8)
Plaats 3: Jazzrhythm Flevo (4)
Plaats 4: Just be Proud (5)

 

Race 2: Prix VictoriaParkWolvega.nl

Maesta Hill (7) werd goede tweede achter de draver van dezelfde eigenaar in de eerste koers, namelijk Just be Proud. Mooi vergelijkingsmateriaal na deze eerste koers. Een snelle tijd van 16,5/2100 meter werd genoteerd en staat er vandaag duidelijk eenvoudiger in. Zijn rijder is ook enthousiast meldde hij desgevraagd. Velten Pokerface (8) liep ook een prima derde plaats de laatste maal na eerder wat wisselende prestaties. Het nummer is geen voordeel maar de rijder wel, de Wereldkampioen. Je suis ton Ami (5) loopt nette koersen en kwam enkele lengten achter de favoriet binnen. Een klassering moet mogelijk zijn net als voor Floresta Succes (6) die dichtbij de winnaar binnenkwam. Gypsy Promise (2) verraste met Aad Pools in Alkmaar met een goede tweede plaats op €92! Van Jalna (4) verwacht de trainer en rijder Henk Grift een plaatsgeld.

Plaats 1: Maesta Hill (7)
Plaats 2: Velten Pokerface (8)
Plaats 3: Je suis ton Ami (5)
Plaats 4: Floresta Succes (6)

 

Race 3: Prix Equistratis

Een zeer zeer lastige beginnersrace voor Franse paarden. Als er vandaag een hoge uitbetaling op ‘het bord’ kan komen dan is dat deze wel. Van Goutrich (4) zijn al langere tijd positieve berichten dus als hij zijn hoofd bij het werk houdt zijn er plaatskansen meldde Micha Brouwer die nog een week geschorst is. Espion (6) klopte al goede paarden in Duindigt op het gras waaruit blijkt dat hij genoeg klasse heeft. Echter is het geen gemakkelijk paard meldde Robin Bakker mij als toen hij hem hier in Wolvega reed. Lopende is er veel mogelijk. Dat geldt eigenlijk voor haast alle paarden in deze race. Eclat Jenilou (8) treft het normaal ook veel zwaarder en kwam dichtbij de winnaar binnen recent in Mons. Empereur Quick (9) heeft ook al eens voor hetere vuren gestaan maar valt vaak niet helemaal mee. Paarden van Henk Grift zijn altijd gevaarlijk dus ook Flo’s Blues (3) met Rick Ebbinge. Henk meldt dat de zoon van Rolling d’Heripre beter is dan zijn resultaten doen vermoeden en dan zijn er mogelijkheden in deze open race.

Plaats 1: Flo’s Blues (3)
Plaats 2: Espion (6)
Plaats 3: Eclat Jenilou (8)
Plaats 4: Goutrich (4)

 

Race 4: Prix Comte Dominque de Bellaigue

Een mooie Franse race voor de hogere klasse en levert een sterk en interessant veld op. Apache Jeloca (2) staat er zoals altijd weer mooi in met ook een mooi nummer. Hij zal een mooi parcours krijgen op de rug van Baladin Williams (1) krijgen maar is niet een echte winnaar. Wel zeker een paard dat vrijwel zeker in de uitslag zit. Baladin liep weer als vanouds de laatste maal maar treft het wel zwaar. Dayton (9) is heel goed in orde volgens de stal en gaat vandaag zonder ijzers. John de Leeuw zit vandaag weer eens op de sulky maar treft het niet met het nummer en de sterke tegenstand. Een interessante darkhorse! Bonefish Life (10) is altijd stabiel en goed en gaat vandaag heel opvallend DA in plaats van het gebruikelijke DP betreft zijn ijzers. Iets andere aanspanning dan normaal wat wellicht zeer positief kan uitpakken. Visage Pale (11) had het zwaar over de grens maar is in Nederland een zeer stabiele factor. Henk Grift heeft twee nieuwe troeven van de heer Vanduffel. Dorthez Prestance (6) en Everest Vedaquais (12) waar de trainer het volgende over zegt. Eerstgenoemde heeft veel loopvermogen en liep eerder dit jaar al een snelle 12,6/2150 meter in Enghien. Everest is de betere van de twee en heeft heel veel klasse. Liep voornamelijk veel in de monté bij Phillipe Allaire en liep voor de kar ook al tegen goede paarden als Elnino Montaval. Busy Money Ringeat (13) heeft sinds maart dit jaar niet meer zonder ijzers gelopen. Om die reden een interessante outsider.

Plaats 1: Everest Vedaquais (12)
Plaats 2: Bonefish Life (10)
Plaats 3: Visage Pale (11)
Plaats 4: Apache Jeloca (2)

 

Race 5: Prix Weststellingwerf

Een koers voor de liefhebbers mag uiteraard niet ontbreken op een meeting en is daarom ook vandaag weer van de partij. De amateurs en amatrices zijn aan elkaar gewaagd met Hidde Greenwood (4) toch wel als favoriet. De ruin is in geweldige vorm zoals haast alle paarden bij de kampioenstrainer Jeroen Engwerda. Piet Solleveld staat bekend om zijn aanvallende rij style en dat kan een interessante race opleveren met Hulk Vryenesse (2) als tweede favoriet. Hij zal vermoedelijke de leiding nemen en de vraag is dan of Jaap Terstal de leiding houdt om Hidde te kunnen kloppen of eieren voor zijn geld kiest en de leiding graag afgeeft. Irish Steel (1) zal daar dan achter liggen en alles vanaf een derde positie bekijken en zou dan best eens een venijnig eindschot kunnen hebben. Regiment (8) treft steeds zware koersen en is gewend in deze klasse te lopen. Viktoria Peitz doet het tot nu toe zeer netjes maar heeft niet een heel mooi nummer. De twee troeven van Dion Tesselaar behoren ook tot de kanshebbers. He Gerritdelange (5) en Hollywood Star (7) waarvan eerstgenoemde net iets betere papieren heeft vermoed ik. Ook hebben we nog de Derbywinaar Ideaal (6) met mede-eigenaar Mart Blankendaal die terug keert na drie maanden rust.

Plaats 1: Hidde Greenwood (4)
Plaats 2: Hulk Vryenesse (2)
Plaats 3: Irish Steel (1)
Plaats 4: Regiment (8)

 

Race 6: Breeders Crown J Hengsten en Ruins

We openen en sluit deze meeting met een Breeders Crown en ditmaal zijn de heren aan de beurt. Jank Summerland (6) zal zich graag willen revancheren na zijn galoppade in de Derby. Anders had hij het denk ik gewonnen. Inmiddels loopt hij voor een nieuwe eigenaar en kon toen Alex HP niet kloppen. Vandaag krijgt hij het lastig tegen Juan Les Pins (5). Een plaats waar de fokker maar ikzelf ook graag kom. Mooie restaurants op het strand aan de zee, echt een aanrader! Terug naar het paard die tot op heden nog maar weinig verkeerd deed. Hij was één van de favorieten in de Derby waar hij als zesde aftikte maar wel nog €4000 verdiende. Vervolgens tweede in de Auktionsrennen en tweede in de St. Leger, beide keren met twee Duitse grootheden op de sulky. Vandaag stapt vertrouwd Jaap van Rijn er weer achter. Jan van Dooyeweerd zal ’s nachts nog één wakker geworden zijn van de galoppade van Jilt Flevo (3) in gewonnen positie. Wel stond hij toen drie klasse lichter dan nu. Jack Hanover (2) is de trouwe haververdiener van Rob de Vlieger die vierde werd in de Derby. Vandaag is normaal gesproken een maximale derde plaats weggelegd.

Plaats 1: Juan Les Pins (5)
Plaats 2: Jank Summerland (6)
Plaats 3: Jack Hanover (2)
Plaats 4: Jilt Flevo (3)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.