Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Wolvega - 24 oktober

Wolvega - donderdag 24 oktober - Start: 12:10

Race 1: Giganten Trial

Ter voorbereiding op de Grote Prijs der Giganten op 8 november is vandaag de Trial met sowieso een startbewijs voor de winnende combinatie. Vertegenwoordigd met een aantal nationale en internationale toppers is het niet makkelijk. Ondanks hij de laatste maal wat ‘makkelijk’ werd aan de leiding verwacht ik vandaag veel van Gustafson (5). Zoals de vorige keer al gezegd is hij in de vorm van zijn leven en wist in Scandinavië door te breken. Tsunami Diamant (8) ‘woont’ een aantal kilometers van Victoria Park maar startte slechts tweemaal in Nederland. Het grootste deel van zijn winsom draafde hij bijeen in Duitsland met ondermeer eeuwige roem in de Derby van 2017. Thai Investment (6) maakte een uitstekende rentree in Mons met een tweede plaats achter Broadwell. Daarna slechts een vijfde plaats in Hambur achter Tsunami Diamant en Tell Me No Lies (9) met Dion Tesselaar. Hij debuteerde in Nederland winnend in The Race of the Legends. Stalgenoot Do You Love Me (2) is de eerste keuze van Cees Kamminga en heeft ook een prachtig nummer. Hij won op een prachtige cote van €3,70 de laatste maal toen uw tipgever hem als zekere winnaar noteerde zonder galoppades. Verder mogen Hambo – en Banker Transs R (7) & (9) niet op de tickets ontbreken. Eerstgenoemde lijkt de betere maar maar Banker heeft zich al veel meer bewezen omdat hij wel drie keer zoveel gestart heeft en ook even zo veel gepresteerd heeft. Écht een open race op het hoogste niveau, prachtig!

Plaats 1: Gustafson (5)
Plaats 2: Tsunami Diamant (8)
Plaats 3: Thai Investment (6)
Plaats 4: Do You Love Me (2)

 

Race 2: Prix Do It Again

Voor Franse paarden uit de banden over 2600 meter. Fortissimoko (6) en Clopin du Boulay (9) streden de laatste keer in Mons om de winst waarbij de Clopin de betere was. Echter is zeer interessant dat Fortissimoko vandaag twintig meter ontheffing krijgt. De hengst begon ontzettend goed in Frankrijk met meerdere overwinningen in Vincennes en kwam dit jaar tot een prima derde plaats op deze piste. Een andere categorie paarden wellicht dan vandaag het geval is, vooral met de ontheffing. Bandino du Pre (11) is zeker niet minder dan stalgenoot Clopin. Sterker nog, ikzelf denk dat hij de betere is en hiermee ga ik ongetwijfeld tegen de wereldkampioen in. Op de lange termijn vindt ik Bandino een veel stabliere factor die het ook op hoger niveau deed. Ik ben benieuwd. Voor plaats vier benoem ik Erwood d’Ecajeul (4) en Eagle (7). Erwood loopt ook in hogere klasse en het is de ruin niet altijd voor de wind gegaan maar hij heeft zeker de klasse om te verrassen. Dat geldt ook voor Eagle die nogal wat moeite heeft zijn hoofd bij het werk te houden. Zijn grootste tegenstander in dit veld is dan ook hijzelf.

Plaats 1: Fortissimoko (6)
Plaats 2: Bandino du Pre (11)
Plaats 3: Clopin du Boulay (9)
Plaats 4: Eagle (7)

 

Race 3: Prix As des Jacquets

En weer een race uitgeschreven voor Franse paarden tot €50.000 en die velden komen altijd vol. Het lijkt wel of er tegenwoordig meer Franse dravers in Nederland staan dan die met onze eigen nationaliteit. Een zeer open race waarin ik geen favoriet kan vinden. Defi Magik (1) keert terug na twee maanden afwezigheid en heeft een mooi startnummer. Elias (6) wist hem al meerdere keren te verslaan en dat zou vandaag ook wel eens mogelijk kunnen zijn. De ruin doet het beter dan ooit de laatste maanden. Ete de Feu (8) is ook een paard van hoge klasse maar heeft al lang niet gestart. Bunker du Hamel (9) verdedigde zijn titel niet met succes in de 4,5 km van Alkmaar maar de derde plaats was al zeker een voldoening. Casanova d’Amour (11) liep een prima koers in Wolvega en moest echter wel Elias voor hem dulden. Het tweede gelid is geen voordeel maar wel beter dan bijvoorbeeld nummer acht. Almeric du Clos (13) gaf eerder Apache Jeloca partij en stond daarna in twee zware koersen. Vandaag in zijn eigen klasse kan hij voor een verassing gaan zorgen.

Plaats 1: Almeric du Clos (13)
Plaats 2: Elias (6)
Plaats 3: Casanova d’Amour (11)
Plaats 4: Defi Magik (1)

 

Race 4: Prix Granton Marketing

Velten Limelight (5) heeft een ‘rijtje’ waar je u tegen zegt met zes overwinningen uit even zo veel starts. Verwacht wordt dat hij hier tussen de 1.14 en 1.15 kan lopen en dat moet voldoende zijn. Red Light DC (2) zal hier zeker in proberen een stokje voor te steken en zal de leiding nemen in dit veld. Een kans bestaat dan dat Hasta la Vista (3) dan in het spoor naast de leider komt te liggen en dan is het vervolg even afwachten. De kleine dappere ruin begon zijn periode ontzettend goed maar galoppeerde vervolgens tweemaal. Hij doet zeker mee voor plaats twee. Net als Gipsy Starlake (7) die recent Regiment klopte. Ook Hour of Power (6) kan een plaats behalen met het falen van één van de mede-favorieten.

Plaats 1: Velten Limelight (5)
Plaats 2: Hasta la Vista (3)
Plaats 3: Red Light DC (2)
Plaats 4: Gipsy Starlake (7)

 

Race 5: VPW Vierjarigen Challenge (Serie)

De Finale zal er niet heel erg anders uit gaan zien maar wat een toppers staan er in dit veld zeg! Vrijwel allen hebben zich over de grens bewezen en zal ze daarom allemaal even benoemen. Flying Dream (1) lijkt hierin de mindere in het veld maar liep wel veel koersen tegen goede paarden in Vincennes maar kon hier weinig resultaten maken. Inspector Bros (2) is een crack die we allemaal kennen. Vandaag stapt de trainer op de sulky en treft een zeer mooi nummer. Fabio de Pervenche (3) kennen we allemaal nog als de draver waar Dion Tesselaar zijn helm mee verloor in Vincennes waar hij tweede werd achter de goede Fashion Queen. De hengst doet het de laatste periode minder dan vorig jaar maar de klasse is zeker aanwezig. Very Impressive S (4) is de trots van Cees Kamminga en werd in zijn laatste start derde achter Inspector Bros. Eerder won hij in Enghien na een galoppade door het stek van Hooters USA. Isabella Boshoeve (5) is de tweede troef van Tesselaar met rechterhand Jeffrey Mieras op de sulky. De merrie keerde eerder dit jaar terug na lange afwezigheid en zal nu nog niet 100% in vorm zijn. Ike Schermer (6) heeft ook faam gemaakt dit jaar door in Bjerke, Jägersro en Solvalla te winnen. Wel staat hij vandaag tegen een hoog niveau paarden. Innovation Love (7) mag uiteraard niet ontbreken in dit veld als misschien wel de beste vierjarige van het land. Dat mag denk ik wel gezegd worden na recente overwinningen in de Breeders Crown en de Derby der Vierjarigen.

Plaats 1: Ike Schermer (6)
Plaats 2: Very Impressive S (4)
Plaats 3: Innovation Love (7)
Plaats 4: Inspector Bros (2)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.