Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Wolvega - 1 november

Wolvega - vrijdag 1 november - Start: 17:25

Race 1: Prix c’est vendredi, c’est Wolvega

Eindelijk weer eens een avondmeeting met ook acht races op het programma. Espion (6) is één van de favoriete naar wederom een sterke overwinning de laatste maal. Hij kreeg een perfecte trip achter de koploper Empereur Quick (8) die het de laatste meters wat lief afweten. Fortuna Phyt’s (12) is volgens haar rijder een paard met veel speed, mits hij deze kan bewaren. Jeffrey was tevreden over haar laatste koersen in Frankrijk waaronder een derde plaats in La Capelle in 15,6/2700 meter. Favorite d’Atout (4) heeft een mooi nummer en werd recent tweede en derde achter Dolly Pop en Harenne F Boko. In dit veld moet een plaats in het trio zeker mogelijk zijn. Etoile d’Aldrica (11) is een nieuw gezicht in dit veld met Jos Verbeeck. De merrie loopt veel in Mons en behaalde een aantal klasseringen, maar niet iets schokkends wat zal leiden tot een favorietenstatus.

Plaats 1: Espion (6)
Plaats 2: Fortuna Phyt’s (12)
Plaats 3: Favorite d’Atout (4)
Plaats 4: Etoile d’Aldrica (11)

 

Race 2: Prix Wedgroep Victoria Park

Een koers voor de beginnersklasse tot €3.000 waarbij Bella del Sol (12) veel indruk maakte bij haar laatste zege. Dit ging haar sterk en eenvoudig af in een zeer snelle tijd. Derde werd hierin L’amour (11) die vervolgens een prima tweede plaats in Groningen behaalde. Kia ora (9) wist eerder al in Wolvega te winnen en recent in Duindigt was het ook raak. Globuline d’Erpion (4) heeft op haar laatste start na nog weinig verkeerd gedaan. Ze treft een mooi nummer en verwacht ik zeker in de plaatsen. Illimani Montana (2) heeft ook een uitstekend rijtje staan. Vandaag zijn debuut in Wolvega nadat hij een eerder een prima kwalificatie aflegde. Invincible Volo (13) staat de laatste twee keer tegen goede paarden en wist zich vooral de eerste keer goed staande te houden met een derde plaats in 14,2/2100 meter achter Indigo.

Plaats 1: Bella del Sol (12)
Plaats 2: Kia ora (9)
Plaats 3: Globuline d’Erpion (4)
Plaats 4: Illimani Montana (2)

 

Race 3: Regio Challenge

Harenne F Boko (12) staat er volgens zijn rijder mooi in en wordt hoog in de uitslag verwacht. Met het tweede ben ik het eens maar met het eerste niet helemaal. Er staan namelijk een aantal goede paarden in en ook het nummer is niet heel fantastisch. Irish Steel (10) is een trouwe haververdiener die gewend is in deze klasse te lopen. Ook kon hij de favoriet al bijbenen. Goldrush H (9) start vandaag met John Dekker en is in zeer goede vorm. Ook de laatste keer in Dinslaken was het raak net als in Alkmaar. Jo Jo Harley (5) is mijn darkhorse in dit veld die vandaag weer gekoppeld is aan John de Leeuw. Hun laatste keer samen resulteerde in een derde plaats in dé Derby J. Giant di Mucho (6) is niet de gemakkelijkste maar kan zonder fouten zeker in de uitslag zitten.

Plaats 1: Harenne F Boko (12)
Plaats 2: Irish Steel (10)
Plaats 3: Goldrush H (9)
Plaats 4: Jo Jo Harley (5)

 

Race 4: Prix SV Nieuwleusen

Iznogood Darby (6) is een heel snel paard maar niet de gemakkelijkste. In Duindigt streed hij voor de winst waarbij hij iets voor de finish in galop ging. Een tweede plaats had het geworden zonder die fout maar vervolgens herstelde hij zich twee weken later achter Iris de l’Iton en Indy Lady. Ismael F Boko (7) is een heel wisselvallig paard die op goede dagen tot veel in staat is. Vandaag denk ik een kanshebber voor de winst. Shabani BR (4) debuteerde in Hamburg voor Stal Tesselaar wat resulteerde in een galoppade achter de startauto. Met de vorm is niets mis volgens de stal waarbij hij voor de vorige trainer al 1.14,6/1900 meter liep. Een outsider met winkansen, zeer interessant. Zurich As (2) won de laatste maal aan €11 (!) waarin uw tipgever hem als eerste tipte. Klein detail is wel dat Jilt Flevo als winnaar wegsprong en daarmee de weg voor Zurich vrijmaakte. Fury di Mucho (12) kan hard lopen zonder fouten waarbij hij eerder al Harenne F Boko wist te weerhouden.

Plaats 1: Shabani BR (4)
Plaats 2: Iznogood Darby (6)
Plaats 3: Ismael F Boko (7)
Plaats 4: Zurich As (2)

 

Race 5: Prix Cadence de Kacy

Wederom een zeer lastig koers voor Franse Merries ditmaal. Dolly Pop (3) wist de laatste tweemaal te winnen in een niet al te hoge klasse. Eerlijkheid biedt te zeggen dat dit vandaag wederom het geval is en daarom zou het raar zijn de merrie niet vooraan te zetten. Dona de Vrie (5) werd als favoriet derde in één van die koersen en behaalde eerder al enkele klasseringen. Dynastie d’Ariane (2) wist sterk te winnen tegen deze paarden maar was de laatste keer geen schijn van hoe goed zij daarvoor was. Esmeralda Face (8) zag ik de laatste maal winnen maar kon tot vlak voor de finish geen kant op wat resulteerde in slechts een vierde plaats. Winnen had er niet in gezeten tegen Dolly Pop maar zeker wel een tweede plaats. Ook Demolition Girl (7) mag niet op de tickets ontbreken net als Dame Quick (4) die het voornamelijk over de langere afstanden prima deed.

Plaats 1: Dolly Pop (3)
Plaats 2: Esmeralda Face (8)
Plaats 3: Dona de Vrie (5)
Plaats 4: Demolition Girl (7) 

 

Race 6: Prix Feenstra Dakbedekking

De beginnersklasse is ook nooit gemakkelijk te voorspellen. Jello W (3) lijkt een talentvol paard die in zijn eentje een snelle 17,8/2000 meter aflegde in Duindigt. Africa Bi (10) liep tweemaal prima koersen tegen goede paarden en staat er vandaag zichtbaar makkelijker in. De merrie keert terug na vier maanden afwezigheid en zal hierin ongetwijfeld sterker geworden zijn. Ze is lastig in te schatten maar als de vorm van deze zomer wordt voortgezet zijn er winkansen. Golden Cross (2) is mooi gefokt en kwalificeerde prima vanuit de banden. Achter de auto vandaan zal dit nog sneller zijn er nis wellicht een kandidaat voor de winst. Lars Magdalon (4) kwalificeerde netjes een halve seconde voor Go Go Jolien die lang leidde. Iamtheonewhoknocks (8) werd vierde bij zijn debuut niet ver achter de winnaar. De hengst heeft veel ervaring opgedaan en die koers maar treft het niet met het startnummer.

Plaats 1: Africa Bi (10)
Plaats 2: Jello W (3)
Plaats 3: Golden Cross (2)
Plaats 4: Iamtheonewhoknocks (8)

 

Race 7: Fokkers Trofee Merries J

Een kwalitatief matig bezette afdeling waarin onder andere de leidster van de jaargang ontbreekt. De nummer twee achter Jonah Vredebest is wel aanwezig, namelijk Just be Proud (4). De goed gefokte merrie wordt met de koers beter en dat vandaag wel eens tot de overwinning kunnen leiden. Jitske’s Wish (7) zal wellicht wel de eerste uitdager zijn want Micha Brouwer heeft hoge verwachtingen van haar. Ze traint goed en liet de laatste maar eindelijk haar ware gezicht zien. Jazzrhythm Flevo (5) is de nummer twee uit de Merrie Derby en is in goede dagen tot veel in staat. Echter is zij altijd moeilijk te ‘regelen’ wat uiteindelijk veel kracht kost. Ze heeft klasse genoeg deze race te winnen. De overige paarden zullen strijden voor plaats vier waarbij Jaimy Fox (1) het meeste koerservaring heeft.

Plaats 1: Just be Proud (4)
Plaats 2: Jitske’s Wish (7)
Plaats 3: Jazzrhythm Flevo (5)
Plaats 4: Jaimy Fox (1)

 

Race 8: Fokkers Trofee J

Ook deze editie heeft wel eens een betere gekend maar slechts vijf paarden aan de start. Jank Summerland (1) won op karakter twee weken geleden nadat hij al bijna genoteerd kon worden op plaats twee. Zonder fouten is deze hengst de overduidelijke favoriet. Jack Hanover (2) heeft misschien wel de beste papieren voor plaats twee en is bovendien zeer trouw. De ruin wist nog geen koers te winnen maar wel bijna €16.000 wist te verdienen voor eigenaar Wil Visscher. Gaz Heuvelland (5) heeft leuke verrichtingen vanuit Frankrijk waarbij de laatste niet in het programma staat. Namelijk een negende plaats in Strasbourg met Eric Raffin in 19,7/2800 meter. Wel werd de ruin driemaal derde in Saint-Omer, Nancy en Le Croisé-Laroche. Jilt Flevo (3) ging in het zicht van de haven in galop op 11 oktober en een week later ging het helaas weer mis. Zonder fouten een kandidaat voor de tweede of derde plaats. Jesse Schermer (4) eindigde hard als derde achter de favoriet. Echter wel op zeer grote afstand.

Plaats 1: Jank Summerland (1)
Plaats 2: Jack Hanover (2)
Plaats 3: Jilt Flevo (3)
Plaats 4: Gaz Heuvelland (5)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.