Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Wolvega - 15 november

Wolvega - vrijdag 15 november - Start: 17:14u

Race 1: Prix Regio Challenge Grasbanen (Finale)

Een zeer goed gevulde race met het maximale aantal van zestien paarden aan de start. Velten Red Red Red (9) is in een fantastische vorm wat past bij de eigenaren van deze ruin. Zij winnen momenteel haast alles en daar past deze zoon van SJ’s Caviar mooi in thuis. Van kop af werd er zeer gemakkelijk maar ook enigszins verrassend gewonnen. Harenne F Boko (14) en Iyan Stardust (8) zijn de twee troeven van Payday/Crebas. Eerstgenoemde is in mijn ogen de betere maar opvallend genoeg rijdt de eerste man van stal de andere. Echter is dat niet Micha zijn keuze. Harenne is volledig behandeld en zal daarom goed in orde zijn. Mr Blitzer Byd (16) heeft een mooie rij verrichtingen staan met vijf overwinningen uit zeven starts. De vorm is al maanden fantastisch en goed genoeg te winnen. Echter is het nummer zeer, zeer nadelig. Het koerverloop moet mee zitten.

Plaats 1: Harenne F Boko (14)
Plaats 2: Velten Red Red Red (9)
Plaats 3: Mr Blitzer Byd (16)
Plaats 4: Iyan Stardust (8)

 

Race 2: Prix Eridan

Een mooie koers zonder winsom grens en dat levert wederom een pracht veld op. Visage Pale (5) lijkt de beste papieren te hebben met zijn prachtige tweede plaats vorige maand. De ruin is al maanden in topvorm en verdient een overwinning. Twee uitstapjes in Frankrijk waar iets te veel van het goede maar in zijn eigen klasse een kanshebber voor de winst. Antoine du Bourg (6) is lastig in te schatten nadat hij in Zuid-Frankrijk volledig uit vorm raakte. Eerder behoorde hij tot de betere uit het Zuiden en er op vertrouwend dat Henk Grift zijn paarden goed heeft zijn er mogelijkheden. Er bestaat ook een kans dat Henk ‘rustig aan’ doet in zijn eerste start omdat hij in Frankrijk vaak zonder ijzers liep. Een twijfel geval. Ustang Ludois (7) keer terug van rust en de vraag is dan ook hoe ver hij is. Net als Antoine is hij goed genoeg deze race te winnen. Unero Montaval (8) staat nog net in het eerste band met leerling pikeur Stefaan Uyttendaele op de sulky. De ruin is echter niet gemakkelijk dus de eerste vraag is of hij hem lopende rond krijgt. De twee Wewering dravers El Magnifico (2) en As des Jacquets (10) hebben veel klasse. Vooral de laatste die werd uitgeschakeld wegens onregelmatig draven nadat hij als derde aftikte in de Grand Prix de Gelsenkirchen. Hier streed hij met Billie de Montfort om plaats twee die met een halve lengte werd verloren.

Plaats 1: Visage Pale (5)
Plaats 2: Ustang Ludois (7)
Plaats 3: As des Jacquets (10)
Plaats 4: Antoine du Bourg (6)

 

Race 3: Prix Blé du Gers

Vernoemd naar de draver die vorige week de Grote Prijs der Giganten won én die uw tipgever zag winnen. En hoe?! Terug naar deze koers die heel lastig is in te schatten. Droit au Coeur (1) is een nieuw gezicht in ons midden waar ik heel weinig over kan vertellen. De ruin stond bij Nils Pacha en heeft vrijwel geen goede verrichtingen staan. Echter is de combinatie Davidson, Engwerda en Ebbinge levensgevaarlijk, in de figuurlijke zin. Dalton du Demon (9) won een serie van de gelegenheidskoers maar is de laatste twee koersen een beetje de weg kwijt. In oude vorm een kanshebber voor de winst, maar de handicap van twintig meter is niet eenvoudig. Emeraude Jiji (11) heeft wel eens voor hetere vuren gestaan dan vandaag en om die reden zie ik kansen. Ook zij heeft de handicap. Djoko’s Way (5) is een trouwe draver die vaak klasseringen behaald. Vandaag staat hij er mooi in om in het trio te kunnen eindigen.

Plaats 1: Droit au Coeur (1)
Plaats 2: Dalton du Demon (9)
Plaats 3: Emeraude Jiji (11)
Plaats 4: Djoko’s Way (5)

 

Race 4: Jofferprijs K

Een koers met een heel verleden aan klassieke tweejarigen die ook dit jaar weer een sterke jaargang kent. Korona Pharma (2) won zeer sterk in een snelle 15,3/1609 meter in Duindigt en werd daar ook al eerder tweede. Stalgenoot Konark F Boko (7) werd toen derde op bijna een seconde. Bij haar debuut wat een tweede plaats achter die andere stalgenoot Kuyt F Boko ook het maximaal haalbare. Kuyt won later in Jägersro ook heel sterk. Dan de Tesselaar brigade aangevoerd door Dion met Kytana (8). Een merrie met klasse die een prima debuut liep. De laatste maal in Duindigt ging het mis maar de merrie is goed genoeg voor een klassering. Dat geldt ook voor Kodaira Rensuma (6) uit dezelfde stal. Kate Baldwin (1) is echter de betere en de verste van de drie met de Wereldkampioen op de sulky. Tot nu toe deed ze nog maar weinig verkeerd en heeft een prima nummer. De eerste uitdager van de favoriet.

Plaats 1: Korona Pharma (2)
Plaats 2: Kate Baldwin (1)
Plaats 3: Konark F Boko (7)
Plaats 4: Kytana (8)

 

Race 5: Prix Jansma Drachten

Een koers voor de beginnersklasse waarbij Barateau (8) mijn favoriet is. Zijn kwalificatie won hij eenvoudig en ook zijn debuut in Duindigt verliep net zo. Ook vandaag is de tegenstand zodanig dat er wederom een overwinning wordt verwacht. Jarrot River (7) werd in Duindigt tweede achter de favoriet en de kans dat dit weer gebeurd is aanzienlijk groot. Iamtheonewhoknocks (6) klopt misschien wel aan de deur voor plaats drie of vier. Net als Lars Magdalon (3) die een prima derde plaats binnensleepte bij zijn debuut.

Plaats 1: Barateau (8)
Plaats 2: Jarrot River (7)
Plaats 3: Iamtheonewhoknocks (6)
Plaats 4: Lars Magdalon (3)

 

Race 6: Prix AB Vakwerk

Hasta la Vista (4) staat voor een overwinning en dat zou zomaar eens vandaag kunnen zijn. De ruin is al tijden in vorm en heeft vandaag twee potentiele concurrenten. Dat zijn High Speed (6) en Derbywinnaar Ideaal (3). Eerstgenoemde is in grote vorm en daarom mijn lichte favoriet. De laatste maal klopte hij in Gelsenkirchen Geordie (9) en daarvoor was hij ook derde in een snelle tijd. Ook hij al wel eens Hasta la Vista verslagen maar dat was andersom ook het geval. Ideaal loopt steeds nette koersen maar een overwinning is net iets te veel gevraagd denk ik. Een tweede of derde plaats moet zeker mogelijk zijn bij het falen van één van de favorieten. Geordie noemde ik eerder al en doet het ook al tijden goed in Duitsland en België. Ook in Wolvega liep hij een goede tweede plaats achter de snelle Hulk Vryenesse.

Plaats 1: High Speed (6)
Plaats 2: Hasta la Vista (4)
Plaats 3: Ideaal (3)
Plaats 4: Geordie (9)

 

Race 7: Prix Glas Dierengeneeskunde

Een race voor dravers tot €900 net als de eerste afdeling in race vijf. Amon Wise As (7) won met speels gemak in Gelsenkirchen en zie geen reden dat dit vandaag niet zal gebeuren. De overige paarden hebben niet harder dan rond de 1.18/2100 meter gelopen en zijn tempo ligt al rond de 1.16/2000 meter. Zonder fouten een rentepakker. Plaats twee is interessanter waarbij haast alles mogelijk is. Jolien Schermer (8) werd al eens tweede in Wolvega na een prima derde plaats in Duindigt. Floresta Succes (9) werd eerder al derde achter Jolien en zal dus niet veel minder zijn. Enjoy Life (6) Liep deze zomer al nette koersen en heeft na rust nu twee koersen in de benen. Ook voor haar is een klassering mogelijk.

Plaats 1: Amon Wise As (7)
Plaats 2: Jolien Schermer (8)
Plaats 3: Floresta Succes (9
Plaats 4: Enjoy Life (6)

 

Race 8: Prix Wensink

Just be Proud (9) won eenvoudig in een zeer matig bezette Fokkers Trofee. Als enige in het tweede gelid hoeft geen nadeel te zijn. Maesta Hill (3) is van de zelfde eigenaar als de favoriet en hadden de één na laatste keer een mooi één-tweetje. De kans dat dit vandaag weer gebeurd is zeker aanwezig. Echter zou Shabani BR (7) hier een stokje voor kunnen steken. Hij werd goede tweede in een snelle tijd. De stal heeft goede verwachtingen van de hengst meldde zij eerder al. Ivar (8) een beetje de weg kwijt met twee galoppades maar eerder deed hij het fantastisch in misschien wel een hogere klasse dan nu het geval is. Zonder fouten een kanshebber voor misschien wel de winst.

Plaats 1: Just be Proud (9)
Plaats 2: Ivar (8)
Plaats 3: Shabani BR (7)
Plaats 4: Maesta Hill (3)

 

Race 9: Jonkerprijs K

Een kleinschalig veld voor de tweejarigen heren, of jongetjes kunnen we misschien beter zeggen. Drie hiervan zijn zeer aan elkaar gewaagd en benoem ze in chronologische volgorde. Keytowin Starro (1) maakte een uitstekend debuut in Duindigt en ook de derde plaats achter de Hagoort paarden leek het maximale. Kilimanjaro (2) won bij zijn debuut waarbij hij niet als favoriet van start ging. Vervolgens haalde Rick Ebbinge wederom het maximale uit hem door tweede te worden achter Kuyt F Boko. Als laatste gingen zij beiden naar Jägersro waar Kilimanjaro vierde werd in de koers die door Kuyt werd gewonnen. Kattuso Boko (4) werd niet ver achter de rug van Korona Pharma tweede in een snelle tijd. Nu een koers verder zal de hengst zeker ervaring hebben opgedaan en vandaag nog beter zijn. Kesper (3) en Kingston Renka (5) zullen zonder galoppades van de overige paarden strijden voor plaats vier. Zij doen niet ver van elkaar onder verwacht ik.

Plaats 1: Kilimanjaro (2)
Plaats 2: Kattuso Boko (4)
Plaats 3: Keytowin Starro (1)
Plaats 4: Kesper (3)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.