Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Wolvega - 22 november

Wolvega - vrijdag 22 november - Start: 17:14u

Race 1: Wolvega’s Wintermijl

Een mooie start van de meeting met een race waarin veel paarden aan elkaar gewaagd zijn. Gipsy Starlake (11) is nog altijd in fantastische vorm en kwam ruim voor Regiment (6) binnen in zijn laatste start. Voordeel voor hem vandaag is het eerste gelid over de koerte afstand van 1609 meter die hij eerder dit jaar al aflegde in een snelle 13,6. Il Mondo EV (5) debuteert vandaag op Nederlandse bodem en heeft een mooie rij verrichtingen staan uit het Belgische Mons, Tongeren en Kuurne. De ruin is lastig in te schatten in dit veld maar een klassering behoort zeker tot de mogelijkheden. Easy Going BR (10) is de stalgenoot van de favoriet en wordt gereden door zijn trainer. Hij trof eerder al met regelmaat Highspeed Aresy (12) en verwacht dat deze net een tikkeltje beter is. Gibson Boko (13) heeft een zeer onvoordeling nummer wat het er zeker niet eenvoudiger op maakt in dit veld.

Plaats 1: Regiment (6)
Plaats 2: Gipsy Starlake (11)
Plaats 3: Il Mondo EV (5)
Plaats 4: Highspeed Aresy (12)

 

Race 2: Horses2Fly Golden Cup

Van de sprint afstand naar bijna het dubbele aan afstand is deze stayers koers. Twee Franse dravers die beide van oorsprong ver van huis zijn treffen elkaar als broers in dit veld, beide met kansen. Namelijk Do You Love Me (7) en Visage Pale (10). Eerstgenoemde is op een goede dag tot heel veel in staat maar moet wel zijn hoofd bij het werk houden. De tweede is ontzettend trouw en was de laatste maal één van mijn favorieten die het helaas niet waar kon maken. Bandino du Pre (6) kwam recent in actie in Le Croisé Laroche waar het niet wilde lukken van het eerste band. In Wolvega staat hij altijd zijn mannetje en daarom zeker een kanshebber voor de plaatsen. Chance Classique (2) klopte in Hamburg met twintig meter voorgift Do You Love Me en heeft deze vandaag weer. Echter bedraagt de afstand ditmaal bijna een kilometer langer waardoor de voorgift minder ‘waard’ is dan toen. Ustang Ludois (12) is denk ik het beste paard in dit veld maar heeft nu pas zijn tweede koers na rust. De vorm zal verwacht ik nog niet 100% zijn. Bunker du Hamel (1), Baladin Williams (4) en Dayton (9) kunnen ook zeker een klassering score in dit lastige veld.

Plaats 1: Do You Love Me (7)
Plaats 2: Ustang Ludois (12)
Plaats 3: Visage Pale (10)
Plaats 4: Bandino du Pre (6)

 

Race 3: Prix A-Ware Winter Elite Cup

Een prachtige koers voor de hogere klasse. Unar Bi (8) heeft een kleine twee maanden niet gelopen na zijn derde plaats in Enghien tegen mindere paarden dan vandaag. Daarvoor zocht ze meerdere malen het zadel op maar was voorheen haast onklopbaar voor de sulky. Everest Vedaquais (11) verwachtte Henk Grift de eerste maal veel van wat helaas leidde tot een galoppade. Stalgenoot Dorthez Prestance wist deze uiteindelijk te winnen. In Gelsenkirchen was de ruin tweede achter Chapter One nipt voor Highspeed Aresy, normaal ook een veel lichtere klasse dan vandaag. Doorgewinterd in dit vel is onder andere Banker Transs R (9) die als elfjarige nog altijd in fantastische vorm is. Paarden als Durk M Boko, Gustafson en Hambo Transs R staan er vandaag niet in wat de weg opent voor hem. Grift Jr (3) verraste een ieder met zijn fantastische eindschot in de Giganten Marathon. We wetten allemaal waar hij toe in staat is op een goede dag. Flavius (6) en SJs Junior C (10) moeten ook zeker in de gaten gehouden worden in dit veld. Ook zij kunnen hoog in de uitslag zitten als alles mee zit voor hen.

Plaats 1: Banker Transs R (9)
Plaats 2: Unar Bi (8)
Plaats 3: Everest Vedaquais (11)
Plaats 4: SJs Junior C (10)

 

Race 4: Prix SVA Assendelft

Jello W (7) won op karakter bij zijn debuut tegen Africa Bi. Het bleef tot honderd meter voor de finish spannend en toen werd het pas duidelijk wie de winnaar werd. Ahura Mazda Font (8) won zeer overtuigend in een snelle tijd bij haar debuut. Daarna raakte de merrie vermoedelijk geblesseerd en keert nu acht maanden later terug in de baan. De tegenstand is niet ontzettend sterk en we weten bij de kampioensstal dat de paarden altijd goed zijn als in de baan komen. Illimani Montana (10) deed drie maal in Duindigt niets verkeerd tot het misging in het grote en sterke veld in Wolvega. Vandaag heeft hij de ruimte met het hoogste nummer en dravende verwacht ik hem in de prijzen. Dat geldt ook voor Lars Magdalon (5) dit tweemaal prima liep. Deze ruin zal het niet zo snel winnen paar doet wel dapper mee voor een klassering.

Plaats 1: Ahura Mazda Font (8)
Plaats 2: Jello W (7)
Plaats 3: Illimani Montana (10)
Plaats 4: Lars Magdalon (5)

 

Race 5: Prix Baladin Williams

Een pupil van Jeroen Offeringa tegen een voormalig pupil van hem. We hebben het namelijk over Ennis Stone (1) en Espion (9). Eerstgenoemde staat sinds kort in Callantsoog bij Michel Rothengatter nadat de ruin het met Tom Kooyman voortreffelijk deed tegen goede paarden. Nadeel is dat hij vijf maanden niet koerste, anders had de uitslag voorspellen een stuk eenvoudiger geweest. Espion vandaag met Jaap van Rijn die over het algemeen goed overweg kan met moeilijke paarden. Onder die categorie valt Espion wel mag ik stellen. De handicap van twintig meter is lastig met zeker niet onmogelijk. Demolition Girl (8) won eerder dit jaar een soortgelijke koers en start vandaag voor het eerst met Tom Kooyman. Die in korte tijd goede zaken deed voor Bas Crebas. Favori de la Basle (2) won in Gelsenkirchen en vervolgens ging het tweemaal mis. De laatste maal werd hij derde met de zus van de Duitse Kampioen Michael Nimczyk. Lastig in te schatten in dit veld maar kansrijk voor een klassering.

Plaats 1: Espion (9)
Plaats 2: Ennis Stone (1)
Plaats 3: Demolition Girl (8)
Plaats 4: Favori de la Basle (2)

 

Race 6: Regio Challenge Groningen (Finale)

De Regio Challenge van zowel Groningen als Alkmaar leveren altijd interessante velden op. Hiervan heeft Iris de l’Iton (5) de meeste klasse denk ik. Hij startte goed in Nederland als seriewinnaar maar kende naar even een dipje. Gelukkig is hij de laatste twee maanden weer in oude vorm gekomen en treft een mooi nummer. Florijn (3) is een outsider die ik er vandaag dichtbij zie. De verdienstelijke ruin staat altijd zwaar maar houdt zich goed staande tegen onder andere Graham Convital, Durk M Boko en Zion Font. Geen van deze paarden treft hij vandaag en dat bied mogelijkheden voor hem en zijn sympathieke eigenaren. De twee grootste concurrenten komen vanuit het tweede gelid. Namelijk Ilja Medo (10) en Gigant Well (11). Vooral die laatste is in fantastische vorm. De laatste zeven starts resulteerde in vijf overwinningen, allen in Mons. Ilja Medo doe het ook al tijden goed tegen goede paarden. Vandaag met de zoon van de trainer Marciano Hauber op de sulky.

Plaats 1: Iris de l’Iton (5)
Plaats 2: Gigant Well (11)
Plaats 3: Florijn (3)
Plaats 4: Ilja Medo (10)

 

Race 7: Prix Comete de Baffais

Zo leuk als de Regio Challenge altijd is is het zo lastig in de klasse voor Franse Merries tot €30.000 Dolly Pop (5) is al tijden goed in vorm en treft vandaag weer dezelfde paarden. Onder andere Dona de Vrie (7) die haar de laatste maal van de winst af hield. Een gast rit van John Dekker leverde van kop af een vrij eenvoudige overwinning. Dame Quick (6) werd toen derde op enkele lengte van het winnende koppel. Diane d’Idef (8) liep twee goede koersen in Mons met snelle tijden. Hanna Huygens is niet alleen als jockey maar als pikeur ook zeker interessant als rijdster. Fulana de Tal (1) werd eerder tweede achter Dolly Pop toen zij meters kreeg. De laatste maal werd de merrie vijfde in Strasbourg in een weinig zeggende tijd.

Plaats 1: Dona de Vrie (7)
Plaats 2: Dolly Pop (5)
Plaats 3: Diane d’Idef (8
Plaats 4: Dame Quick (6)

 

Race 8: KWPN Overijssel Cup

Ook al een niet heel eenvoudige koers te voorspellen waarbij er verwacht ik twee paarden zijn die net iets boven de rest uitsteken. Kia ora (9) en Bella del Sol (11) zijn talentvolle merries. Laatstgenoemde wist Kia ora al te verslaan in haar laatste start die toen sterk van kop af gewonnen werd door Velten Red Red Red. Bella del Sol start weinig maar doet het bijzonder goed. Kia ora was een merrie bedoeld voor de klassiekers die helaas net iets de vlug kwamen voor de merrie. Ze krijgt de tijd en dat lijkt haar vruchten af te werpen. Maesta Hill (8) won half oktober al in Wolvega voor Je suis ton Ami (2) die toen als tweede aftikte. Vooral die laatste heeft een mooi nummer vandaag wat mogelijkheden biedt tot een klassering. Africa Bi (1) behoord ook tot de paarden die zeker op de tickets moeten. Hij streed tot vlak voor de finish om de winst met Jello W die eerder deze meeting aan de start komt/kwam.

Plaats 1: Bella del Sol (11)
Plaats 2: Kia ora (9)
Plaats 3: Africa Bi (1)
Plaats 4: Maesta Hill (8)

 

Race 9: Bouwbedrijf Bootsma Bokaal

Een amateurkoers waarin mijn favoriet al een tijdje voor een overwinning staat. Ismael F Boko (4) is de naam met vaste rijder van stal Mart Blankendaal. De ruin leek even wat minder maar hield altijd vertrouwen in hem wat een aantal klasseringen op hoge cotes opleverde. Vandaag zal hij rond de €4 brengen wat alsnog voor een mooie uitbetaling kan gaan zorgen. Het koppel mag dan ingevuld worden met Indy Lady (8) en Hidde Greenwood (9). Indy doet het al tijden goed voor Ria van de Ancker. De merrie is een trouwe haververdiener en heeft bovendien de steun van een goede amatrice. Piet Solleveld beleeft mooie momenten met zijn eigen Hidde Greenwood. En niets is natuurlijk mooier dan met je eigen paard aan de start te komen. Hij heeft als enige het tweede gelid waar hij een mooie rug kan uitzoeken voor een goede positie. Voor plaats vier zijn er echt alle mogelijkheden, waaronder Jersey Muscles (3) die veel beter kan dan zijn laatste verrichtingen doen vermoeden.

Plaats 1: Ismael F Boko (4)
Plaats 2: Indy Lady (8)
Plaats 3: Hidde Greenwood (9)
Plaats 4: Jersey Muscles (3)

 

Race 10: Prix Bunker du Hamel

De tweede afdeling van de Bronze Challenge waarin het als eerste opvalt dat Eh Petit des Vents (2) vandaag twintig meter krijgt van Efendi du Plessis (9) die op Gigantendag won op €70! Echter was de handicap van vandaag de afstand waar het Efendi mee won. Defi Magik (5) staat er vandaag mooi in zo in het eerste band. De zoon van Roc Meslois treft vaak goede paarden en staat er vandaag met alle respect door de tegenstanders eenvoudiger in. Dalton du Demon (10) heeft alle ruimte in het tweede band met slechts drie deelnemers. Als hij goed weg kan komen is hij een kanshebber voor de plaatsen. Belle Bonanza (8) werd derde in de koers van Efendi du Plessis en Eh Petit des Vents, een mond vol. Ook deze merrie doet het al lange tijd goed.

Plaats 1: Defi Magik (5)
Plaats 2: Efendi du Plessis (9)
Plaats 3: Dalton du Demon (10)
Plaats 4: Eh Petit des Vents (2)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.