Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Wolvega - 7 december

Wolvega – zaterdag 7 december 2019 - Start 11.00 uur

Race 1: Wolvega Bettors Challenge I

Een favoriet aanwijzen in deze eerste race is niet heel eenvoudig met een draver die uit zeven starts zeven overwinningen behaalde, namelijk Ids Schermer (4). Na negen maanden afwezigheid keerde de ruin ijzersterk terug. Ook een mooie nummer voor hem over de middenafstand. Voor plaats twee zijn er meerdere kanshebbers waarin ik Ideaal (6) als eerste benoem. De Derbywinnaar won de laatste maal onder andere van Hasta la Vista (9) die letterlijk één straat verderop woont. Echter treft de zoon van Russel November het niet echt met het tweede gelid, wel is een voordeel dat hij hier als enige in staat en dus alle ruimte heeft. Iznogood Darby (2) is al tijden goed in vorm maar presteert wel wat wisselvallig. De laatste maal wist hij de grote favoriet Alex HP te verrassen. Gillarney F Boko (3) lijkt niet de vorm te hebben van eerder dit jaar maar toch moet de merrie altijd genoemd worden.

Plaats 1: Ids Schermer (4)
Plaats 2: Ideaal (6)
Plaats 3: Hasta la Vista (9
Plaats 4: Iznogood Darby (2)

 

Race 2: Wolvega Bettors Challenge II

De tweede afdeling van de Bettors Challenge deze zaterdag morgen met wederom een favoriet uit de stal van Jeroen Engwerda met rijder Rick Ebbinge. Zij maken altijd veel vrienden op deze ‘Wedkampioenschappen’. Zion Font (8) werd in een sterk bezette koers in Jägersro prima vierde met een handicap van twintig meter over de middenafstand. Eerder wist hij bijna al zijn koersen om te zetten in winst en zie geen reden waarom dit vandaag niet weer het geval zal zijn. Er staan wel een aantal geduchte tegenstanders in waaronder Ice Dragon (5). De merrie werd derde in Berlijn ruim twee maanden terug in een grote vierjarigen koers. Echter zal het koersritme na deze afwezigheid wellicht ontbreken. Dat geldt ook voor Hummer Scott (1) die goed genoeg is in het trio te eindigen maar zijn rentree maakt na een half jaar afwezigheid. Er zal vandaag niet al te aanvallend gereden gaan worden. Pearl Stardust (10) is een dame waar ik een hoge pet van op heb alleen het er vaak niet uit komt. Zoals altijd rijdt grootmeester Jos Verbeeck haar en staat ze vandaag enigszins in haar eigen klasse. Hunter Montana (6) en Highspeed Aresy (7) zijn paarden met meer koersritme en behoren zeker tot de plaatspaarden in dit veld.

Plaats 1: Zion Font (8)
Plaats 2: Pearl Stardust (10)
Plaats 3: Ice Dragon (5)
Plaats 4: Hunter Montana (6)

 

Race 3: Wolvega Bettors Challenge III

Wederom een prachtige koers met twee paarden die er perfect in staan. Banker Transs R (4) vandaag met Jos Verbeeck en Tsunami Diamant (8), de nummer twee van de Giganten. Voor mij het koppel in deze race wat zeker wel €5 zal brengen. Grift Jr (2) zal dit feestje wel eens kunnen verstoren net als hij de laatste maal deed door voor Banker te eindigen met een sterk einschot. Hambo Transs R (9) zal normaal tot de favorieten behoren maar de handicap van twintig meter is ontzettend zwaar. Als hij deze niet had had het spannend geworden maar de twintig meter overbruggen tegen de favorieten zal zeer lastig worden, maar uiteraard niet ondenkbaar. Flavius (3) presteert wisselvallig maar is ontzettend trouw en op een goede dag zeker in staat in het trio te kunnen eindigen. Opvallend is dat Jeffrey Mieras vandaag plaats neemt op de sulky.

Plaats 1: Tsunami Diamant (8)
Plaats 2: Banker Transs R (4)
Plaats 3: Grift Jr (2)
Plaats 4: Hambo Transs R (9

 

Race 4: Derby des 2 Ans/ Derby der Tweejarigen

Een zeer aan elkaar gewaagd veld deze topkoers onder de Nederlandse Tweejarigen dravers. Een favoriet noemen lijkt lastig wat het voor het spelend publiek interessant maakt. Kate Baldwin (1) wordt voor Dion Tesselaar wederom gereden door de Wereldkampioen die de laatste maal beide paarden van Stal Hagoort klopte, namelijk Korona Pharma (7) en Konark F Boko (2). Keytowin Starro (5) won de andere race een een compact veld met slechts vijf paarden, het leek wel een kwalificatieproef met twee deelnemers die al vrij snel kansloos waren. Kattsuso Boko (6) behield nog net de tweede plaats toen voor Kilimanjaro (3). Karola (8) liep ook een zeer nette koers die het tot het uitkomen van de laatste de leiding had en toch op niet ver van Kate Baldwin slechts zesde werd. Kortom, een zeer lastig te voorspellen Derby.

Plaats 1: Kate Baldwin (1)
Plaats 2: Kilimanjaro (3)
Plaats 3: Keytowin Starro (5)
Plaats 4: Korona Pharma (7)

 

Race 5: Championnat d’Hiver

De Franse dravers komen in actie deze vijfde race met Fortuna Phyt’s (5) als favoriete. De merrie werd in Le Croisé-Laroche prima derde in een snelle 15,0/2700 meter van achteraf. Eerder won ze hier al voor onder andere Earthquake Bellay (3) die toen derde werd. Dalton du Demon (7) werd de laatste maal tweede achter Belle Bonanza (2) die toen twintig meter kreeg van eerstgenoemde. Normaal gesproken zal je dan zeggen dat Belle het vandaag dus wat lastiger zal gaan krijgen. Felicio du Joamax (4) kan het goed vinden met Tom Kooyman die hem sindsdien ook vast rijdt. Hij zette hier al eerder snelle tijden neer en verwacht hem zeker in het trio.

Plaats 1: Fortuna Phyt’s (5)
Plaats 2: Felicio du Joamax (4)
Plaats 3: Dalton du Demon (7)
Plaats 4: Belle Bonanza (2)
 

 

Race 6: Wolvega Bettors Challenge VI

Een rijk bezette zesde race met het maximale aantal van zestien paarden aan de start. En Rick Ebbinge kan opnieuw vrienden maken met Droit au Coeur (3) als banker. Knap hoe de trainer en eigenaar het voor elkaar krijgt steeds Franse dravers zonder verrichtingen naar Nederland te halen en daar het maximale uit halen. Daar is deze zoon van Scipion du Goutier ook direct al een voorbeeld van. Voor de plaatsen zijn er wederom meerdere keuzes waarbij ik begin met de Crebas paarden Dillinger Gentil (6) en Bunker du Hamel (9). Met een goed koersverloop zijn er voor beide paarden mogelijkheden. Dillinger heeft een prima startnummer en de vorm is nog altijd prima. Bunker daarentegen wordt steeds beter de laatste maanden alleen heeft wat meer geluk nodig middels het nummer negen. Casanova d’Amour (11) deed het beide malen in Wolvega al goed en kwam onder andere voor En Choeur Ferfay (10) binnen. In Kuurne wist hij onlangs te winnen maar in Amiens en Chartres werd het lastiger voor hem. Ook Dream Gibus (4) mag gemeld worden die de laatste periode ‘de weg kwijt is’ met vier galoppades op rij. Eerder won hij sterk in Berlijn voor stalgenoot City du Saptel. Last but not least is Bandino du Pre (16) die met een voordelig nummer een kanshebber is voor plaats twee. Dat zal vandaag zeer lastig worden en voor Daisy Paling een unieke ervaring met normaal gesproken het laagste nummer in het veld te hebben met leerlingontheffing. Vandaag is dat duidelijk niet het geval met het hoogste nummer wat mogelijk is met het maximale aantal paarden.

Plaats 1: Droit au Coeur (3)
Plaats 2: Dillinger Gentil (6)
Plaats 3: Bunker du Hamel (9)
Plaats 4: Casanova d’Amour (11)

 

Race 7: Wolvega Bettors Challenge VII

Wordt het een strijd tussen de leerlingen? Die kans is aanwezig met Shabani BR (1) en Just be Proud (3). Zij tikte de laatste maal als eerste en tweede af waar Hickory Forest eigenlijk nog tussen zat als uitgeschakeld paard. Eerstgenoemde won toen eenvoudig waarbij Just be Proud een wat onvoordeliger parcours kreeg. Echter is dat niet een excuus dat zij anders had kunnen winnen want Shabani was gewoon beter. Vandaag zal de hengst het wederom van kop af gaan proberen. Wie ook eerder al sterk van kop af won is Velten Red Red Red (6) die werkelijk overal uit de voeten kan. Of het nu het gras van Joure is, de kleine piste van Alkmaar of de hoogste klasse in Wolvega, het maakt ‘de rooie’ niet uit. I can steel (8) maakt vandaag zijn rentree en verwacht om die reden nog geen wereldwonderen. Anders zeker een paard geweest voor de plaatsen. Aragorn As (7) viel in Wolvega de laatste keer wat tegen maar herpakte zich met een tweede plaats in Hamburg. Ook hem zal ik zeker meenemen in het trio. Uit het tweede gelid zijn Zack Wind (9) en Zurich As (12) ook zeker kanshebbers. Vooral die laatste heeft pas weinig koerservaring moet wordt met de start beter en beter!

Plaats 1: Shabani BR (1)
Plaats 2: Velten Red Red Red (6)
Plaats 3: Just be Proud (3)
Plaats 4: Zurich As (12)

 

Race 8: Championnat d’Hiver

Espion (5) is niet de gemakkelijkste maar kan wel ontzettend hard lopen. Vandaag zal hij op revanche gaan na de recente overwinning van Demolition Girl (3) die toen twintig meter ontheffing kreeg. Dolly Pop (4) is ook een trouwe merrie die bijna elke koers haar haver bijeen draaft. Ik zie geen reden waarom dit vandaag ook niet het geval zal zijn. Efendi du Plessis (2) verraste vriend en vijand op Gigantendag met een zeer eenvoudig overwinning op €70! Vandaag is de afstand wel iets korter dan vandaag maar mag hij zeker niet op de tickets ontbreken. Evolutif d’Am (8) liet achter Demolition Girl voor Espion eindelijk zijn ware gezicht zien na enkele mindere verrichtingen. Defi Magik (9) lijkt niet de vorm van eerder te hebben, mits dit wel het geval te zijn zijn er mogelijkheden.

Plaats 1: Espion (5)
Plaats 2: Demolition Girl (3)
Plaats 3: Dolly Pop (4)
Plaats 4: Efendi du Plessis (2)

 

Race 9: Prix Fleche Bourbon

Won eerder deze week haar vijfde overwinning op rij. Zowel onder het zadel als voor de sulky was dit het geval. Wie zal deze monté draverij op zijn of haar naam gaan zetten? Napster (4) werd recent tweede in Mons achter de Belgische Immer Butterfly en wist eerder ook al in Amiens en Berlijn te winnen. Toen werd Charm Evening (6) dichtbij tweede maar heeft vandaag een handicap van twintig meter te overbruggen. Harley As (5) heeft een leuk rijtje vanuit Zweden staan maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat dat in mijn optiek meer lijkt dan het is. Tell Me No Lies (9) is een ware alleskunner blijkt nadat hij een fantastisch rentree liep onder het zadel en dicht bij Versus As binnen kwam. Die had zeker tot de favorieten behoort ondanks handicap. Ultra Tivoli (8) behoorde toen ook tot de favorieten maar moest het echter af laten weten met slechts een vierde plaats. Eerder bewees hij wel al tot de betere te behoren. For Ever (3) is ook een geweldig paard die de sulky regelmatig wisselt voor het zadel. Beide malen waren in Gelsenkirchen waar er in dit genre werd gewonnen. Een darkhorse voor de winst!

Plaats 1: Napster (4)
Plaats 2: Tell Me No Lies (9)
Plaats 3: For Ever (3)
Plaats 4: Ultra Tivoli (8)

 

Race 10: Prix Runnerz.nl

De meeting wordt afgesloten in een race voor de beginnersklasse wat het ontzettend gevaarlijk maakt voor de wedders. Wie het kampioenschap willen winnen gaan vaak ‘all-in’ bij de laatste koers wat hierin dus vrij onzeker is. Enjoy Life (9) vind ik persoonlijk een fijn paard die vandaag niet al te zwaar staat. Zij is echter deels afhankelijk van de start van Fasol Lasido Primo (1) die een nieuw gezicht is in dit veld. JLo Bros (2) is goed gefokt en als ze net zulke soepele heupen heeft als de dame waar ze naar vernoemd is zijn er mogelijkheden. De kwalificatie van halverwege mei was niet veelzeggend maar Dion Tesselaar zal er ongetwijfeld aan gesleuteld hebben met zijn team zodat hij vandaag met kansen aan de start komt. Iamtheonewhoknocks (6) loopt steeds nette tijden en verdient vandaag meer dan een vierde plaats. De kans dat er vandaag meer uitgehaald wordt is aanwezig. Jarrot River (11) is in zijn drie starts stabiel met drie tweede plaatsen waarvan de laatste in een zeer snelle tijd was. Een trio klassering wordt zeker verwacht van hem, of misschien wel meer?

Plaats 1: Jarrot River (11)
Plaats 2: Enjoy Life (9)
Plaats 3: JLo Bros (2)
Plaats 4: Iamtheonewhoknocks (6)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.