Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Wolvega - 13 december

Wolvega – vrijdag 13 december 2019 - Start 18.30 uur

Race 1: Championnat d’Hiver

Gestart wordt deze vrijdagavond met een draverij voor de hogere Franse klasse. Unero Montaval (3) won zeer overtuigend de laatste maal met leerlingpikeur Stefaan Uyttendaele. Hierin kreeg hij twiintig meter van onder andere As des Jacquets (4) die nu op gelijker hoogte start. De mooie hengst werd onlangs derde in Le Croisé-Laroche met een goed eindschot. Ustang Ludois (5) bouwt het langzaam weer op na zijn afwezigheid van een half jaar. Hoe ver hij momenteel is is lastig te zeggen maar hij is goed genoeg voor de winst. Visage Pale (2) valt mij de laatste tweemaal wat tegen nadat hij een uitstekende rentree liep en met een sterke eindfase aftikte achter Dorthez Prestance. Ook Dayton (1) en Apache Jeloca (6) behoren tot de kanshebbers voor het trio. Toch ga ik heel brutaal een ‘gokje’ wagen met Antoine du Bourg (7). Vandaag start hij zonder ijzers mét de Wereldkampioen nadat zijn trainer hem twee voorbereidende koersen gaf. Eerder kon hij met de top van Zuid-Frankrijk mee dus ken zijn kwaliteiten.

Plaats 1: Antoine du Bourg (7)
Plaats 2: As des Jacquets (4)
Plaats 3: Unero Montaval (3)
Plaats 4: Ustang Ludois (5)

 

Race 2: Prix Groupe M6

Een aantal nieuwe gezichten in dit veld maar ik begin met mijn favoriet, namelijk Emeraude Jiji (11). De merrie is al tijden goed in vorm en liep de laatste maal in Wolvega een goede koers achter de nieuwe ster van Jeroen Engwerda Droit au Coeur. Vervolgens werd er in Rouen een zesde plaats behaald niet ver van de winnaar. Interessant is dat de merrie eerder op slechts enkele lengte van Fuggedaboutit binnen kwam. Die had vandaag €1,10 gestaan in dit veld. Evolutif d’Am (9) staat ook wat minder zwaar dan voorheed en dat bied mogelijkheden. Foche Dairpet (3) komt bij Christian Bigeon vandaan en liep daar zonder bijzondere resultaten op de Franse Provinciebanen. Vandaag het debuut voor Hoste/Chaineux en hoort voor de verrassing op de tickets thuis. Canon de la Douce (6) staat er ook zeker eenvoudiger in dan normaal en presteert goed over de langere afstanden. Nadeel is wellicht dat dit vandaag niet het geval is maar houdt hem toch in de gaten. Johan van der Wal start met zijn eigen Disco Jet (7) en gaat op revanche na zijn ongeplaatste debuut.

Plaats 1: Emeraude Jiji (11)
Plaats 2: Foche Dairpet (3)
Plaats 3: Evolutif d’Am (9)
Plaats 4: Disco Jet (7)

 

Race 3: Prix Equidia.fr

Vernoemd naar dé Franse zender voor onder andere draverijen door heel Europa, aangeboden door de PMU. Ook een zeer lastig te voorspellen race waarbij ik ga voor de draver die tot nu toe het meest heeft laten zien in dit veld. Dan heb ik het natuurlijk over Dillinger Gentil (10) en vaste rijder Micha Brouwer. Zij doen het al lange tijd prima en staan er vandaag wat eenvoudiger in dan voorheen lijkt het. Ete du Loir (7) liep een prima debuut op Nederlandse bodem. Ennis Stone (3) viel bij het debuut voor zijn nieuwe trainer wat tegen en liet weinig zien ten op zichten van de resultaten deze zomer bij Jeroen Offeringa. Echter geef ik hem vandaag het voordeel van de twijfel aangezien hij in de vorm van eerder zeker tweede moet kunnen worden. Diva Divine (5) keerde recent terug van rust zonder resultaat. Vandaag met Robin Bakker is een derde vierde plaats wellicht mogelijk.

Plaats 1: Dillinger Gentil (10)
Plaats 2: Ete du Loir (7)
Plaats 3: Ennis Stone (3)
Plaats 4: Diva Divine (5)

 

Race 4: Prix Geldxpert

Na een aantal lastige races lijkt in dit veld het koppel wat eenvoudiger. Zuleika Font (5) zal de overduidelijke favoriet zijn ondanks de merrie een half jaar niet gelopen heeft. Inmiddels weten we dat de paarden van de kampioenstrainer vaak direct goed zijn en ook vandaag gaan we hier vanuit. Echter zal ze het niet gemakkelijk met Regiment (6) die volledig in zijn koersritme zit. De laatste maal werd er gewonnen op een vind ik mooie cote van €2,10. Ook James Vrijthout (1) behoort tot de toppers in deze koers. Een fantastische zomer maakte deze hengst die vandaag zijn rentree maakt na eveneens een half jaar afwezigheid. Om die reden ook lastig in te schatten maar een plaats in het trio moet met nummer één wel mogelijk zijn. Hasta la Vista (4) presteert wat wisselvallig maar kan op een goede dag het trio zeker verstoren. Juist ook om de reden dat hij in een beter koersritme zit dan Zuleika en James.

Plaats 1: Zuleika Font (5)
Plaats 2: Regiment (6)
Plaats 3: James Vrijthout (1)
Plaats 4: Hasta la Vista (4)

 

Race 5: Prix NDR.nl

Een koers met bandenstart over de middenafstand wat een groot voordeel is de paarden in het eerste band. Dit zal daarom ook zeker tot verrassingen in het eerste band kunnen leiden. Indy Starlake (8) is kwalitatief het beste paard in het veld maar keert terug van rust en heeft de twintig meter handicap. Dat geldt ook voor Hickory Forest (9) die de laatste maal in Dinslaken geheel volgens mijn verwachting won op een mooie €2,50. Dit naar aanleiding van zijn uitschakeling in Wolvega waar hij daarna nog hij heel makkelijk over de finish kwam vlak naast de winnaar Shabani BR. De hengst is de vorm van zijn leven. Velten Revenge (4) is één van de dravers die zijn voordeel moet pakken uit de ontheffing van twintig meter. Hij doet het goed op de Duitse banen met recent een tweede plaats in Münchengladbach. Zadok Font (7) is een beetje de weg kwijt de laatste periode maar is goed genoeg hier voor de winst te gaan. Warhorse Hazelaar (6) start vrijwel altijd bij de Oosterburen waar hij in Dinslaken voormalig seriewinnaar was.

Plaats 1: Zadok Font (7)
Plaats 2: Hickory Forest (9)
Plaats 3: Velten Revenge (4)
Plaats 4: Indy Starlake (8)

 

Race 6: Prix Zowiezo

De beginnersklasse met Gaya Vasterbo (7) die een maximale score van één uit één behaalde. Of dit een hoogvliegers is vindt ik lastig te zeggen maar de tegenstand lijkt met alle respect niet beter. Jolien Schermer (8) komt zonder fouten zeker in aanmerking voor plaats twee. Jannie van Tim (4) is fantastisch gefokt van Timoko uit de dappere merrie Cornelia Unia. Haar prestaties zijn goed genoeg hier in het trio te kunnen komen. Joan Collins (6) is één van de meer ervaren paarden in dit veld en heeft catchdriver Ruud Pools op de sulky. Jusian Bolt (1) debuteert voor Sinie de Glee en heeft een lastig nummer voor een debutant.

Plaats 1: Gaya Vasterbo (7)
Plaats 2: Jolien Schermer (8)
Plaats 3: Jannie van Tim (4)
Plaats 4: Jusian Bolt (1)

 

Race 7: Prix Sandra Bakker

John Butcher (3) doet het goed zijn laatste koersen en toont het nodige talent. Vandaag moet het mogelijk kunnen zijn te kunnen zegevieren. De Veltens zijn goed vertegenwoordigd met Velten Jetset (8) en Velten Ostwind (1). Laatstgenoemde debuteert en Jetset verdient als laatbloeier trouw haar haver. Het nummer is niet eenvoudig maar de steun van de wereldkampioen compenseert dit. Je suis ton Ami (6) loopt ook steeds prima races en zal wellicht een klassering kunnen behalen. Indy R (2) komt niet voor niets helemaal vanuit Duindigt en zal ook een plaatsgeld mee willen sprokkelen.

Plaats 1: John Butcher (3)
Plaats 2: Velten Jetset (8)
Plaats 3: Je suis ton Ami (6)
Plaats 4: Indy R (2)

 

Race 8: Tjaarda.nl

Zullen één van de twee debutanten met de overwinning aan de haal gaan? Die kans is aanwezig met Jade Greenwood (1) en Jan Alki (2). Beide kwalificeerde prima enige tijd geleden. Om die reden zal de tijd nietszeggend zijn en verwacht ik dat ze vandaag tussen de 1.17 en 1.18 kunnen lopen. Dit lijkt genoeg voor een zege. Wie dit ook al liep is Lars Magdalon (8) met Jos Verbeeck. In goede velden werden steeds prima klasseringen behaald en dat opent de weg vandaag wellicht wel te kunnen winnen. Golden Cross (6) komt in mijn ogen in aanmerking voor plaats vier.

Plaats 1: Jan Alki (2)
Plaats 2: Jade Greenwood (1)
Plaats 3: Lars Magdalon (8)
Plaats 4: Golden Cross (6)
Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.