Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Woodbine Mohawk Park - 19 oktober

Woodbine Mohawk Park - vrijdag 18 oktober - Start (Nederlandse tijd): zaterdagochtend 19 oktober 01:50Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Op DEZE pagina kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

RACE 1- BREEDERS CROWN, 2-jarige merries, serie 1

Bij wijze van uitzondering biedt Runnerz dit en het volgende weekend de mogelijkheid tot spel op de baan van Mohawk- of Woodbine Mohawk, zoals het tegenwoordig officieel heet. En dat heeft alles te maken met de series en finales van de Noord-Amerikaanse Breeders Crown. Het geweld begint direct al in de eerste race, waar een vijftal finale-plaatsen valt te verdienen voor de finale voor 2-jarige merries. Hypnotic Am (6) geldt op dit moment nog als de jaargangsbeste. Vroeg in het seizoen was ze al ongenaakbaar in de Jim Doherty Memorial en vervolgens bleek ze een niet te nemen horde in het New York Sire Stakes-circuit. Haar laatste start dateert echter alweer van twee maanden geleden, ze heeft de Lexington-meeting overgeslagen, de vraag is dus wel of ze alweer helemaal scherp is. Sister Sledge (4) was min of meer de evenknie van #6 in het Pennsylvania-circuit (op papier sterkere competitie dan in New York), waar ze t/m de finale van de Pennsylvania Sire Stakes ongeslagen bleef (uit 7 starts). Zij kwam echter wel in actie op The Red Mile, waar ze prompt tegen haar eerste twee nederlagen aanliep. Laatst vocht ze op die baan wel een heroisch duel uit met Ramona Hill, waar ze slechts met een halsje geklopt werd in 1.09,9. Sister Sledge is dus zeker niet minder geworden, het is meer een kwestie van toegenomen concurrentie. Kanspaard. Shishito (2) was eerder dit seizoen duidelijk de mindere van #4, maar tijdens de afgelopen Lexington-meeting heeft ze laten zien dat ze zich ten opzichte van een paar maanden geleden fors heeft weten te verbeteren. Met de Double D op de kar, die zich in een razend tempo heeft ontwikkeld tot één van de “to-go-to guys” in Noord-Amerika, lijkt een klassering mij het minst mogelijke. Madame Sherry (1) koerste afgelopen zomer in Penssylvania nog één divisie lager dan #4 en #2, maar ook zij heeft in Lexington laten zien dat ze zich dit seizoen goed heeft doorontwikkeld. Violet Stride (8) was ook al één van de “ontdekkingen” in Lexington, maar hier treft ze wel een lastig startnummer. Derhalve opteer ik liever voor Whose Blues (5) om mijn trio-spel te completeren. Hou er rekening mee dat de uiterst sympathieke Luc Blais zijn paarden “altijd” goed heeft op deze dag.

Plaats 1: Hypnotic Am (6)
Plaats 2: Sister Sledge (4)
Plaats 3: Shishito (2)
Plaats 4: Madame Sherry (1)

 

RACE 2- BREEDERS CROWN, 2-jarige hengsten en ruins, serie 1

Voor de 2-jarige hengsten en ruins wordt slechts één serie verreden. Capricornus, Real Cool Sam en Port Perry hebben “byes” ontvangen voor de finale, dus in deze race staan effectief zeven plekken voor de finale op het spel. Door het ontbreken van het genoemde drietal zal Amigo Volo (3) hier als mega-favoriet van start gaan en lopende is deze Father Patrick-ruin wat mij betreft onklopbaar. Dit is echter wel een driftig heerschap, die bij zijn laatste start op Lexington zijn kansen leek te verspelen door toedoen van een galoppade. Wat hij daarna liet zien was echter ronduit imponerend: vanuit het dodenspoor wist hij de koers uiteindelijk nog spelenderwijs te winnen, waarbij hij en passant zijn eigen WR (1.10,0, WR voor 2-jarige ruins) van een week eerder wist te evenaren. Tim Tetrick had hier ook kunnen opteren voor #6, maar blijkbaar heeft hij een voorkeur voor Rome Pays Off (4). Wat mij betreft ietwat verrassend, aangezien hij bij zijn twee starts in Lexington niet overtuigend voor de dag kwam. Maar Timmy T weet natuurlijk wel wat hij doet en uiteindelijk hebben we hier wel gewoon te maken met de tweede aankomende van de Peter Haughton Memorial. Moon Bridge (7) wist vorige week op deze baan maar nipt de Ontario Sire Stakes Super Final te winnen, maar dat deed hij wel na een groot deel van het parcours te hebben afgelegd door het dodenspoor. Interessante outsider! Chestnut Hill (6) heeft de Lexington-meeting overgeslagen, maar vorige week liep hij in ieder geval een prima voorbereidende koers op The Meadowlands. Eerder dit jaar behoorde hij tot de hoofdrolspelers in het Pennsylvania-circuit (derde in PASS finale achter Real Cool Sam en Amigo Volo), maar het feit dat Timmy T hier de voorkeur geeft aan #4 spreekt natuurlijk niet in zijn voordeel. Back of the Neck (5) stelde in Lexington van kop af teleur, waarop zijn tweede geplande start op het rode klei werd geannuleerd. Hij is inmiddels weer in de revisie geweest en dit keer stapt Brian Sears op de kar!

Plaats 1: Amigo Volo (3)
Plaats 2: Rome Pays Off (4)
Plaats 3: Moon Bridge (7)
Plaats 4: Back of the Neck (5)

 

RACE 3- BREEDERS CROWN, 2-jarige merries, serie 2

Ramona Hill (4) meldde zich al vroeg in het seizoen, maar op dat moment koerste ze in wat kleinere koersen (series voor de Kindergarten) nog onder de radar. Daar is de afgelopen maand wel verandering in gekomen toen ze bij haar beide starts op Lexington huis wist te houden, waarbij ze haar record (fors) heeft aangescherpt tot 1.09,9. Ms Savannah Belle (8) was aan het begin van het seizoen al goed, maar in de afgelopen maand lijkt ze nog een forse stap in haar ontwikkeling te hebben gemaakt. Bij haar afgelopen starts heeft ze ook blijk gegeven van startsnelheid, dus dit startnummer hoeft geen onoverkomelijk probleem te zijn. Eerste uitdaagster, en een serieuze! Dip Me Hanover (5) beschikt over een aanmerkelijk langzamer record dan diverse van haar concurrenten, maar dat heeft vooral te maken met het feit dat ze nog niet vaak over snelle mijlsbanen heeft gekoerst. Feit is ook dat ze in september op deze baan de serie en finale van Peaceful Way Stakes wist te winnen en dat ze inmiddels ook weer een (goede) koers in de benen heeft. Niet onderschatten! Sherry Lyns Lady (7) werd aan het begin van het seizoen al tweede achter Hypnotic Am in de Jim Doherty, terwijl ze afgelopen maand wist te winnen op Lexington. Met andere woorden: ze is het hele seizoen al goed (en trouw). Ik heb alleen het idee dat ze ten opzichte van afgelopen juli nauwelijks stappen heeft gezet in haar ontwikkeling en ik kan me voorstellen dat ze inmiddels is voorbijgestreefd door enkele leeftijdsgenoten. Een finaleplek zou ze hier hoe dan ook prima kunnen belopen. Crucial (2) werd bij haar afgelopen vier starts telkens derde. En daarbij trof ze telkens erg pittige competitie. Vanaf dit startnummer behoort een nieuwe trio-klassering absoluut tot de mogelijkheden.

Plaats 1: Ramona Hill (4)
Plaats 2: Ms Savannah Belle (8)
Plaats 3: Dip Me Hanover (5)
Plaats 4: Sherry Lyns Lady (7)

 

RACE 4- BREEDERS CROWN, 2-jarige pacermerries, serie 1

Voor de tweejarige pacermerries worden liefst drie series verreden, wat tevens inhoudt dat alleen de eerste drie aankomenden (plus de meest winnende vierde aankomde uit één van de series) doorgaan naar de finale. Baby Your The Best (1) wist nog maar twee keer te winnen, maar anderzijds liep ze uit 9 starts altijd in het trio. Ze is dus erg trouw en vanaf dit startnummer heeft ze een winkans, maar ik beschouw haar vooral als ideale banker voor het trio-spel. Reflect With Me (6) heeft het leeuwendeel van haar winsom verdiend op deze baan, waarbij ze uitsluitend op het hoogste Stakes-niveau heeft gekoerst. Ze beschikt over een geweldig eindschot en in een dergelijk klein veld hoeft ze in de slotfase niet heel veel tegenstanders meer te passeren. Wat mij betreft het te kloppen paard. Peaky Sneaky (2) won laatst verrassend sterk op Lexington, waar ze de beste koers uit haar nog prille loopbaan liep. Het zou zomaar eens kunnen dat ze precies op tijd in topvorm is gekomen voor deze opdracht. Priceless (5) is hier de grootverdienster van het veld, maar tevens is ze een onbeschreven blad. Ze koerste immers nog nooit buiten de grenzen van de staat Indiana en ze nam het nog maar één keer op tegen landelijke (i.p.v. regionale) competitie. Gai Waterhouse (4) is de winnares van de Kentucky Sire Stakes Final en ze beschikt absoluut over de potentie om een finale-plek te belopen. Ik heb echter het idee dat haar vorm wel eens tanende zou kunnen zijn.

Plaats 1: Reflect With Me (6)
Plaats 2: Baby Your The Best (1)
Plaats 3: Peaky Sneaky (2)
Plaats 4: Priceless (5)

 

RACE 5, pacers

De vijfde is de dissonant in ons aanbod van vanavond. Dit is namelijk geen Breeders Crown-serie, maar een merriepacerkoers van een tamelijk laag niveau. Prescient Beauty (6) was vorig jaar als tweejarige nog een uitgesproken jaargangcrack, maar dit jaar heeft ze het erg lastig. Door haar gebrekkige prestaties is ze nu wel afgezakt naar dit zeer matige koersniveau en ieder ander resultaat dan een overwinning zal door haar omgeving worden ervaren als een enorme teleurstelling. Springbridge Sassy (8) koerst inmiddels een paar niveaus lager ten opzichte van een maand geleden en tegen dit soort tegenstanders zou ze toch voorin mee moeten kunnen doen. Anderson Seelster (4) koerste bij haar voorgaande start (haar laatste op deze baan) liefst drie klassen hoger en daar finishte ze i.i.g. gewoon in het veld. Nu dus mindere tegenstanders én Sylvain Fillion stapt dit keer op. Crisp Mane (9) koerste recentelijk nog in de Ontario Sire Stakes, ze heeft dus absoluut voor veel hetere vuren gestaan. Dit startnummer is wel een handicap voor deze niet overdreven snelle vertrekster. Sly Eleanor N (1) heeft na een rustperiode slechts één kwalificatieproef in de benen en het zou goed kunnen dat ze nog één of twee koersen nodig heeft om scherp te geraken. Vanaf dit startnummer neem ik haar voor alle zekerheid toch maar mee op plek drie.

Plaats 1: Prescient Beauty (6)
Plaats 2: Springbridge Sassy (8)
Plaats 3: Anderson Seelster (4)
Plaats 4: Crisp Mane (9)

 

RACE 6- BREEDERS CROWN, 2-jarige pacermerries, serie 2

Dit is helaas de laatste race die binnen ons tijdslot valt, de overige Breeders Crown-series voor tweejarigen worden later op deze avond verreden. Alle dravers zijn echter al in actie geweest, dus in die zin mist u eigenlijk weinig. Alicorn (5) is in Canada de onbetwiste aanvoerster van haar jaargang en op deze baan is ze bijkans onklopbaar gebleken. Ze zal dan ook als groot favoriet van start gaan, maar ik wil er toch op wijzen dat ze nu niet alleen Canadese jaarganggenoten treft, maar ook die ten zuiden van de grens. Zo is daar bijvoorbeeld de Amerikaanse New Year (2), die in een beperkt aantal starts al blijk heeft gegeven van een enorme potentie. Laatst klopte ze op Lexington niemand minder dan JK First Lady, dan zou ze een opdracht als deze ook aan moeten kunnen. Lady Lou (7) wist in Lexington niet te winnen, maar bij allebei haar starts kwam ze wel degelijk goed voor de dag. Vanaf dit startnummer vermoed ik dat Andy Mac “op wachten” zal rijden en dan is ze misschien wel op haar best. Ze heeft ook al de nodige ervaring met deze baan. Shouldabeenatd (3) en Keystone Kalimba (1) zullen een verwoede poging doen om het eerder genoemde drietal te “beroven” van een plek in de finale. Met name eerstgenoemde zou daar best eens in kunnen slagen.

Plaats 1: Alicorn (5)
Plaats 2: New Year (2)
Plaats 3: Lady Lou (7)
Plaats 4: Shouldabeenatd (3)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.