Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Woodbine Mohawk Park - 19/20 oktober

Voorbeschouwing Woodbine Mohawk Park, zaterdag 19 oktober 2019
Aanvang (Nederlandse tijd): zondagochtend 19 oktober 01:10Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Op DEZE pagina kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

RACE 1- pacers

In tegenstelling tot gisteren barst het Breeders Crown-geweld nu niet direct los, maar beginnen we met een conditioned pace van een tamelijk laag niveau. Pointomygranson (8) heeft na een rustperiode en twee kwalificatieproeven nu drie starts in de benen, waarbij hij telkens in een (veel) zwaardere klasse in actie kwam. Nu zakt hij naar dit (bijna) bodemniveau én de Double D stapt voor het eerst sinds geruime tijd weer eens op. Dunn reed deze ruin twee keer eerder, resulterend in net zoveel overwinningen. Diezelfde Dexter Dunn had ook kunnen opteren voor een rit met Mongolian Hero N (5), maar hij heeft dus de voorkeur gegeven aan #8. Tim Tetrick is natuurlijk niet bepaald een slechte vervanger en deze “classdropper” zou op dit niveau competitief moeten kunnen zijn. Westslucky Terror (7) zakt in één klap net zoveel klassen als de #5 en de #8 bij elkaar opgeteld. Zijn vorm is wat twijfelachtig, maar ik verwacht dat Jamieson direct agressief van start zal gaan tegen deze matige tegenstanders. De dood of de gladiolen, dat werk. Tyga Hanover (4) is met zijn drie jaar de benjamin van het veld, toch acht ik hem tegen deze oudere paarden niet kansloos. Laatst werd hij na een zwaar parcours nog dichtbij derde en bij een iets gunstiger koersverloop zou hij hier best kunnen verrassen. U bent wellicht niet bekend met de lokale pikeurs, maar neemt u maar van mij aan dat Sylvain Fillion tot de toppers in Canada behoort. Bills Fella (6) heeft in een niet zo ver verleden wel eens voor hetere vuren gestaan, maar zijn huidige vormpeil is uiterst twijfelachtig.

Plaats 1: Pointomygranson (8)
Plaats 2: Mongolian Hero N (5)
Plaats 3: Westslucky Terror (7)
Plaats 4: Tyga Hanover (4)

 

RACE 2- BREEDERS CROWN, 3-jarige merries, serie 1

Gisteren was het de beurt aan de tweejarigen, maar vanavond gaan de driejarige en oudere paarden zich proberen te kwalificeren voor de finales van volgende week. We beginnen met twee series voor driejarige merries, waar telkens de eerste vijf aankomenden door zullen gaan naar de met $ 600.000 gedoteerde finale. De omgeving van Evident Beauty (1) zal verheugd kennis hebben genomen van de loting, aangezien hun vedette de duidelijk sterker bezette tweede serie ontloopt. In principe moet ze het altijd hebben van haar (geweldige) eindschot, maar eerder dit jaar verrastte ze op The Meadowlands eens een keer door zomaar de kop te nemen. Voor welke tactiek Dave Miller ook kiest: dit is het te kloppen paard! Only Take Cash (3) is een lokale vedette die we niet zo vaak zien buiten Ohio. Op deze baan heeft ze het wel een aantal keer opgenomen tegen Grand Circuit-competitie en dat ging haar meer dan behoorlijk af. Zo werd ze bij haar voorlaatste start tweede in de Elegantimage Stakes, tussen niemand minder dan #1 en When Dovescry (zie race 3). Deze Cash Hall-dochter finishte uit 19 starts nog nooit buiten het trio en ik geloof niet dat dit vandaag wel zal gebeuren. The Ice Dutchess (2) behoort in deze divisie tot de gevestigde orde, al leek het verstrijken van de zomer ook een vormdip in te luiden. In Lexington herstelde ze zich echter, waar ze met name in de Filly Kentucky Futurity (tweede achter Beautiful Sin) goed voor de dag kwam. Kanspaard. Golden Tricks (6) komt doorgaans net iets tekort tegen de allerbesten van de jaargang, maar in Lexington heeft ze bij beide starts in ieder geval aangetoond dat met haar vorm niks mis is. Met dank aan deze minder bezette serie zou ze zich hier moeten kunnen kwalificeren voor de finale. Winndevie (8) heeft het leeuwendeel van haar winsom (ruim een half miljoen) vergaard in het New York Sire Stakes-circuit, waarbij ze ontzettend handig is in het koersen op 800-meterbanen. Nu komt ze in actie op een 1400-meterbaan en dat kan ze op zich ook, ze wist immers ook te winnen op de baan van Vernon Downs. Het punt is dat ze hier natuurlijk sterkere competitie treft dan in Vernon. Pluspunt is het feit dat Brian Sears nu opstapt, waardoor ik haar uiteindelijk toch door zie gaan naar de finale.

Plaats 1: Evident Beauty (1)
Plaats 2: Only Take Cash (3)
Plaats 3: The Ice Dutchess (2)
Plaats 4: Golden Tricks (6)

 

RACE 3- BREEDERS CROWN, 3-jarige merries, serie 2

When Dovescry (2) werd vorig jaar nog tweede in de finale van de Breeders Crown achter de toen nog ongenaakbare Woodside Charm, maar haar oude antagonist is door toedoen van fysiek leed al gepensioneerd. En dus gaat de Hambletonian Oaks-winnares hier van start als het te kloppen paard, al treft ze hier wel hele pittige tegenstand. Ik verwacht dat Simon Allard haar direct naar het front zal sturen en in de Oaks hebben we kunnen zien hoe moeilijk ze dan te kloppen is. Beautiful Sin (8) bewees laatst in de Kentucky Filly Futurity dat het niet onmogelijk is om een van kop af koersende #2 te kloppen. Deze kapitaal gefokte merrie (ze werd als jaarling voor 480.000 dollar) voldeed bij trainer Engblom niet aan de hooggespannen verwachtingen, maar bij Åke Svanstedt is ze in een kort tijdsbestek spectaculair verbeterd. Het startnummer is hier lastig en het hoeft volgende week natuurlijk pas “echt” te gebeuren, maar wanneer ze zich nóg verder heeft weten te ontwikkelen dan zou ze ook zomaar deze serie kunnen winnen. Millies Possession (3) is de runner-up van de Hambletonian Oaks. Laatst kwam ze in de Filly Futurity voor het eerst in actie op het medicament lasix en dat schiep enige verwachtingen, maar ze stelde juist hevig teleur en finishte voor het eerst in haar loopbaan buiten het trio. Diverse paarden van trainer Jim Campbell bleken echter ziek te zijn tijdens de Lexington-meeting en Millie was één van slachtoffers. Volgens de trainer is ze nu weer fit en eigenlijk koerst ze nu voor het eerst “voor het echt” op lasix. Serieuze uitdaagster. Asiago (7) was bij twee achtereenvolgende starts op Lexington héél goed (winst in de Kentucky Sire Stakes Final en tweede in de Bluegrass Stakes), maar precies in de Filly Futurity ging het mis. Ze kon totaal niet uit de voeten op de kletsnatte klei-ondergrond en volgens mij is dat gewoon een koers om snel te vergeten. Ze kan hard vertrekken en een trio-klassering behoort zeker tot haar mogelijkheden. Sweet Chapter (1) komt meestal in actie in het New York-circuit, maar met dank aan dit startnummer zou ze misschien kunnen “meesluipen” naar de finale.

Plaats 1: When Dovescry (2)
Plaats 2: Beautiful Sin (8)
Plaats 3: Millies Possession (3)
Plaats 4: Asiago (7)

 

RACE 4- PREFERRED PACERS

Geen Breeders Crown-serie in race 4, maar wél een hoog niveau. In deze Preferred komen namelijk allerlei FFA-pacers in actie en dit veld herbergt liefst vier miljonairs. Diverse van deze deelnemers zullen volgende week dan ook in actie komen in de Breeders Crown Open Pace (de nummers 5, 7, 8 en 9) dan wel Mare Pace (#6). Jimmy Freight (9) kwam afgelopen weekend nog in actie op Yonkers in de Dan Rooney Pace, waar hij met een derde plek achter McWicked uitstekend voor de dag kwam. Op zijn thuisbaan zal hij als favoriet van start gaan en hij heeft al meer dan eens bewezen dat een lastig startnummer als deze geen onoverkomelijk probleem hoeft te zijn. Courtly Choice (8) stelde laatst ronduit teleur in Lexington, maar vergeet niet dat dit paard eind augustus op deze baan nog de Canadian Pacing Derby wist te winnen vóór mega-favoriet Lather Up en de als vijfde gefinishte #9. Op Mohawk lijkt hij “altijd” goed te zijn, kijk dus niet raar op wanneer hij in de slotfase met zijn gepatenteerde eindschot iedereen voorbij komt vliegen. Dorsoduro Hanover (7) kwam op zijn beurt juist wel goed voor de dag in Lexington, waar hij zich van kop af alleen gewonnen hoefde te geven aan de supercracks McWicked en Filibuster Hanover. Hij kan hard vertrekken en ik kan me zo voorstellen dat Matt Kakaley deze koers van kop af wil gaan controleren. Kanspaard. Geez Joe (5) kennen we nog van het afgelopen winterseizoen op The Meadowlands, waar hij het Preferred-circuit een tijdje domineerde. Na wat fysieke ongemakken lijkt hij nu weer in de vorm van weleer en vanaf dit startnummer zou deze rappe vertrekker wel eens de spreekwoordelijke koers op maat geserveerd kunnen krijgen. Mogelijke verrassing. De merrie Youaremycandygirl (6) zou hier best wat in kunnen brengen tegen the boys, maar haar laatste start dateert alweer van een maand geleden. Ik vermoed dat haar omgeving deze koers vooral zal gebruiken als “prep” voor de finale van volgende week, maar zekerheidshalve neem ik haar toch maar mee op plek drie.

Plaats 1: Jimmy Freight (9)
Plaats 2: Courtly Choice (8)
Plaats 3: Dorsoduro Hanover (7)
Plaats 4: Geez Joe (5)

 

RACE 5- BREEDERS CROWN, 3-jarige hengsten en ruins, serie 1

Er waren slechts 12 paarden aangegeven voor deze divisie, waarop Greenshoe en Forbidden Trade een “bye” ontvingen. In de enige serie voor driejarige hengsten en ruins vallen dus liefst acht tickets voor de finale te verdienen en wat mij betreft is de titelverdediger Gimpanzee (4) hier het te kloppen paard. Hij is supertrouw en constant en laatst in Lexington bewees hij eens te meer dat hij, afgezien van stalgenoot Greenshoe, voor niemand onder hoeft te doen. Hij maakt wel zijn debuut op deze baan, maar ik verwacht niet dat dit ook maar enig probleem zal zijn. “Onze” Soul Strong (6) van de mannen van Stable Why Not wordt in Noord-Amerika inmiddels breed gedragen gezien als “top 5 van de jaargang”, al koerst hij eigenlijk het hele jaar al pechvol. Zijn handicap is zijn gebrekkige startsnelheid, waardoor hij meestal achter de feiten aanloopt, maar indien hij het koersverloop nou eens een keer mee heeft dan is hier eigenlijk van alles mogelijk. Ja, zelfs een overwinning. Green Manalishi S (2) stelde teleur in de Kentucky Futurity, al hebben we vaker kunnen constateren dat hij niet op zijn best is op een kletsnatte, zware baan. Op Mohawk daarentegen is hij uit vier starts nog ongeslagen, waarbij hij o.m. de William Wellwood en de Canadian Trotting Classic (beiden Groep I) op zijn naam wist te schrijven. Ideaal startnummer, ook. Kanspaard. Dont Letem (5) is eigenlijk zijn hele loopbaan al hopeloos onregelmatig in zijn prestaties, maar op zijn goede dagen is hij tot grootse dingen in staat. Zo zagen we laatst weer in de Kentucky Futurity, waar hij zich met zijn geweldige eindschot achter Greenshoe manifesteerde als “best of the rest”. Punt van zorg is dat hij bij zijn enige start op Mohawk (Canadian Trotting Derby) juist één van zijn mindere dagen had. Pilot Discretion (10) beschikt dan weer wel over een uitstekende conduitestaat op Mohawk: in juni won hij zowel de serie als de finale van de Goodtimes Stakes (Gr. I), terwijl hij vorige maand de runner-up-status opeiste in de Canadian Trotting Classic. Het startnummer is hier echter een probleem en ik vermoed dat Andy Mac hier op safety zal rijden. Zijn prima eindschot zou hem nog prima naar een klassering kunnen leiden, maar winst lijkt me wat ver gegrepen.

Plaats 1: Gimpanzee (4)
Plaats 2: Soul Strong (6)
Plaats 3: Green Manalishi S (2)
Plaats 4: Dont Letem (5)

 

RACE 6- BREEDERS CROWN, oudere merries, serie 1

Er worden twee series voor oudere merries verreden, maar jammer genoeg wordt de tweede (met de in hysterische vorm gekomen Manchego) verreden nét na het beëindigen van onze broadcast. Hoe dan ook, in beide series vallen er vijf finale-tickets te verdienen. Plunge Blue Chip (7) werd vorig jaar nog gerekend tot de “Fantastic Four” (tezamen met Atlanta, Manchego en Phaetosive), maar dit jaar leek ze als vierjarige aanvankelijk moeite te hebben om de stap naar de oudere eliteklasse te maken. De afgelopen maanden hebben echter een kentering in dat beeld teweeg gebracht en laatst was ze op Lexington achter de ontketende Manchego echt erg goed, waarbij ze haar PR aanscherpte tot 1.07,9. Favoriet. De omgeving van Custom Cantab (3) bleek bereid om de som van 31.250 dollar neer te tellen voor een zogenaamde supplemental entry fee en dat doe je natuurlijk niet vanuit de Olympische gedachte. Dit is een spijkerharde tante met een geweldig koershoofd die #7 dit jaar al meerdere keren wist te kloppen. Eerste uitdaagster. Twee jaar geleden was het appeltje-eitje wanneer Hannelore Hanover (6) aan de start kwam en al helemaal wanneer ze het uitsluitend tegen merries diende op te nemen. Zo’n koers kon je dan in feite schriftelijk afdoen. Die Hannelore bestaat jammer genoeg niet meer, al heeft ze dit jaar wel enkele keren een glans van haar oude grootsheid laten zien. Heel simpel: op een goede dag kan ze een koers als deze nog altijd winnen, maar we kunnen alleen maar raden naar haar huidige vorm. Dream Together (1) is een volle zus van Propulsion, al doe je haar te kort door haar te omschrijven als “de zus van”, ze beschikt zelf namelijk ook over een indrukwekkende erelijst. Tot nog toe kan ze niet tippen aan haar voorgaande seizoenen, maar de laatste weken lijkt ze toch haar oude vorm weer te hebben teruggevonden. Vanaf een ideaal startnummer moet ze zich op haar thuisbaan toch kunnen kwalificeren voor de finale, terwijl ze heel stiekem zelfs een trio-klassering zou kunnen belopen. Darling Mearas S (2) begon aan haar Amerikaanse loopbaan met een spectaculaire overwinning in 1.08,2, maar tot op heden is dat nog altijd haar beste Amerikaanse verrichting. Nu dient wel gezegd te worden dat ze qua loting het geluk vaak niet aan haar zijde heeft gehad en dat is nu wél het geval. De Double D zal haar nu direct naar het front sturen en ook in Europa was ze dan op haar best. Mogelijke verrassing.

Plaats 1: Plunge Blue Chip (7)
Plaats 2: Custom Cantab (3)
Plaats 3: Hannelore Hanover (6)
Plaats 4: Dream Together (1)


RACE 7- pacers

We vervolgen met een “gewone” conditioned pace, waar min of meer “middenklassers” in actie zullen komen. Ellis Park (7) maakte vorige week de stap omhoog naar deze klasse en toen beliep hij een degelijke derde plek. Nu stapt de Double D op en wat mij betreft gaan dan direct de alarmbellen af. Bettor Ops N (4) is in tegenstelling tot #7 juist een class-dropper, die hier dus mildere tegenstand treft. In tegenstelling tot zijn laatste twee starts heeft hij nu weer eens gunstig geloot en hij zou toch een goede uitgangspositie moeten kunnen vinden. Hij beschikt in ieder geval over een prima eindschot! Casimir Richie P (5) wist afgelopen zomer nog meerdere keren te winnen op Preferred-niveau, dus hij zakt in feite nog meer klassen dan #4. Hij kan hard beginnen en eigenlijk is hij aan zijn stand verplicht om een koers als deze van kop af te winnen, maar ik twijfel hevig aan zijn huidige vorm. Rockme Rollme (1) kan de vleugel van de startauto net zo lang blijven volgen als hij zelf wil, hij zal initieel dan ook de kop nemen. De vraag is voor welke tactiek Trevor Henry hier gaat kiezen, ik denk dat hij het tegen dit type paarden van kop af namelijk niet kan bolwerken. Wanneer Henry echter mikt op het koersen vanaf een rug dan zou hij best een klassering kunnen belopen. Thor de Vie (6) beliep vorige week een keurige tweede plek, maar nu komt hij uit in een zwaardere klasse. Met Gingras dit keer op de kar zou hij misschien toch kunnen verrassen met een plaatsgeld.

Plaats 1: Ellis Park (7)
Plaats 2: Bettor Ops N (4)
Plaats 3: Casimir Richie P (5)
Plaats 4: Rockme Rollme (1)


RACE 8- BREEDERS CROWN, 3-jarige pacermerries, serie 1

We besluiten onze broadcast met de enige serie voor 3-jarige pacermerries. Sunny Dee en Treacherous Reign ontvingen een “bye” voor de finale, waardoor supercrack (en titelverdedigster) Warrawee Ubeaut (6)- bijgenaamd “Warrawee You Brute”- nu helemaal onklopbaar lijkt te zijn. Ze heeft meer dan eens bewezen dat de term “dodenspoor” niet in haar vocabulaire voor komt en ongeacht haar uitgangspositie geldt zij hier als het te kloppen paard. Tall Drink Hanover (5) stelde twee keer ronduit teleur op Lexington, maar wellicht ontbrak het haar aan scherpte na een korte rustpauze. Begin september won ze op deze baan echter nog de Simcoe Stakes, waar ze van kop af te sterk bleek voor #9. Wanneer ze hier in die vorm verschijnt dan is ze een zekerheidje voor het trio-spel. Boadicea (9) geldt hier als de grote hoop van het thuispubliek, de kans is dan ook aanwezig dat ze hier onevenredig veel spel gaat trekken. Daarmee wil ik overigens niet beweren dat deze Ontario Sire Stakes-vedette kansloos is, aangezien ze bij een eerdere poging op Grand Circuit-niveau uitstekend voor de dag kwam met een tweede plek in de Simcoe Stakes (vlak achter #5). Haar startsnelheid is misschien wel haar voornaamste wapen, ga er dus maar vanuit dat Jonathan Drury haar af zal schieten van start af. Daarmee bestaat natuurlijk wel het risico dat ze veel energie zal verspillen in de openingsfase. Stonebridge Soul (2) was laatst erg goed op Lexington, waar ze na een fenomenaal eindschot achter #6 als derde door de finish kwam. Ze treft nu een véél gunstiger startnummer. Bestseller Hanover (3) wist het te schoppen tot de finale van de Jugette, waarin ze als vierde aankomende zelfs #2 achter zich liet. Ze treft een fraai startnummer en met Scotty Z aan boord zou ze kunnen verrassen met een klassering.

Plaats 1: Warrawee Ubeaut (6)
Plaats 2: Tall Drink Hanover (5)
Plaats 3: Boadicea (9)
Plaats 4: Stonebridge Soul (2)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.