Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Woodbine Mohawk Park - 25/26 oktober

Voorbeschouwing Woodbine Mohawk Park, vrijdag 25 oktober 2019
Aanvang (Nederlandse tijd): zaterdagochtend 26 oktober 01:00Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Op DEZE pagina kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

RACE 1- pacermerries

We trappen dit geweldige weekend, één van de absolute hoogtepunten uit het Noord-Amerikaanse koerswezen, af met een aantal “gewone” races. Te beginnen met deze koers voor, laten we zeggen, middenklassers. Sunday Afternoon (3) heeft wel eens voor hetere vuren gestaan en dit keer stapt niemand minder dan Yannick Gingras op de sulky. Er bestaat een gerede kans dat hij dit van start af naar zijn hand gaat zetten. Sports Flix (1) is pas drie jaar, maar vorige week kwam ze ook in actie op dit niveau en toen beliep ze na een zuinige koers een keurige derde plek. Ze finishte weliswaar een volle lengte achter #2, maar ze moest van ver komen en wist wel degelijk terrein goed te maken. Nu met The Double D aan boord! So Long Darling (6) beschikt over een uitstekend eindschot en Doug McNair behoort tot de toonaangevende rijders op Mohawk. Our Vacation (2) werd vorige week aan 100-1 nog tweede in deze koersklasse, waarbij ze o.m. #1 achter zich liet. Ze beschikt niet over de startsnelheid om dit startnummer uit te kunnen buiten, maar het zal haar in ieder geval helpen om een zo goed mogelijke uitgangspositie te kunnen vinden. Voor een eventuele verrassing kijk ik naar de pas driejarige Springbridgevision (8), die het dit jaar helemaal niet onaardig heeft gedaan in de Ontario Sire Stakes.

Plaats 1: Sunday Afternoon (3)
Plaats 2: Sports Flix (1)
Plaats 3: So Long Darling (6)
Plaats 4: Our Vacation (2)

 

RACE 2

In de tweede komen dravers in actie die uit hun laatste vijf starts geen 10.000 dollar hebben weten te verdienen. De laatste keer dat O Narutac Perfetto (8) op dit (voor hem) lage niveau koerste resulteerde in een klinkende overwinning. Dit startnummer is verre van ideaal, hij is namelijk niet bepaald een bliksemvertrekker, en het risico bestaat dat hij aanvankelijk helemaal achteraan gaat belanden. Hij kan verschrikkelijk hard afkomen en daarmee kan hij in de slotfase veel repareren, het is dan wel zaak dat hij niet van té ver hoeft te komen. Hemi Seelster (3) koerste nog niet zo heel lang geleden nog op Preferred-niveau en treft nu dus tegenstanders van een minder kaliber. Het vervelende is dat hij bij zijn laatst geplande start (1 oktober) werd geschrapt, waardoor hij inmiddels al vijf weken niet heeft gekoerst. Het is dus maar de vraag hoe het met zijn vorm is gesteld. Superlative (2) is niet erg rap van start, maar met dank aan dit startnummer zal ze nu eens niet in het verre achterveld gaan belanden. Mocht ze bij het indraaien van de laatste bocht aansluiting hebben met het front dan is ze absoluut in staat om dit te kunnen winnen. Meadowbranch Memo (4) koerste vorige week in een lagere klasse, waar hij met een tweede plek prima voor de dag kwam. De tegenstand is nu een stuk pittiger, maar met het startnummer is niks mis en vanuit de gedachte “vorm verslaat klasse” neem ik hem toch mee in het trio. Mogelijke verrassing. Major Muscle (6) koerste vorige week erg ongelukkig, maar in deze klasse is hij absoluut competitief.

Plaats 1: O Narutac Perfetto (8)
Plaats 2: Hemi Seelster (3)
Plaats 3: Superlative (2)
Plaats 4: Meadowbranch Memo (4)

 

RACE 3

Okeanos (3) is hier vermoedelijk het beste paard, maar hij is tevens superonbetrouwbaar. Wanneer hij de juiste gangen eronder weet te houden dan geldt hij als het te kloppen paard, maar de statistieken wijzen uit dat de kans op een galoppade aanmerkelijk groter is. Gold Edition (4) is veel trouwer en beschikt over topvorm. Bij zijn voorlaatste start wist hij van kop af te winnen in 1.10,7 en bij een identieke prestatie gaat hij hier een heel eind komen. HP Titania Runner (1) is één van de absolute uitblinksters uit het Ontario Sire Stakes-circuit, maar hier dient ze het op te nemen tegen hengsten. Vanaf dit gunstige startnummer zou ze toch een klassering kunnen belopen. Knight Angel (6) sprong laatst van start af, maar in tegenstelling tot #3 is hij doorgaans trouw. Hij wist het te schoppen tot de Ontario Sire Stakes Super Final en dat betekent dat hij hier tot de betere paarden behoort. De vijfjarige Cool Muscle (7) treft hier vooral jongere tegenstanders, hij beschikt over een gemeen stukje speed én The Double D neemt dit keer de leidsels ter hand. Mogelijke verrassing.

Plaats 1: Okeanos (3)
Plaats 2: Gold Edition (4)
Plaats 3: HP Titania Runner (1)
Plaats 4: Knight Angel (6)

 

RACE 4- pacermerries

Net als in race 1 komen hier pacermerries in actie, al is deze koers van een veel hoger niveau. Tim Tetrick stapte vorige week ook al op bij Lyons Hedgeabet (2) en het had toen maar weinig gescheeld of ze had de beste Double A Mint (hier afwezig geklopt). Tertick reed haar in september ook al eens en toen wist ze met een fenomenaal eindschot te winnen in een nieuw PR van 1.08,1. Mooi startnummer en wat mij betreft het te kloppen paard. Kylie Seelster (4) is pas drie jaar, maar ze beschikt over de nodige klasse en vooral heel veel speed. So Much More (9) is net als #4 pas drie jaar en ze is zeker niet de mindere van de twee, maar door dit nadelige startnummer zakt ze een plekje in mijn rangschikking. Ze kan overigens wel goed vertrekken, waardoor ze het geluk eventueel kan afdwingen. Better Be Donna N (5) koerste vorige week nogal pechvol, maar toch finishte ze niet heel ver achter #2. Eerder dit seizoen koerste al succesvol op Preferred-niveau en dit niveau is in theorie één klasse lager, al treft ze hier best goede paarden. Tenslotte completeer ik mijn trio-spel met de in topvorm verkerende Lit de Rose (6), al komt ze nu wel in een hogere klasse in actie dan bij haar voorgaande starts.

Plaats 1: Lyons Hedgeabet (2)
Plaats 2: Kylie Seelster (4)
Plaats 3: So Much More (9)
Plaats 4: Better Be Donna N (5)

 

RACE 5- pacers

Alvorens het Breeders Crown-geweld losbarst dienen we nog één puzzel te leggen met de middenklasse-pacers. Hier zal Ideal Jet (1) ongetwijfeld van start gaan als groot favoriet. Verkijk u niet op zijn huidige “rijtje”, deze verrichtingen kwamen voornamelijk tot stand op Preferred-niveau. Hier komt hij dus in actie op een aanzienlijk lager niveau en in feite is hij aan zijn stand verplicht om dit te winnen. Pedro Hanover (5) is net als #1 een “class-dropper” en treft hier dus paarden van een lager niveau dan gebruikelijk. Hij is niet snel van start maar des te sneller in de slotfase. Andy Mac lijkt me dan ook de ideale rijder voor dit paard, al is hij wel gebaat bij een hoog koerstempo. P L Jackson (6) zakt hier ook een klasse en The Double D stapt op. Hij kan goed beginnen en zou hier wel eens een fraai parcours voorgeschoteld kunnen krijgen. American Virgin (2) ging vorige week ook van start in deze klasse en toen finishte hij vanuit het achterveld nipt buiten het geld. Nu met een veel gunstiger startnummer. Brodys Scrapper (7) won laatst een Preferred-koers, al was dat wel op Flamboro en dat is natuurlijk wel wat anders dan een Preferred op Mohawk. Zijn vorm is in ieder geval goed en hier treft hij natuurlijk geen wereldkampioenen. Outsider.

Plaats 1: Ideal Jet (1)
Plaats 2: Pedro Hanover (5)
Plaats 3: P L Jackson (6)
Plaats 4: American Virgin (2)

 

RACE 6- BREEDERS CROWN FINAL, 2-jarige merries (dot. $ 786.000)

In de eerste Breeders Crown finale van het weekend komen direct dravers in actie en wel de tweejarige merries. Hypnotic Am (1) liep vorige week tegen haar eerste nederlaag aan toen ze van kop af werd geklopt door #2. Ze had echter al een tijdje niet gekoerst, waardoor het haar wellicht wat aan scherpte ontbrak, en bovendien liet ze haar drift maar matig beteugelen. Trainer Melander heeft aangekondigd dat ze naar alle waarschijnlijkheid met een ander hoofdstel zal koersen, waardoor ze iets beter te regelen zal zijn, en voorlopig ligt ze nog altijd op pole position als het gaat om de prestigieuze titel “2-year-old Trotting Filly of the Year”. Om die positie vast te houden zal ze hier wel moeten winnen, maar dat is wel toevertrouwd aan de kundige handen van “The White Knight” Brian Sears. Ze zal dan wel af moeten rekenen met Sister Sledge (2), die haar vorige week ook op de knieën wist te krijgen. Dit is ook een uitgesproken supercrack en de vorm van de dag en het koersverloop zullen bepalend zijn voor de uiteindelijke winnaar van deze tweestrijd. Ramona Hill (10) is naar mijn idee het enige paard in dit veld die het de twee favorieten op basis van potentie moeilijk zou kunnen maken, maar dit startnummer heeft een eventuele winkans waarschijnlijk wel om zeep geholpen. Bij haar laatste start op Lexington pakte ze overigens vanaf startnummer 8 de kop, maar vorige week verliep de start (vanaf een veel gunstiger nummer) juist erg moeizaam. Mocht ze hier dezelfde startsnelheid tentoonspreiden als in Lexington dan geef ik haar toch een uitstekende kans op een trio-klassering. Ms Savannah Belle (5) bevestigde haar in Lexington vertoonde vorm door vorige week op overtuigende wijze de serie te winnen. Deze rappe vertrekster treft een ideaal startnummer en Tim Tetrick is natuurlijk een uitstekende vervanger voor Gingras (die de voorkeur heeft gegeven aan #2). Plaatskans. Shishito (8) hoort op basis van haar klasse in het geld te finishen, al is dit startnummer wel een echte handicap voor deze niet overdreven snelle starter. Het is The Double D, die af en toe het onmogelijke mogelijk weet te maken, echter wel toevertrouwd om dit in juiste banen te leiden.

Plaats 1: Hypnotic Am (1)
Plaats 2: Sister Sledge (2)
Plaats 3: Ramona Hill (10)
Plaats 4: Ms Savannah Belle (5)

 

RACE 7- BREEDERS CROWN FINAL, 2-jarige pacermerries (dot. $ 786.000)

Volgens Tim Tetrick is Lyons Sentinel (1) op haar best wanneer ze op andere paarden kan jagen, maar vorige week won ze haar serie kinderlijk eenvoudig “gewoon” van kop af. Dit is een absoluut monster die bovendien nog ongeslagen is op deze baan, favoriet! Met slechts vijf starts in de benen is New Year (4) hier absoluut het “groentje” van deze groep, maar bij haar laatste twee starts heeft ze laten zien dat ze tot de betere paarden van de jaargang behoort. Vorige week maakte ze echt indruk door haar serie (deels) vanuit het dodenspoor te winnen en wanneer ze het koersverloop nu iets meer méé zal hebben dan geldt ze als eerste uitdaagster. Reflect With Me (8) werd vorige week “op wachten” gereden door Andy Mac. Ze kwam geweldig af, maar ze moest van veel te ver komen om de uiteindelijke winnares (#3) nog te kunnen achterhalen. Deze merrie finishte uit tien starts altijd in het trio en ik denk dat haar dat bij haar elfde start ook weer gaat lukken, temeer omdat McCarthy nu voor een minder passieve tactiek zal kiezen. Priceless (3) verscheen vorige week als een onbeschreven blad aan de start, aangezien ze nooit eerder buiten de grenzen van de staat Indiana had gekoerst. Ze wist van kop af onaangevochten te winnen, waarmee ze bewees ook op landelijk niveau met de beste mee te kunnen. Vorige week werd ze onderweg echter volledig met rust gelaten, ze zal nu harder moeten werken voor haar geld. Maar een plaatskans heeft ze minimaal. Alicorn (2) geldt als de hoop van het thuispubliek, maar vorige week had ze van kop af toch eigenlijk niet veel in te brengen tegen de slotaanval van #4 (die juist een zwaar parcours aan haar ribben kreeg). Op basis van haar startnummer en het thuisvoordeel durf ik een trio-klassering ook weer niet geheel uit te sluiten.

Plaats 1: Lyons Sentinel (1)
Plaats 2: New Year (4)
Plaats 3: Reflect With Me (8)
Plaats 4: Priceless (3)

 

RACE 8- BREEDERS CROWN FINAL, 2-jarige hengsten en ruins (dot. $ 786.000)

Onze afsluiter van vanavond en gelukkig valt ook de tweede finale voor dravers binnen onze broadcast. Naast het zevental dat zich vorige wist te plaatsen voor de finale stromen ook drie paarden in middels een “bye” en deze drie treffen precies de startnummers 8, 9 en 10. Tel uit je winst. Op basis van zijn uitstekende startnummer wijs ik Amigo Volo (4) hier aan als het te kloppen paard. Al zou ik hem zeker niet als banker beschouwen, aangezien hij bij zijn laatste twee starts (op een vrijwel identieke plek) telkens van de benen ging. De voorlaatste keer (op Lexington) resulteerde dat uiteindelijk nog in een imponerende overwinning, maar vorige week verloor hij dusdanig veel terrein dat hij nog alle zeilen bij moest zetten om überhaupt de finale te halen. Hoe dan ook, op basis van zijn imponerende optredens in Lexington kun je niet om zijn waanzinnige potentie heen. Real Cool Sam (9) zal hier als favoriet van start gaan. Daar valt niets tegenin te brengen, we hebben hier namelijk te maken met de onbetwiste jaargangsbeste. Na negen starts geldt hij nog altijd als ongeslagen, al had het laatst in Lexington niet veel gescheeld of hij was die status kwijt geweest (dead-heat met Big Oil). Zijn voorlaatste start is alweer anderhalve maand geleden en toen liet hij Amigo Volo kansloos in de finale van de Pennsylvania Sire Stakes. Juist het feit dat hij de afgelopen twee maanden relatief weinig aan de start is verschenen zal zorgen dat hij hier fris aan de start komt, maar door toedoen van dit lastige startnummer laat ik hem toch één plekje zakken in mijn rangschikking. Overigens won hij de serie van de Peter Haughton ook “gewoon” vanaf #9, het zou dus goed kunnen dat ik veel te ingewikkeld aan het redeneren ben. Ook Capricornus (8) start hier ook op basis van een “bye” en hem hebben we vorige week dus ook niet in actie gezien. In tegenstelling tot #9 heeft hij wel al gekoerst op deze baan en dat deed hij meer dan uitstekend (winst in serie William Wellwood Memorial en tweede in finale). Deze Cantab Hall-zoon is superconstant en hij beschikt ook over enorm veel speed, bovendien geeft Timmy T hem de voorkeur boven #6. De kapitaal gefokte Synergy (2) wist vorige week de serie te winnen en vanaf dit startnummer dicht ik hem zeker een plaatskans toe, maar eerlijk gezegd maakte Third Shift (7) als tweede aankomende in diezelfde serie net iets meer indruk. De kampioen van de New York Sire Stakes heeft nog maar een beperkt aantal starts in de benen en zou nog fris moeten zijn. Nederland heeft ook een vertegenwoordiger in deze race, Beads (1) is namelijk in gedeeltelijk bezit van Boko Stables, maar zijn omgeving zal al dik tevreden zijn wanneer hij hier een troostprijsje mee zou kunnen snoepen. Ik betrek hem niet in mijn spel.

Plaats 1: Amigo Volo (4)
Plaats 2: Real Cool Sam (9)
Plaats 3: Capricornus (8)
Plaats 4: Third Shift (7)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.