Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Woodbine Mohawk Park - 26/27 oktober

Woodbine Mohawk Park - zaterdag 26 oktober 2019 - Aanvang (Nederlandse tijd): zondagochtend 27 oktober 01:00

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via https://woodbine.com/mohawk/watch-races/ kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

RACE 1- pacers

De eerste race van de zaterdagavond is geen Breeders Crown finale, maar dit zijn wel pacers van hoog niveau. Royal Renegade (8) kwam hier vorige week nog in actie in een Preferred Pace, waar diverse Breeders Crown-starters van vanavond (bij gebrek aan een serie) in actie kwamen. Vanaf startnummer 9 maakte hij geen schijn van kans, maar hij zakt nu één trede onder Preferred-niveau en monsters als Dorsoduro Hanover c.s. zijn hier sowieso niet aanwezig. Hij beschikt in ieder geval over een prima eindschot en bij een hoog koerstempo maakt hij een uitstekende winkans. Physicallyinclined (4) kwam vorige week in dezelfde race in actie als #8, waar hij vanaf startnummer 10 steenlaatste kwam te liggen. Vanaf die positie was hij sowieso kansloos om nog een prijsje te belopen, maar hij liet wel de snelste afsluitende kwartmijl van het gehele veld optekenen, waarmee hij in de slotfase nog veel terrein wist goed te maken. Hij komt voor het eerst sinds maanden onder Preferred-niveau in actie en zeker vanaf dit startnummer is hij één van de kandidaten voor de overwinning. In tegenstelling tot het eerder genoemd tweetal gaat Yacht Seelster (3) hier juist omhoog in klasse, al is deze Shadow Play-zoon eerder wel degelijk competitief geweest op Preferred-niveau. Voormalig wereldkampioen Sylvain Fillion is een zeer betrouwbare pikeur en vanaf dit startnummer hoort hij voorin mee te doen. Nocturnal Bluechip (6) kwam vorige week nog in actie op een aanzienlijk lager niveau, maar met zijn fenomenale eindschot (vanaf de laatste positie sprintte hij naar plek 3) wist hij de aandacht wel te vangen. Nu met Gingras! Make Some Luck (9) kwam vorige week in dezelfde race in actie als #4 en #8 en hij is dus één van de class-droppers in dit veld. Hij heeft dus zeker voor hetere vuren gestaan, maar dit startnummer maakt deze opdracht tot een lastige.

Plaats 1: Royal Renegade (8)
Plaats 2: Physicallyinclined (4)
Plaats 3: Yacht Seelster (3)
Plaats 4: Nocturnal Bluechip (6)

 

RACE 2- BREEDERS CROWN FINAL, oudere pacermerries (dot. $ 393.000)

Zo. Het opwarmertje hebben we achter de rug, de rest van onze broadcast bestaat louter uit Breeders Crown finales. Te beginnen met de editie voor oudere pacermerries, waar Shartin N (1) als groot favoriet van start zal gaan. Al het gehele seizoen is ze een maatje te groot voor haar concurrentie, al werd ze laatst in Lexington geklopt door de “eeuwige tweede”, Caviart Ally (3). Na die tijd heeft dit superduo elkaar weer getroffen in een qualifier op The Meadowlands, waar Shartin de vertrouwde orde weer herstelde. Ik verwacht dat de snelste pacermerrie ooit hier de winnende draad weer op gaat pakken. Met de omschrijving “eeuwige tweede” doe ik Caviart Ally ernstig tekort, wanneer Shartin gewoon in Nieuw-Zeeland zou zijn gebleven dan zouden de Amerikaanse fans haar immers ongetwijfeld tot ’s werelds beste hebben uitgeroepen. Dit seizoen finishte ze altijd in het trio en de keren dat ze #1 niet trof resulteerden bijna uitsluitend in overwinningen (slechts één uitzondering). Koers blijft koers, maar dit duo is het gehele seizoen al beter dan de rest en ik heb geen enkele reden om aan te nemen dat dit vanavond anders zal zijn. Kissin In The Sand (7) was vorig jaar de (bekroonde) beste driejarige merrie, maar dit seizoen had ze aanvankelijk de nodige moeite om aan te pikken bij de oudere pacermerries. Dat gaat de laatste maanden echter steeds beter, bovendien heeft ze meer dan eens bewezen dat ze prima uit de voeten kan op deze baan. Favoriet voor de denkbeeldige titel “best of the rest”. Youaremycandygirl (4) kwam vorige week (na een maand niet gekoerst te hebben) ter voorbereiding op deze koers in actie in een Preferred, waar ze tegen hengsten en ruins uitstekend voor de dag kwam. Met die koers in de benen zal ze vermoedelijk nog wat scherper zijn en ze zal het gevecht met #7 aangaan met het oog op een trio-klassering. Caviart Ally ontliep begin september in de finale van de Great Northeast haar antoganiste Shartin N, maar nóg zag ze in de slotfase de helm van die vermaledijde Tim Tetrick weer voorbij komen flitsen. Dit keer eens niet met Shartin, maar nu met Bettors Up (6) aan een cote van 15-1. Toch zou het mij verbazen wanneer ze hier in het trio zou finishen, aangezien haar verrichtingen van na die tijd veel minder zijn.

Plaats 1: Shartin N (1)
Plaats 2: Caviart Ally (3)
Plaats 3: Kissin In The Sand (7)
Plaats 4: Youaremycandygirl (4)

 

RACE 3- BREEDERS CROWN FINAL, oudere merries (dot. $ 425.750)

Eerder dit seizoen gold Atlanta onomstotelijk als beste oudere merrie van Noord-Amerika, maar dat beeld is in de afgelopen maanden drastisch veranderd. Sterker nog, Atlanta gaat in de “Open” Breeders Crown van start om de hier aanwezige Manchego (4) te ontlopen. Na twee opeenvolgende wereldrecords werd deze supervedette vorige week in de serie wat meer op reserves gereden door The Double D, resulterend in een probleemloze overwinning. De Breeders Crown van vorig jaar eindigde in een debacle voor haar, maar wanneer ze hier gewoon fit aan de start verschijnt dan zie ik haar niet geklopt worden. Plunge Blue Chip (3) maakte vorig jaar (net als Manchego) onderdeel uit van “The Fantastic Four”, maar ook zij had bij het begin van het seizoen de nodige moeite met oudere tegenstanders. Ook in haar geval is er de afgelopen maanden sprake van een stijgende lijn in haar verrichtingen en in tegenstelling tot vorige week heeft ze het nu getroffen met haar startnummer. Kop nemen, afgeven aan #4 en in haar kielzog meeliften naar plek 2? Darling Mearas S (5) bewees vorige week weer eens dat ze op haar best is wanneer ze zich direct aan het front bevindt, een beeld dat we nog kennen vanuit Zweden. Dexter Dunn geeft hier (natuurlijk) de voorkeur aan #4 en dus stapt Timmy T voor het eerst bij haar op. Dat is in mijn optiek een minpuntje. Begrijp me niet verkeerd, natúúrlijk is hij een absolute toprijder, maar wel een ander type dan The Double D. Hoe dan ook, wanneer ze net zo’n droomparcours treft als vorige week dan zou ze prima in het trio kunnen finishen. Naar mijn inschatting is er nog een kwartet dat zich zou kunnen mengen in de strijd om een klassering, maar die ga ik niet allemaal benoemen. Emoticon Hanover (10) is hier de titelverdedigster en vorige week kwam ze met een tweede plek achter #4 uitstekend voor de dag in de generale repetitie. Als “beloning” voor die prestatie wordt ze hier afgeslacht met startnummer 10, waardoor deze opdracht wel een hele pittige wordt. Nu ben ik niet helemaal subjectief, aangezien ik gecharmeerd ben van zowel het paard als de trainer, maar toch wil ik u adviseren om haar niet te onderschatten. Tenslotte nog aandacht voor Hannelore Hanover (6), die hier twee jaar geleden aan een cote van 1,10 van start zou zijn gegaan. Zoals vorige week al aangegeven: die Hannelore bestaat niet meer, al had ze dit seizoen wel een aantal positieve uitschieters. Gingras heeft in de Amerikaanse media laten weten dat hij verbetering verwacht t.o.v. vorige week en wie ben ik om dat te betwijfelen? Toch zou het mij verbazen wanneer ze in het trio zou finishen.

Plaats 1: Manchego (4)
Plaats 2: Plunge Blue Chip (3)
Plaats 3: Darling Mearas S (5)
Plaats 4: Emoticon Hanover (10)

 

RACE 4- BREEDERS CROWN FINAL, 3-jarige merries (dot. $ 655.000)

Na de series van vorige week was ik er volledig van overtuigd dat Millies Possession, de runner-up van de Hambletonian Oaks, deze finale zou gaan winnen. Tragisch genoeg bleek ze een dag later een hoefbeenfractuur te hebben opgelopen, waardoor haar koerscarrière noodgedwongen is beëindigd. Hierdoor valt mijn keuze dan toch gewoon op When Dovescry (5), al zal de Oaks-winnares dan wél iets scherper voor de dag moeten komen dan vorige week. Kort door de bocht genomen zou je kunnen stellen dat When Dovescry, Millies Possession en Evident Beauty gedurende dit seizoen de dienst hebben uitgemaakt, maar The Ice Dutchess (1) is absoluut niet ver van dit drietal verwijderd. Nu ontbreken er al twee, terwijl ze zelf van kop af erg overtuigend haar serie wist te winnen. Eerste uitdaagster en een serieuze! Op plek drie ga ik het proberen met een outsider. Althans, dat verwacht ik, aangezien ik in de Amerikaanse media niet heel veel gelezen heb over het fenomenale optreden van Winndevie (6) van vorige week. Vanaf de allerlaatste positie sprintte ze nog naar plek drie, waarbij ze de afsluitende kwartmijl aflegde in 1.05,0. En daarmee was ze het snelst van álle finalisten. Na het schrappen van Millies Possession schuift ze qua startnummer één positie op naar binnen, waardoor ze best een gunstige uitgangspositie zou kunnen bemachtigen. Wanneer ze dit keer niet steenlaatste komt te liggen dan is er wat mij betreft veel mogelijk, tot de overwinning aan toe! Only Take Cash (9) was begin september al eens tweede in de Elegantimagestakes, waar ze #5 verwees naar plek drie. Vorige week bevestigde ze die prestatie door tweede te worden in haar serie achter #1, waarbij ze in de slotfase nog veel terrein goedmaakte. Dit startnummer helpt haar winkans natuurlijk niet, maar als het moet dan kan ze pijlsnel vertrekken. Kanspaard. Asiago (3) is tamelijk onregelmatig in haar prestaties, maar als het aankomt op rauwe potentie dan hoeft ze eigenlijk voor niemand onder te doen. Welke Asiago krijgen we vandaag te zien? Aan haar startnummer zal het in ieder geval niet liggen.

Plaats 1: When Dovescry (5)
Plaats 2: The Ice Dutchess (1)
Plaats 3: Winndevie (6)
Plaats 4: Only Take Cash (9)

 

RACE 5- BREEDERS CROWN FINAL, 3-jarige pacermerries (dot. $ 720.500)

Vorige week wees ik al op haar bijnaam: Warrawee You Brute. Fenomeen Warrawee Ubeaut (5) is sinds augustus een niet te nemen horde voor haar concurrentie gebleken en ieder ander resultaat dan de overwinning zal worden ervaren als een bittere teleurstelling. Tall Drink Hanover (4) wist eerder dit seizoen #5 nog te kloppen, maar in de loop van het seizoen zijn de krachtsverhoudingen wel wat veranderd. Ze kwam tijdens de Lexington-meeting niet bepaald overtuigend voor de dag, maar vorige week liet ze in de serie (tweede achter #4) zien dat ze haar vormdipje weer te boven is. Treacherous Reign (3) is op basis van een “bye” door naar de finale, waar ze ook nog eens gunstig heeft geloot. Bij haar laatste optreden op Lexington stelde ze van kop af teleur, maar een rustperiode van een week of drie zal haar goed hebben gedaan. The Double D heeft in de Amerikaanse media laten weten dat het hem zou verbazen wanneer ze niet bij de eerste vier zou finishen. Queen Of The Pride (9) kwam in Lexington twee keer verrassend sterk voor de dag, waarbij ze met name in de Garnsey Memorial wist te imponeren (tweede achter #5). Vorige week wist ze die prestaties niet helemaal te bevestigen in haar serie, maar ze kreeg ook niet bepaald een droomparcours voorgeschoteld. Als het om het grote geld gaat dan is Brian Sears (naar mijn smaak) de meest zekere rijder van Noord-Amerika en ik betrek haar absoluut in mijn trio-spel! Vanaf dit ideale startnummer zou Kentucky Sire Stakes-kampioene Beautyonthebeach (1) zich best kunnen mengen in de strijd om een klassering.

Plaats 1: Warrawee Ubeaut (5)
Plaats 2: Tall Drink Hanover (4)
Plaats 3: Treacherous Reign (3)
Plaats 4: Queen Of The Pride (9)

 

RACE 6- BREEDERS CROWN FINAL, OPEN PACE (dot. $ 655.000)

De meeste Nederlanders zullen weinig op hebben met pacers, maar voor mij persoonlijk is dit toch één van de finales waar ik het meest naar uitkijk. McWicked (8) is de regerend pacer van het jaar. Hij is dit seizoen wat minder dominant dan vorig jaar, maar dat neemt niet weg dat hij nog altijd overloopt van klasse én dat hij zich altijd voor de volle 100 % geeft. Vanaf dit startnummer wacht hem een pittig koersverloop, maar dat is eigenlijk meestal het geval voor deze relatief trage starter. Zelfs vanuit het dodenspoor zou hij dit kunnen winnen, dat heeft hij immers al zo vaak gedaan, en ik zie hem als het te kloppen paard. Hij zal wel echt aan de bak moeten, want (ook al ontbreekt Lather Up) hij treft hier gewoon een aantal supercracks. Te beginnen met de Canadeze 3-year-old Pacing Colt of the Year van 2018,  Jimmy Freight (2), die vorige week vanaf startnummer 9 nog zeer overtuigend tweede werd achter #7. Nu treft hij natuurlijk een véél gunstiger startnummer en daardoor zie ik hem als eerste uitdager. Bij zijn laatste overwinning (Dayton Pacing Derby) klopte hij #8 nog. Dorsoduro Hanover (7) is de regerende Amerikaanse 3-year-old Pacing Colt of the Year, maar zoals we vaak zien had ook hij aanvankelijk wat moeite met de transitie naar de oudere topklasse. Dat gaat de laatste maanden steeds beter en vorige week wist hij op imponerende wijze de “prep” te winnen. Kanspaard. American History (3) treft voor het eerst sinds zijn laatste overwinning weer eens een gunstig startnummer en derhalve beschikt hij op zijn minst over een plaatskans. Het niveau van dit veld is dermate hoog dat ik eigenlijk geen enkele deelnemer kansloos acht voor een plaatsgeld, maar ik wil toch even de aandacht vragen voor Courtly Choice (5). Eind augustus wist hij hier namelijk aan 35-1 de Canadian Pacing Derby te winnen, waarbij hij niemand minder dan wereldrecordhouder Lather Up wist te kloppen. Zou hij hier weer kunnen stunten?

Plaats 1: McWicked (8)
Plaats 2: Jimmy Freight (2)
Plaats 3: Dorsoduro Hanover (7)
Plaats 4: American History (3)

 

RACE 7- BREEDERS CROWN FINAL, 3-jarige hengsten en ruins (dot. $ 655.000)

Ik zou u willen adviseren om de post parade (het defilé) eerst even goed te bekijken. Gedraagt Greenshoe (4) zich een beetje? Zo ja (en dat verwacht ik eigenlijk ook) dan staat de winnaar normaal gesproken wel vast. En door naar plek twee. Titelverdediger Gimpanzee (6) kreeg vorige week een lastig koersverloop voor zijn kiezen, maar zijn afsluiting was fenomenaal (1.04,5 over laatste kwart, verreweg de snelste van allemaal). Zijn vorm is dus nog altijd in tact en ik zie dit toonbeeld van trouw “vast” in het trio finishen. Voor Don’t Let’em (2) geldt eigenlijk precies het tegenovergestelde, hij is namelijk zijn gehele carrière al hopeloos wisselvallig. Qua potentie hoeft hij echter voor niemand onder te doen (afgezien van de favoriet) en vanaf dit startnummer is hij op papier de eerste uitdager. Hambletonian-winnaar Forbidden Trade (8) is net als #4 middels een “bye” door naar de finale, maar de loting is hem aanzienlijk minder gunstig gezind geweest. Ik denk dat het nog verrekte lastig voor hem wordt om een trio-klassering te belopen, al heeft hij dit jaar niet te klagen over enig geluk qua koersverlopen. Ik weet niet wat de mannen van Stable Why Not misdaan hebben in Noord-Amerika, maar Soul Strong (9) loot op de een of andere manier “altijd” slecht in de grote nummers. Met uitzondering van de Yonkers Trot, maar daar hielp hij zijn eigen winkans om zeep door te galopperen in de krappe linkerbocht van Yonkers. Vorige week leek hij ogenschijnlijk misschien wat minder in zijn serie, maar feit is dat hij gewoon een prima eindschot liet zien na een (voor de zoveelste keer) zwaar parcours. Ik zal eens een boude uitspraak doen: Soul Strong is minder compleet dan Hambo-winnaar Forbidden Trade, maar hij beschikt minimaal over net zo’n grote motor. Wanneer het koersverloop nu eindelijk eens een keer meezit dan zou het mij niks verbazen wanneer hij in het trio finisht.

Plaats 1: Greenshoe (4)
Plaats 2: Gimpanzee (6)
Plaats 3: Don’t Let’em (2)
Plaats 4: Soul Strong (9)

 

RACE 8- BREEDERS CROWN FINAL, 3-jarige pacerhengsten en ruins (dot. $ 786.000)

Mijn vaste volgers (volgens mij drie in totaal en dat zijn dan ook nog familieleden dan wel bekenden) zullen weten dat ik vanaf dag één enorm gecharmeerd ben van Dexter Dunn en gedurende dit seizoen heeft hij zich echt ontwikkeld tot een fenomeen. Bekijk zijn overwinning met Bettor’s Wish (5) in de serie van vorige week nog eens terug en u zult begrijpen wat ik bedoel. Na deze koers zit het seizoen erop voor deze crack, er bestaat een goede kans dat The Double D deze met een knal gaat afsluiten. Captain Crunch (2) is de regerend 2-year-old Pacing Colt of the Year en aan het begin van het seizoen won hij nog de met 1 miljoen gedoteerde Nort America Cup, maar de laatste maanden komen zijn overwinningen moeizamer tot stand. Blijkbaar is trainster Nancy Johansson niet langer tevreden over de verrichtingen van vaste stuurman Scott Zeron en hier wordt Yannick Gingras op pad gestuurd. Zeer serieuze uitdager. Southwind Ozzi (1), de winnaar van de Little Brown Jug, was vorige week van kop af niet opgewassen tegen de almaar doorbeukende #5, maar dat betekent niet dat hij niet goed presteerde. Integendeel zelfs. Ideaal startnummer en zoals gebruikelijk The White Knight aan boord. Dancing Lou (4) bewees vorige week dat zijn verrassende overwinning in de Tattersalls Pace (vóór #1)bepaald geen toevalstreffer was, al verschafte The Double D hem wel een koers op maat. Dunn wordt nu vervangen door Andy Mac en dat is qua type een vergelijkbare rijder. Kan verrassen! Best In Show (6) finishte vorige week na een geweldig eindschot als tweede achter #4. Hij wint relatief gezien eigenlijk maar weinig, maar in de grote nummers is hij vrijwel altijd goed. Bij zijn meest prestigieuze overwinning van dit seizoen (Milton Pace) klopte hij niemand minder dan #5, dus hij beschikt zeker over genoeg potentie om hier een klassering te belopen.

Plaats 1: Bettor’s Wish (5)
Plaats 2: Captain Crunch (2)
Plaats 3: Southwind Ozzi (1)
Plaats 4: Dancing Lou (4)

 

RACE 9 - BREEDERS CROWN FINAL, OPEN TROT (dot. $ 655.000)

Met dank aan het feit dat bij ons de wintertijd ingaat en in Noord-Amerika nog niet, passen precies alle Breeders Crown finales in onze broadcast. Dus ook deze afsluiter, een race waar de Nederlandse fans voornamelijk in geïnteresseerd zullen zijn. Indien Bold Eagle (1) drie jaar geleden op de uitnodiging ingegaan zou zijn was het makkelijk geweest, aangezien ik niet zou weten wie hem had moeten kloppen (Hannelore Hanover, misschien). Die Bold Eagle is helaas niet meer, maar ik denk dat ook de huidige versie goed genoeg is om een koers als deze te winnen. Brian Sears is de best mogelijke Amerikaanse pikeur voor hem en op de ruime baan van Mohawk zal zijn drift niet zo opspelen als op Solvalla een keer het geval is geweest. De valkuil is juist dit startnummer, aangezien zijn drift juist zou kunnen opspelen vanaf dit binnenste spoor. Daarnaast geloof ik niet dat hij snel genoeg is om de kop te kunnen behouden, waardoor insluiting dreigt. Ik neem hem absoluut mee op de voorste plaatsen in het trio, maar door toedoen van de loting geef ik toch de voorkeur aan Six Pack (10). Toegegeven, de loting heeft ook in zijn geval verre van ideaal uitgepakt, maar ik verwacht een offensief ingestelde Svanstedt. Mocht het hem lukken om relatief pijnvrij aan het front te komen dan zal de rest een zware kluif aan hem krijgen. Mocht hij echter geen positie kunnen vinden (en die kans is ook wezenlijk aanwezig) wordt dit toch een lastige opdracht. Atlanta (6) was aan het begin van de zomer in een hysterische vorm, maar die is langzaam maar zeker weggeëbt. Laatst sloeg ze een bleek figuur in de International Trot (een goede Atlanta heeft geen enkel probleem met de middenafstand en al helemaal niet met Slide So Easy), wat volgens Gingras berustte op een probleem met haar diafragma, waardoor ze als het ware de hik kreeg (alleen dan wel een ernstigere vorm). Eerder dit seizoen overkwam haar dat ook al eens (Joie De Vie Trot), waarop ze de week erop weer “in orde” bleek. Lang verhaal kort: ik twijfel geen seconde aan de verklaring van Gingras, maar ik kan ook mijn ogen niet sluiten voor haar tanende vorm. Met lichte tegenzin sla ik over. Ik geloof veel meer in de superconstante Guardian Angel Ås (5), die ik vanaf dit startnummer “vast” in het trio verwacht. Om mijn trio-spel te completeren kijk ik vooral naar de in topvorm verkerende Lindy The Great (7), terwijl Mission Accepted (3) met dank aan het startnummer wellicht zou kunnen verrassen met een klassering.

Plaats 1: Six Pack (10)
Plaats 2: Bold Eagle (1)
Plaats 3: Guardian Angel Ås (5)
Plaats 4: Lindy The Great (7)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.