Selecteer livestream

 • Belgium
 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • USA

Beelden

Beelden

York Ebor Festival - 23 augustus

York - donderdag 23 augustus 2018 - Start: 14:55

Vier dagen topsport op York

Een van de parels in de Britse Rensport zomer, het vierdaagse York Ebor Festival welke van woensdag tot en met zaterdag duurt. De voorbeschouwing bestrijkt donderdag en vrijdag maar elke dag staat bol van kwaliteit.

Race 1 - Lowther Stakes (Group 2)

We beginnen de dag gelijk goed met een Groep 2 voor tweejarige merries over 1200 meter. Ondanks de negen deelnemers is er een duidelijke afscheiding van twee paarden in de wedmarkt. Die markt wordt aangevoerd door Fairyland (2) onder Ryan Moore voor Aidan O’Brien. Deze merrie heeft drie starts in de benen waarvan de eerste twee werden gewonnen. De tweede winst was gelijk op Listed niveau waar zij twee getalenteerde stalgenoten comfortabel voor bleef. In haar derde start was zij sterke derde tijdens Royal Ascot in een Groep 3 koers. In een koers met 18 paarden ontstonden er twee ‘pelotons’ waarvan Fairyland haar groep de baas bleef. Aan de andere kant van de baan waren er echter twee paarden die net iets eerder binnen waren. De pauze van 62 dagen geeft aan dat er rust gehouden moest worden maar dat Fairyland scherp zal zijn vertrouwen O’Brien wel toe. In de Groep 3 koers tijdens Royal Ascot bleef Fairyland net voor Angel’s Hideaway (1) die toen vierde werd. Angel heeft daarna niet stilgezeten met een tweede plaats in een Groep 2 koers op Newmarket en een klinkende zege terug op Ascot in een Groep 3 opgave. De vorm is dus goed en bovendien recent. Ook is er meer koersritme aanwezig dan bij Fairyland maar het kan zomaar zijn dat het zware seizoen al parten gaat spelen bij Angel’s Hideaway die dit jaar al vijf koersen heeft gelopen. De stal van trainer John Gosden is in absolute topvorm met een winstpercentage van 29% en dat is vrij uniek. Achter dit prominente tweetal noemen we Little Kim (5) die over het nodige talent beschikt.  Zo was zij tijdens Royal Ascot achtste van 22 dichtbij de winnaar in een Groep 2 1000 meter koers. Daarna won zij een Groep 3 in Frankrijk op de baan van Deauville. Het enige minpunt is het bodemtype aangezien Little Kim graag een beetje regen ziet vallen getuige haar zege in Frankrijk op soepele bodem. Voor het trio noemen we Flawless Jewel (4) die voor plaatselijke trainer en jockey Richard Fahey en Paul Hanagan zijn laatste koers won met 16 lengten!

Spelsoort 1 2 3 4 C  
Trio 1,2 1,2 4,5     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 3 - Clipper Logistics Handicap

De grote Handicap van de dag met het maximale aantal starters van 20 paarden waar er een goede 13 kilogram tussen top en bodemgewicht zit. We beginnen echter bovenaan de gewichten met Seniority (2) onder Ryan Moore voor de Engelse Koningin. Dit paard komt in absolute topvorm na zijn sterke zege op de baan van Goodwood in een competitieve Handicap. Dit jaar wordt er bovendien al drie keer gewonnen uit vier starts. Ryan Moore blijft trouw aan het paard en hij kent hem door en door wat voor ons genoeg is. Op gelijk gewicht komen we Afaak (3) tegen die ook een goed seizoen door maakt. In mei won hij hier een zelfde opdracht over dezelfde afstand. Hij gaf die winst een goed vervolg tijdens Royal Ascot met een tweede plaats in een druk bezette Handicap. Op Goodwood was hij niet de keuze van eerste jockey Jim Crowley maar dat is hij nu wel. Jim Crowley won die zelfde koers met een ander paard van Sheikh Hamdan Al Maktoum. Nu zijn alle pijlen dus op Afaak gericht die de klasse heeft om hier mee te doen voor de overwinning. Vrijwel onderaan de gewichten komen we Poet’s Society (17) tegen die weer met Frankie Dettori herenigd is. Dit gebeurde ook al tijdens Glorious Goodwood waar hij toen goede tweede werd achter Seniority. Poet’s Society heeft het echter wel druk aangezien dit zijn vijfde start in de maand augustus is en het is zeer aannemelijk dat dit te veel van het goede is. Firmament  (10) kent deze baan en afstand heel goed. Sterker nog, hij wist deze koers te winnen in 2016. Hij komt nu met 1 kilogram meer op zij rug aan de start maar heeft sinds die genoemde winst in 2016 niet meer weten te winnen. De vorm van Firmament is echter goed en in zijn laatste koers op Goodwood had hij geen ruimte in de laatste 200 meter. Hij kan hier zomaar voor een verrassing zorgen en bovendien slinkt zijn cote in Engeland gestaag van 10/1 naar 7/1.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
Winnend & Plaats 3         INZETTEN
Plaatskoppel 2,3,10,17 2,3,10,17       INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 4 - Yorkshire Oaks (Group 1)

Het sportieve hoogtepunt van de dag is de Groep 1 Darley Yorkshire Oaks. Een koers die vorig jaar werd gewonnen door Enable die daarna doorstoomde naar winst in de Arc de Triomphe. Wij hebben hier te maken met een duidelijke favoriet in de vorm van Sea Of Class (8) die uit vier starts drie overwinningen en een tweede plaats noteerd. Alleen tijdens haar debuut kwam zij een halsje tekort voor de zege. Haar laatste overwinning was in een andere Oaks en wel de Ierse Derby Oaks die zij tegen leeftijdsgenoten sterk won. Nu is de concurrentie echter van ander kaliber aangezien er ook ouder merries mogen starten. Die komen weliswaar met meer gewicht aan de start maar die hebben ook meer ervaring. Uit die oppositie selecteren wij Coronet (1) die weliswaar met 4 kilogram meer aan de start komt maar ten eerste ook de steun van Frankie Dettori heeft. Ten tweede heeft zij vorig jaar gewonnen tijdens Royal Ascot en was zij in deze koers tweede achter Enable wat een dubbel betekende voor de stal van John Gosden. Dit jaar kwam zij terug op deze baan met een overwinning en heeft daarna de confrontatie met de top opgezocht in Frankrijk welke resulteerde in een nipte nederlaag. Daarna was zij op Ascot ‘best of the rest’ derde achter Poet’s Word en Crystal Ocean in de King George Stakes op Ascot. Nu terug tegen haar eigen sexe zien wij Coronet, ondanks het extra gewicht, meestrijden voor de overwinning. Laurens (6) is in zeven starts nog niet buiten de eerste twee plaatsen geeindigd en timmert vooral dit jaar hard aan de weg. Na een tweede plaats in de 1000 Guineas werden er twee succesvolle trips naar Frankrijk gemaakt waar zij op Longchamp en Chantilly tweemaal een Groep 1 won. Het is een grote merrie die op elk bodemtype uit de voeten kan en ook hier een goed figuur zal slaan. Magic Wand (7) won de Groep 2 Ribblesdale Stakes dit jaar op Ascot en dat is precies de koers die Coronet vorig jaar won. Daarna was zij achter Sea Of Class in Ierland teleurstellend vijfde maar heeft alsnog de steun van Ryan Moore behouden.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
Winnend & Plaats 1         INZETTEN
Trio         1,6,7,8 INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 5 - British EBF & Sir Henry Cecil Galtres Stakes

We sluiten af met een Listed koers over 2488 meter voor merries waar er negen van aantreden. De driejarige merries krijgen 2,5 kilogram cadeau van de oudere merries en dat kan heel fijn zijn voor de terugkerende Lah Ti Dar (5) onder Frankie Dettori voor trainer John Gosden. Dit paard heeft slechts twee keer gelopen en ook even zoveel keer gewonnen. Haar laatste koers was een Listed koers en die werd ingehouden gewonnen wat haar direct favoriet maakte voor de Engelse Oaks. Een kleine blessure gooide roet in het eten maar nu is Lah Ti Dar er weer helemaal klaar voor. Dettori neemt niet voor niks plaats in het zadel dus wij gaan ervan uit dat zij scherp genoeg is om mee  te doen voor de overwinning. De gevaarlijkste tegenstander is Alwaysandforever (1) die nu weer de steun van Ryan Moore krijgt. Ryan Moore heeft al met dit paard gewonnen en de recente vorm lijkt goed. In een Listed over gelijke afstand werd zij verdienstelijk tweede. Zij was samen met de winnaar een behoorlijk aantal lengten weg gelopen bij de rest van het veld. In die koers was zij onderweg een beetje te enthousiast en vocht een beetje met de jockey. Als zij nu onderweg wat rustiger is en niet te vroeg aan kom komt dan is zij een gevaarlijk tegenstander. Hierachter noemen we What A Home (4) onder James Doyle voor trainer William Haggas. Deze merrie sloot vorig jaar af met twee sterke zeges maar heeft dat nog geen passend vervolg kunnen geven. Haar derde plaats op de baan Haydock in een Groep 3 gaf eindelijk weer hoop. Helaas kon dat in een Listed koers in Frankrijk geen passend vervolg gegeven worden waar zij weer derde werd. Daar werd zij echter voor het eerst van kop gereden en dat zal een reden zijn geweest voor de mindere prestatie. Nu verwachten we What A Home met een koers vanuit het veld in de strijd voor een podiumplek.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
Winnend 5         INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.