Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

York - 16 mei

York - donderdag 16 mei - Start: 14:50

Vandaag is York het décor van een van de meest belangrijke voorbereidings koersen voor de Derby. De Groep 2 Dante Stakes over 2056 meter zien we de favoriet van de Derby voor het eerst dit jaar in actie.

Race 1

We beginnen met een snelle Handicap over 1000 meter die met 22 paarden een behoorlijke puzzel is. Dat betekent ook dat er veel waarde is deze koers verborgen zit. Oisin Murphy is een interessante boeking aan boord van Line Of Reason (11) die met negen jaar oud een veteraan is. De jockey heeft een winpercentage van 20% op deze baan en moet dus in de gaten gehouden worden. Het paard keerde in april terug om twee keer in drie dagen te koersen. Als hij van die schrik bekomen is dan kan hij meedoen voor de winst vanaf een gewicht die gelijk is aan zijn laatste overwinning. Dark Shot (19) is op basis van zijn laatste koers hier een geduchte kanshebber toen hij goede tweede werd direct na rust. Hij kwam toen slechts een hals tekort in een koers die sneller dan het baanrecord ging. Voor zijn laatste winst moeten we terug naar dire september 2016 dus voorzichtigheid geboden. Jockey Danny Tudhope is het meest ervaren op York met 193 ritten in de afgelopen vijf jaar. Vorig jaar won hij vijf maal op deze baan en hij komt in actie aan boord van Justanotherbottle (2) die hij vorig jaar in veel sterker gezelschap al heeft gereden. Na een teleurstellende nazomer is er 236 dagen de tijd genomen om te herstellen en de winterrust zal hem goed hebben gedaan. Als er een paard goed uit de winterrust is gekomen dan is het Cowboy Soldier (6) wel die direct wist te winnen. Zijn rentree werd op de baan van Kempton gewonnen aan 20/1 wat aangeeft dat het paard al beter was dan de omgeving had gedacht. Met die koers in de benen zijn er dus mooie dingen mogelijk dit jaar. Open Wide (7) heeft inmiddels twee koersen in de benen dit jaar en in zijn laatste was hij erg ongelukkig. Als hij die pech niet treft dan kan hij hier winnen want ondanks zijn oponthoud kwam hij nog erg dichtbij richting finish. Geheimtip!

1.       Open Wide
2.       Dark Shot
3.       Cowboy Soldier
4.       Line Of Reason & Justanotherbottle

 

Race 2

In deze Groep 2 over 2056 meter moet men het niet hebben van de kwantiteit maar van de kwaliteit. We hebben het genoegen Lah Ti Dar (1) hier in actie te zien en deze merrie was vorig jaar perfect met driemaal winst, een tweede en een derde plaats. Die tweede plaats kwam tot stand tegen de heren in Groep 1 St. Leger wat uiteraard geen schande is. Daarna werd zij kleine afstand gehouden tijdens British Champions Day in een Groep 3. Zij lijkt klaar voor een prachtig seizoen en ik kijk uit naar haar rentree. Hierachter is het vrij open met Nyaleti (3) die als tweejarige als beste van haar jaargang gold. Het drukke schema van trainer Mark Johnston heeft haar opgebroken en daarom is de belofte er nooit helemaal uit gekomen. Naarmate zij ouder wordt lijkt zij ook sterker te worden en de rentree van de vierjarige merrie was veelbelovend. Zij werd in een Groep 2 dichtbij tweede en leek die koers nog nodig te hebben. Zij zal er nu staan en heeft een voordeel qua scherpte ten opzichte van Lah Ti Dar. Rawdaa (5) is ook vier jaar oud maar heeft pas zes starts in de benen en ook van haar kunnen we mooie dingen verwachten. Zij won vorig jaar makkelijk een Handicap over deze afstand en tijdens haar rentree was zij sterk derde achter topmerrie Agrotera. Ook zij zal verbeteren na die koers en dan moet Lah Ti Dar goed oppassen.

1.       Lah Ti Dar
2.       Nyaleti
3.       Rawdaa

 

Race 3

Het hoogtepunt van de dag en van de week. De Groep 2 Dante Stakes over 2056 meter voor driejarigen is een van de meest belangrijke voorbereidings koersen voor de Derby. We hebben even moeten wachten op de rentree van Too Darn Hot (7) maar hij is eindelijk terug in de baan na een perfect tweejarigen seizoen. Vier starts leverde het optimale resultaat op en nu wordt dus de ongeslagen status bloot gelegd. Een Groep 2 en een Groep 1 koers werden aan het CV toegevoegd maar punt van vraagteken is de scherpte aangezien de Guineas werden gemist door een blessure. Als de scherpte er is hebben we het over de gedoodverfde favoriet voor de Derby! De tegenstand is zwaar in deze koers en er kan met recht worden gezegd dat deze driejarige generatie in de breedte erg sterk is. We beginnen met Surfman (5) die slechts drie starts in de benen heeft en al twee keer heeft gewonnen. Zijn rentree was het sterkst toen hij over het Newcastle All Weather zand met veertien lengten won. Er gaat sindsdien een enorme belofte van hem uit en dit is de kans voor hem om die belofte te bevestigen. Hij wordt hier qua niveau wel in het diepe gegooid en het is interessant om te zien hoe de verhoudingen liggen. Line Of Duty (3) komt in actie voor Godolphin en wordt getraind door Charlie Appleby. Ondanks dat hij pas vijf starts in de benen heeft is hij al in drie landen in actie gekomen en tevens gewonnen. De zegereeks werd ingezet in een Maiden Stakes op Goodwood waarna het snel ging. Op Chantilly werd een Groep 3 gewonnen over 1800 meter en vervolgens werd het hoogtepunt bereikt in Amerika. Op de baan van Churchill werd de Groep 1 Breeders Cup Juvenile gewonnen over de mijl. Die vorm is dus bijna net zo goed als Too Darn Hot. Als die thuis goed genoeg is voorbereidt dan doet hij hier mee voor de winst. Tot nu toe heeft Aidan O’Brien alle Derby Trials gewonnen in Engeland en voor hem komt Japan (2) hier in actie met Ryan Moore. Hij heeft pas drie starts in de benen maar heeft al twee keer gewonnen waarvan een Groep 2. Hij is dit jaar nog niet in actie gekomen maar de trainer heeft al meer paarden superscherp laten terugkomen van rust en ik ben benieuwd hoe hij het er vanaf gaat brengen.

1.       Too Darn Hot
2.       Line OF Duty
3.       Japan
4.       Surfman

 

Race 4

We gaan verder met een Handicap over 1592 meter en die is wederom goed gevuld met achttien paarden. We beginnen met Ledham (13) die alles in hem heeft om door te breken tot een goed paard. Hij heeft de steun van Ryan Moore en de pupil van trainer Sir Micheal Stoute liep een goede rentree. Hij zal nu scherper zijn en met het feit in het achterhoofd dat de paarden van Stoute met leeftijd beter worden kunnen we wel is te maken hebben met de winnaar van deze koers. Ulshaw Bridge (16) begint hier aan een grote cote en dat biedt ons een buitenkansje. Vorig seizoen werd redelijk goed afgesloten en Ascot bleek een baan die hem goed pastte. Na 223 gaat hij nu als ruin door het leven en dat heeft vaak een positieve uitwerking op paarden. De connecties hebben Oisin Murphy geboekt als jockey en dus zijn er serieuze plannen. Bless Him (9) heeft eenzelfde profiel als Ulshaw Bridge en gaat nu ook als ruin door het leven. Het paard is echter al Royal Ascot winnaar in 2017 en is door de straf van de Handicapper na die zege nooit meer aan winnen toegekomen. Er zijn dus wel degelijk kwaliteiten in huis en als hij na 278 dagen scherp genoeg is dan is hij een gevaarlijke outsider. Just His (15) heeft vorig jaar in oktober al over deze baan en afstand gewonnen. Zijn rentree was goed toen hij achter Ledham derde werd op de baan van Haydock. Het lijkt erop dat hij speciaal voor deze koers is voorbereidt en dan kan hij vlammen. Beringer (3) is op dit moment favoriet en verdient dat ook na een derde plaats en een overwinning in twee starts dit seizoen. Hij bleef in zijn laatste start nipt voorop op de baan van Newmarket en vanaf een hoog gewicht staat hij voor een hele klus. Als hij verder verbetert dan kan hij hier weer meestrijden voor de winst.

1.       Ledham


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.