Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

York - 21 augustus

York - woensdag 21 augustus - Start: 14:55

De hele week zijn wij aanwezig op de baan van York voor een van de hoogtepunten van de Engelse Rensport zomer. Het York Ebor festival is het toneel voor de beste paarden van Europa met Crystal Ocean, Enable en Stadivarius.

Race 1

De opener is direct een moeilijke puzzel met 22 starters en 100% falende favorieten in de afgelopen tien jaar en winnaars keren minimaal 7/1 of hoger uit. In de afgelopen tien jaar droegen alle winnaars 56,5 kilogram of hoger dus dat is een goed houvast. Stone Of Destiny (8) liet een een mindere periode achter zich door een race tijdens de Shergar Cup te winnen. Hij is in goede vorm en heeft nu de steun van Silvestre de Sousa die 19% van zijn ritten in winst omzet. Final Venture (2) was in die race op Ascot met een neus tweede achter Stone Of Destiny en op basis daarvan hoort hij bij de kanshebbers. Hij is nu viermaal op rij tweede en jockey Oisin Murphy draait momenteel met een winpercentage van 23%. Jockey James Doyle blijft trouw aan Justanotherbottle (15) na zijn vijfde plaats op Goodwood achter Khadeem in de Stewards Cup. Die vorm is op andere plaatsen al lucratief bewezen en het feit dat de jockey in deze race weer voor het paard kiest is een goede indicatie van de kansen. Gunmetal (5) was zesde tijdens Royal Ascot in een sterk bezette Handicap en op basis daarvan is hij goed genoeg om deze race te winnen. Zijn kansen worden versterkt door een prestatie op deze baan op 25 mei toen hij dichtbij vierde werd aan 20/1. Een grote cote schrikt hem dus niet af en als wij zijn laatste prestatie vergeven dan moet hij op de tickets mee. Dakota Gold (3) is de favoriet en moet tegen de trend in maar is wel al winnaar over baan en afstand en won zijn laatste race vier dagen geleden.

1.       Stone Of Destiny
2.       Final Venture
3.       Justanotherbottle
4.       Gunmetal & Dakota Gold
Placepot: 2 – 3 – 5 – 8 – 15

 

Race 2

Deze Groep 3 voor tweejarigen hengsten brengt een aantal getalenteerde paarden samen. Cobra Eye (1) liet zijn vechtersmentaliteit zien op Goodwood door sterk voorop te blijven in een spannende finish. Veertien van de laatste zestien winnaars wonnen bovendien hun laatste race en dat is dus een sterke trend waaraan Cobra Eye voldoet. Frankie Dettori blijft ook trouw aan hem en dat is een goed teken. Persuasion (6) is op het moment van schrijven de favoriet nadat hij zijn enige race won op Goodwood. De cote van 16/1 van die dag geeft aan dat het als een verrassing kwam en het is dus maar de vraag of de stap omhoog naar Groep 3 niveau te vroeg komt. Toch waren dertien van de laatste zestien favorieten bij de eerste drie. Joseph O’Brien brengt Vitalogy (9) over vanuit Ierland na zijn debuutwinst op de baan van Naas. Hij heeft voor de gelegenheid zijn broer Donnacha geboekt en doet dat niet voor niks. De extra afstand zal hem passen. Vader Aidan brengt de getalenteerde Harpocrates (3) over en die was derde achter Vitalogy op ¾ lengte afstand. Hij was echter al vijfde tijdens Royal Ascot en tweede in een Listed race in Ierland.

1.       Cobra Eye
2.       Persuasion
3.       Vitalogy
4.       Harpocrates
Placepot: 1 

 

Race 3

Slechts vijf paarden in deze Groep 2 en dit lijkt een ‘penaltykick’ voor Logician (3) onder Frankie Dettori die het de afgelopen twee weken rustig aan heeft gedaan met maar zes ritten. Hij won er daar wel drie van en heeft dus een winpercentage van 50%. Trainer John Gosden doet het ook heel goed met een winpercentage van 38%. De Frankel zoon is in drie starts nog ongeslagen en ontdekt nu voor het eerst de races in Groeps verband. Constantinople (1) raced het hele jaar al zeer verdienstelijk met louter eerste of tweede plaatsen. Zijn laatste tweede plaats kwam tot stand in een Groep 3 op Goodwood waar hij nipt werd verslagen door een paard die er nu weer bij is. Toen droeg hij 1,5 kilogram meer dan dat paard en het gewicht is nu gelijk. Dat paard heet Nayef Road (4).

1.       Logician
2.       Constantinople
3.       Nayef Road
Placepot: 3

 

Race 4

De Groep 1 Juddmonte International Stakes keert €650,000 uit aan de winnende connecties en het paard met de hoogste Handicap Rating in de wereld is hierop afgekomen. Crystal Ocean (2) is na zijn nederlaag in de Groep 1 King George Stakes op Ascot nog steeds het best gewaardeerde paard in de wereld en komt hier in actie over zijn favoriete afstand, 2000 meter. Hij is het toonbeeld van trouw met louter podium plaatsen in zestien starts en gaat hier van start als de absolute banker van de dag. De strijd voor plaats twee lijkt open maar ik kies hier voor het paard dat voor £75.000 aan de race is toegevoegd. Elarqam (3) is bezig aan een topseizoen en is bovendien baan specialist. Hij is aan deze race toegevoegd na zijn sterke Groep 2 winst over deze baan en afstand. Hij kan over elk bodemtype uit de voeten en is in de vorm van zijn leven. Aidan O’Brien heeft deze race viermaal in de laatste zeventien jaar gewonnen en brengt nu twee extreem getalenteerde driejarigen aan de start. Het duo draagt bovendien drie kilogram minder dan de eerste twee genoemde en dat is een groot voordeel. Japan (8) heeft na zijn derde plaats in de Derby laten zien hoe goed hij echt was met een twee overwinningen. Hij won tijdens Royal Ascot een Groep 3 met veel machtsvertoon en won daarna een Groep 1 op de baan Longchamp in Parijs. Ryan Moore blijft trouw aan hem en dat is goed teken. Circus Maximus (7) was zesde in de Derby en hij won daarna tijdens Royal Ascot een Groep 1 race. In zijn laatste race over de mijl was hij nipt geklopt en gaat hier voor het eerst deze afstand proberen wat hem zal passen.

1.       Crystal Ocean
2.       Elarqam
3.       Japan
4.       Circus Maximus
Placepot: 2Race 5

Een zeer interessante Handicap over 3200 meter met zeventien paarden en dit is een behoorlijke puzzel. Dubawi Fifty (1) heeft een interessante boeking met Frankie Dettori. Zijn laatste race op Goodwood vergeven wij hem toen hij nooit lekker in de race kwam. Topgewicht is alleen geen voordeel. Sleeping Lion (11) was erg goed op Ascot in zijn laatste race en heeft hier met een laag gewicht een zeer goede kans. De stal van Mark Johnston is in geweldige vorm met een winpercentage van 23%. Charles Kingsley (2) vertegenwoordigt hier de stal en is na zijn vijfde plaats op Goodwood over 2800 meter toe aan de extra afstand. Makawee (13) is in zijn laatste twee starts tweede geweest over deze baan en afstand en krijgt hier een zware test voor de kiezen. Hij staat echter op een gunstig niveau en mag zeker niet weggelaten worden. Melting Dew (14) is ontzettend aan het kwakkelen maar kan voor deze connecties niet genegeerd worden.

1.       Dubawi Fifty
2.       Sleeping Lion
3.       Charles Kingsley
4.       Makawee & Melting Dew
Placepot: 1 – 11 – 13 Race 6

Een extreem moeilijke Handicap voor tweejarigen met 22 starters. Verwacht hier een spannende finish met meerdere paarden op een lijn. Trainer Richard Hannon won deze race vorig jaar en is met drie paarden weer goed vertegenwoordigt. Ryan Moore rijdt hier Hard Nut (11) die na twee zeges zijn Waterloo vondt op de baan van Goodwood. Hij staat hier op een gunstig gewicht en de keuze van Moore voor dit paard is opmerkelijk aangezien hij de laatste keer een paard reed voor Mark Johnston die er nu weer bij is. Die trainer heeft zelfs vier paarden in deze race en James Doyle blijft trouw aan het paard waar hij vorige keer mee won op Goodwood. Homespin (3) won toen een vergelijkbare race en bleef veel van deze opponenten voor. Hij bleef toen zijn trainings genoot Preaxology (8) voor en die was die dag favoriet met Ryan Moore. Nu heeft hij de steun van Frankie Dettori en dat is geen slechte keuze. Stalgenoot Monoski (1) zal veel baat hebben bij de rechte lijn van York na het krappe ovaaltje van Chester. Troubador (2) wint nu drie keer op rij en doet steeds genoeg voor de winst. Hij heeft al over deze baan en afstand gewonnen wat hem een geduchte tegenstander maakt. Ook Oati Ma Boati (14) heeft al drie keer op rij gewonnen en komt nu voor het eerst uit voor trainer William Haggas. Hij heeft een winpercentage van 26% op deze baan dit jaar en kan paarden van andere trainer behoorlijk verbeteren.

1.       Hard Nut
2.       Homespin & Praexology
3.       Troubador & Monoski
4.       Oati Ma Boati
Placepot: 1 – 2 – 3 – 8 – 11 – 14


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.