Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

York - 22 augustus

York - donderdag 22 augustus - Start: 14:55

Op de tweede dag van het York Ebor Festival worden we getrakteerd met de laatste start van supermerrie Enable in Engeland. Zij is op weg naar haar derde Arc de Triomphe zege in oktober en zwaait het Engelse publiek uit in Groep 1 Yorkshire Oaks. 

Race 1

In deze Groep 2 voor tweejarigen merries doet de top van de wedmarkt het altijd goed met 41% winnende favorieten in de afgelopen zeventien jaar. Dat het geen race voor outsiders is blijkt uit het feit dat 82% van de afgelopen zeventien winnaars minder dan €6,50 uitbetaalden. Alle ogen zijn gericht op Liberty Beach (4) die nu vier van haar vijf races heeft gewonnen en ook hier de favoriet is. Haar enige nederlaag kwam in een Groep 2 tijdens Royal Ascot en haar laatste overwinning was een Groep 3 op Goodwood. Zij is de leidster van de jaargang en het paard dat iedereen voorbij moet voor de winst. Under The Stars (9) is volgende in de wedmarkt en is in twee starts nog ongeslagen. Het koopje van £6000 won een Groep 3 op Ascot aan een gigantische cote van 25/1. De manier waarop was echter sterk en York heeft net als Ascot een rechte baan waar de races over 1200 meter worden verreden. Wejdan (10) debuteerde met winst op Newbury en liet een goed karakter zien. Qua ervaring ligt zij nog een wel een stuk achter op de twee eerstgenoemde maar er is genoeg talent in huis om hier een grote rol te spelen. Celtic Beauty (1) komt over vanuit Ierland en was al tweede in een Groep 3 tijdens Royal Ascot. Na een teleurstellende race op Newmarket was zij in haar laatste race weer helemaal terug met een sterke zege. Zij lijkt precies op tijd in de juiste vorm en de cote van 12/1 is aantrekkelijk.

1.       Liberty Beach
2.       Under The Stars
3.       Wejdan
4.       Celtic Beauty
Placepot: 4

 

Race 2

Weer een tweejarigen race die druk bezet is met 22 starters. Een hele puzzel en verwacht hier een spannende finish. Vorig jaar ging de winst naar de stal van Richard Fahey en betaalde de winnaar 33 keer de inzet. De stal heeft dit jaar vijf paarden in de race waarvan Show Me Show Me (2) de beste papieren van heeft. Hij was in zijn laatste start goede derde achter Liberty Beach die in Race 1 aan de start komt. Hij zakt nu weer terug naar Handicap verband en op basis van zijn laatste verrichting hoort hij zich te mengen in de eindstrijd. Trainer William Haggas heeft drie van de laatste zes edities gewonnen en hij brengt St. Ives (15) aan de start die na een zege op Doncaster verrassend verslagen werd in een race met drie paarden. Dat de trainer haar toch hier inzet en James Doyle heeft geboekt geeft mij het vertrouwen haar hier te melden. Richard Hannon heeft twee van de laatste drie edities gewonnen en hij brengt Mums Tipple (1) aan de start die haar debuut op Ascot direct in winst omzette. De manier waarop was erg sterk en hij heeft voor de gelegeheid direct Ryan Moore geboekt. Joseph O’Brien brengt Latin Five (7) over vanuit Ierland en die was al heel sterk winnaar op de Curragh. In die race droeg hij 6,5 kilogram meer als de tweede aankomende en als wij hem zijn laatste race vergeven dan hoort hij hier bij de kanshebbers. Ook Piece Of Paradise (18) komt over vanuit Ierland na een overwinning in een beginners races. De boeking van Frankie Dettori zegt veel aangezien deze jockey deze race al twee keer heeft gewonnen.

1.       Show Me Show Me
2.       Mums Tipple
3.       Latin Five & Piece Of Paradise
4.       St. Ives
Placepot: 1 – 2 – 18

 

Race 3

Weer een ontzettend lastige puzzel in de vorm van een Handicap over de Engelse mijl met twintig paarden. Dertien van de laatste zestien winnaar waren drie of vier jaar oud en dat is een goed houvast. Het is een Waterloo voor favorieten waar dertien van de laatste zestien winnaars €7,50 of hoger uitbetaalden. Vale Of Kent (2) zal een een populaire keuze voor de wedders met Frankie Dettori aan boord voor trainer Mark Johnston. Deze drukke Handicapper liep een geweldige race op Goodwood toen hij tweede werd aan 25/1. Hij is bovendien vier jaar oud en past dus in die trend. Ik kies in deze race echter voor een vijfjarige en die heet Seniority (6) en die is in eigendom van niemand minder dan de Koningin. Hij was in zijn laatste race vierde achter Vale Of Kent maar had ontzettend veel pech in de finale fase. Hij werd daar ontzettend gehinderd toen hij aan zijn opmars bezig was. Zonder die hinder had hij veel verder gekomen en dat hij nog vierde werd zegt veel. Qaysar (7) is wel vier jaar oud en steekt in geweldige vorm getuige zijn laatste twee overwinningen. Hij gaat hier voor de hattrick met vaste jockey James Doyle voor trainer Richard Hannon. Zijn limiet lijkt nog niet bereikt en zal zich hier gaan mengen in de eindstrijd. History Writer (12) heeft twee mindere prestaties achter de rug maar trof in die races veel pech. Elf van de laatste zestien winnaars waren ongeplaatst in hun laatste start dus er is hoop. Op basis van zijn winst op 15 juni hoort hij hier bij de kanshebbers aan een mooie cote.

1.       Seniority
2.       Vale Of Kent
3.       History Writer
4.       Qaysar
Placepot: 2 – 6 – 7 – 12

 

Race 4

De Groep 1 Yorkshire Oaks is de laatste start van Enable (1) in Engeland. Zij gaat hier afscheid nemen in stijl en zal het publiek op banken krijgen. Zij is dit jaar ijzersterk terug gekeerd met twee Groep 1 overwinning in veel sterker gezelschap. De cote is onaantrekkelijk maar dit wordt genieten!

1.       Enable
Placepot: 1

 

Race 5

Een Listed race voor merries over 2400 meter waarin de driejarigen een voordelige vier kilogram voordeel krijgen. Frankellina (6) keert terug op York en was hier in haar vorige start derde over 2000 meter. De extra afstand is in haar voordeel en deze Oaks zesde zal in haar element zijn. Search For A Song (8) was in haar laatste start vierde in de Groep 1 Ierse Oaks en staat hier veel lichter. De boeking van Oisin Murphy is interessant aangezien Murphy de leiding heeft in het Engelse jockey kampioenschap. Dit paard heeft in drie starts de sterkste vormlijn van het veld opgebouwd. Naqaawa (3) is een trainingsgenoot van Frankellina en is vier jaar oud en draagt dus net als alle andere vierjarigen het meeste gewicht. Zij was mijn eerste keuze in haar laatste start op Goodwood maar toen droeg zij verreweg het meeste gewicht van alle deelnemers en bleef zij steken op een derde plek. Nu zijn de omstandigheden meer in haar voordeel en verwacht ik haar weer bij de eerste drie.  Bella Vita (5) en Shambolic (9) kwamen in hun laatste race tegen elkaar uit en waren toen tweede en derde op gelijk gewicht. Zij dragen nu weer hetzelfde gewicht en zijn in dit veld outsiders met een kans om te verrassen.

1.       Search For A Song
2.       Naqaawa
3.       Frankellina
4.       Bella Vita & Shambolic
Placepot: 3 – 8

 

Race 6

De afsluiter is wederom een lastige puzzel in de vorm van een Handicap over 1400 meter voor merries en daar zijn er twintig van ingeschreven. Mubtasimah (7) wint nu drie races op rij en krijgt hier als driejarige de nodige gewichtsontheffing ten opzichte van haar oudere opponenten. De eigenaar won deze race vorig jaar en trainer William Haggas heeft een winpercentage van 26% op deze baan en was vorig jaar tweede in deze race. Breathtaking Look (5) won haar laatste race sterk en droeg toen 6,5 kilogram meer dan de tweede aankomende. Dit is een sterker veld, en weer draagt zij veel gewicht, maar zij heeft de klasse en de juiste vorm om hier weer voorin mee te doen. Jockey Andrea Atzeni heeft een winpercentage van 27% dit jaar op York en hij komt hier in actie op Salayel (11) voor werkgever Roger Varian. Na vier starts in het Midden-Oosten werd zij verdienstelijk tweede tijdens haar Engelse debuut. Zij zal na die race scherper zijn en vanaf een gunstig gewicht heeft zij hier een geweldige kans. Chaleur (2) vind het heel zwaar om in Handicap verband haar tweejarigen seizoen een passend vervolg te geven. Zij heeft echter voldoende talent in huis om een goede prestatie neer te zetten.

1.       Mubtasimah
2.       Breathtaking Look
3.       Salayel
4.       Chaleur
Placepot: 5 – 7 – 11


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.