Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

York - 23 augustus

York - vrijdag 23 augustus - Start: 14:55

De derde dag van het York Ebor Festival staat in het teken van twee paarden. Beide sterren komen in actie over uiterste afstanden en een van hen krijgt als hij nu wint een bonus van £1 Miljoen!

Race 1

Het begin is wederom een hele puzzel maar 94% van de afgelopen zestien winnaars was vijf jaar of jonger en 75% van die winnaars droeg 59,5 kilogram of minder dus dat is een houvast. Corelli (5) is vijf jaar oud en schommelt precies op het winnende gewichts niveau. Hij heeft bovendien de steun van Frankie Dettori en wordt getraind door John Gosden. Jazeel (8) voldoet aan beide trends en liep in zijn laatste race erg goed toen hij nipt verloor op Goodwood. Jamie Spencer is weer de jockey van dienst en hij moet nog buiten de eerste twee eindigen met het paard. Mark Johnston was twee keer de winnende trainer in de afgelopen zestien jaar en hij zadelt de interessante Persian Moon (16). De driejarige heeft een laag gewicht en heeft bovendien een goede staat van dienst op deze baan met winst en een derde plaats uit evenzoveel starts. Die derde plaats was vorig jaar in een Groep 3 wat aangeeft dat hij behoorlijk wat talent in huis heeft. Caradoc (13) wint dit jaar al twee races en komt in goede vorm hier aan de start met Oisin Murphy die 23% van zijn races in winst omzette. Eynhallow (10) was na lange pauze weer actief op Newmarket waar hij vierde werd. Hij had die race duidelijk nog nodig en zal hier beter zijn.

1.       Corelli
2.       Jazeel
3.       Persian Moon
4.       Caradoc & Eynhallow
Placepot: 5 – 8 – 10 – 13 – 16

 

Race 2

De eerste van de twee sterren komt hier in actie over 3200 meter en Stradivarius (1) is de winnaar van vorig jaar en deze race is weer het laatste obstakel tussen hem en de bonus van het miljoen. Hij is nu al achtmaal op rij ongeslagen waarvan drie keer op York. Hij draagt 1,5 kilogram meer dan de rest van het veld. Iets wat de kansen van Dee Ex Bee (2) vergroot. Hij loopt al het hele seizoen achter Stradivarius aan en was ook in zijn laatste race dichtbij tweede op de baan van Goodwood.

1.       Stradivarius
2.       Dee Ex Bee
Placepot: 1

 

Race 3

In deze Groep 2 voor tweejarigen zet Threat (14) de toon na zijn sterke races dit seizoen. Hij was al tweemaal tweede op Groep 2 niveau waarvan eenmaal tijdens Royal Ascot en eenmaal tijdens Glorious Goodwood. In de afgelopen zestien jaar had 69% van de winnaars slechts eenmaal eerder gewonnen dus dat komt mooi uit en het is bovendien een race waarin 62,5% van de winnaars lager uitbetalen dan 8/1. Trainer Kevin Ryan heeft 25% van deze race gewonnen, waaronder vorig jaar. Hij brengt Repartee (10) aan de start die al over deze baan en afstand gewonnen heeft. Hij voelde zich daarna minder thuis over soepele bodem en zal hier een betere race lopen als de regen wegblijft. Hij staat aan een aantrekkelijke cote is een ideale winnend plaats weddenschap. Ook Spartan Fighter (12) kent de baan al goed met een duidelijke overwinning in zijn laatste race. Hij komt voor het eerst in actie op dit niveau maar lijkt toe aan deze stap omhoog. Aidan O’Brien zadelt Pistoletto (9) die na een teleurstellende prestatie 34 dagen de tijd heeft gehad om bij te komen. De connecties zullen hier niet aan de start brengen als hij er niet klaar voor zou zijn. Malotru (7) heeft al een Groep 3 in Italie gewonnen en heeft daarna 61 dagen de tijd gehad om bij te komen. Hij zal lekker fris aan de start verschijnen en hoort in dit veld meer dan thuis.

1.       Threat
2.       Repartee
3.       Spartan Fighter & Malotru
4.       Pitoletto
Placepot: 14

 

Race 4

Dit is de race van die andere ster en in deze opdracht wordt er gesprint over 1000 meter. De bliksemsnelle Battaash (1) komt hier in actie maar is op het moment van schrijven niet de favoriet en dat komt doordat hij, zeker op deze baan, niet te vertrouwen is. Hij was in het verleden tweemaal vierde op deze piste maar komt hier wel na een indrukwekkende winst weer in actie. Ik hou het vertrouwen in dit snelheids monster ondanks dat hij het meeste gewicht van de race draagt. Er is behoorlijk wat steun in de wedmarkt gekomen voor Ten Sovereigns (8) onder Ryan Moore voor trainer Aidan O’Brien. Hij versloeg in zijn laatste race de sterke Royal Ascot winnaar Advertise en lijkt zich helemaal in zijn element te voelen over de korte afstand en hij draagt bovendien een kilogram voordeel van Battaash. De merrie Mabs Cross (10) was vorig jaar tweede in een fotofinish toen de winnaar 40/1 uitbetaalde. De dames doen het sowieso goed in deze race met 75% van de afgelopen acht winnaars. Zij is sinds Royal Ascot echter niet meer in actie gekomen en het is de vraag of zij scherp genoeg is. El Astronaute (3) loopt al het hele seizoen de sterren van de hemel en aan een hoge cote kan hij een goede prestatie neerzetten.

1.       Battaash
2.       Ten Sovereigns
3.       Mabs Cross
4.       El Astronaute
Placepot: 1

 

Race 5

Zestien tweejarige deelnemers over 1400 meter met niet veel recente vorm aangezien zes van de zestien paarden voor het eerst een renbaan zien. Molatham (10) was tijdens zijn debuut direct tweede op Ascot. Het was duidelijk dat hij een langere afstand nodig heeft en die krijgt hij hier. Met de ervaring op zijn CV zal hij hier ver komen. De dames krijgen hier 2,5 kilogram voordeel en de grappig genaamde Tulip Fields (16) heeft met Frankie Dettori een interessante boeking. Zij heeft in haar twee races nog niets verkeerds gedaan met een tweede een derde plaats. Dubai Mirage (5) was in een spannende finish tweede op Sandown toen hij een tegenstander van zijn eigenaar nipt voor moest laten gaan. Hij toonde vechtlust en zal na die race een stuk verder in ontwikkeling zijn. Celtic Art (3) is al tweemaal in actie gekomen en was in zijn laatste race goede tweede op Goodwood. Dat was achter een paard die op Woensdag favoriet was in een Groep 2 race. Dat is dus de sterkste vormlijn in deze race en op basis daarvan hoort hij bij de favorieten. Afro Blue (1) was direct derde bij zijn debuut op de baan van Newmarket waar hij aan 20/1 vriend en vijand verrastte. Ook hij zal met die ervaring een stuk beter zijn.

1.       Molatham
2.       Celtic Art
3.       Tulip Fields
4.       Dubai Mirage & Afro Blue
Placepot: 5 – 10 – 16

 

Race 6

Een zeer lastige afsluiter in de vorm van een Handicap over de Engelse mijl met zeventien paarden. Royal Ascot winnaar Biometric (2) had op Goodwood een off-day maar in goeden doen strijdt hij mee voor de winst nu hij weer terug is in Handicap verband. Nahaarr (8) vondt na vier overwinningen op rij zijn Waterloo na een knullige rit. De voorste twee in die race hebben daarna goed gepresteerd en op basis van die vormlijn kan hij hier voorin mee doen. Eigenaar Hamdan Al Maktoum heeft twee paarden in de race en zijn 1e jockey Jim Crowley komt in actie op Fanaar (3) die na een derde plaats achter Biometric tijdens Royal Ascot een off-day had op diezelfde baan. Hij heeft 27 dagen de tijd gehad om bij te komen en zal nu een betere prestatie neer gaan zetten. Jonah Jones (9) heeft als tweejarige al op deze baan gewonnen en keert nu na een operatie aan de luchtwegen weer in topconditie aan de start. De tweede race na die ingreep is altijd de beste en dat is precies het geval hier. Trainer Andrew Balding won deze race vorig jaar en nu heeft hij Spirit Warning (5) aan de start die dit jaar zeer constant is met louter podiumplaatsen. De leerling haalt een handige 2,5 kilogram van het gewicht af en dat is een groot voordeel vanaf dit hogere gewicht.

1.       Biometric
2.       Nahaarr
3.       Fanaar
4.       Jonah Jones & Spirit Warning
Placepot: 2 – 3 – 8


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.