Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

York - 24 augustus

York - zaterdag 24 augustus - Start: 14:50

Tijdens de laatste dag van het York Ebor Festival staat de goed gedoteerde Ebor Handicap over 2800 meter als hoofdmoot op het programma. Er staan bovendien een Groep 2, 3 en Listed race op het programma.

Race 1

In deze Groep 3 over een korte 1800 meter is 81% van de laatste zestien winnaars vier of vijf jaar oud. Met maar zes deelnemers lijkt de keuze duidelijk voor vierjarige Wissahickon (2) onder Frankie Dettori en trainer John Gosden. Ondanks dat hij deze keer weer over het gras in actie komt, is hij de favoriet. De stal van Sir Micheal Stoute won deze race twee jaar geleden en heeft dit jaar Zaaki (3) in de strijd. Voorafgaand aan een teleurstellende prestatie op Goodwood was hij nipt verslagen in een Groep 2 op Ascot. Op basis van die tweede plaats hoort hij bij de favorieten en hij is bovendien al bewezen op gras. Bangkok (5) is zeer wisselvallig dit jaar en was na winst eenerlaatste in de Derby. Daarna was hij tweede achter Japan die woensdag de Groep 1 Juddmonte International Stakes won en nu medefavoriet voor de Arc De Triomphe is. Zijn laatste race over deze baan was echter weer teleurstellend.

1.       Wissahickon
2.       Zaaki
3.       Bangkok
Placepot: 2

 

Race 2

Met 75% van de afgelopen zestien winnaars minder dragend dan 57 kilogram is de favoriet First In Line (3) met 60,5 kilogram niet in het voordeel. Bovendien hadden 87,5% van die winnaars al vier races in de benen. First In line heeft er pas drie in de benen maar de manier waarop hij zijn laatste race won zegt heel, heel veel. Frankie Dettori klimt in het zadel en als er iemand de trends kan doorbreken, dan is hij het wel. Eminence (2) gaat ook tegen een aantal trends in maar is wel een zeer verdienstelijk paard en gaat hier een ideale afstand treffen. Ryan Moore heeft eindelijk de smaak te pakken en met de constante vorm kan hij hier toeslaan. Skymax (9) voldoet wel aan alle trends en hij komt hier in actie na een afgetekende overwinning op Newbury. Hij zette daar de favoriet van die race op zeven lengten en won heel makkelijk. De blinkers maakte toen een heel verschil en die zijn in deze race weer present. Land Of Oz (12) heeft de smaak behoorlijk te pakken met vier overwinning op rij. Ik heb een keer de fout gemaakt om een paard van Sir Mark Prescott niet te noemen in een voorbeschouwing na vier overwinningen op rij in sterker gezelschap. Die fout maak in niet weer nadat dat paard zijn race op Ascot won. De vorm van Land Of Oz is zeer recent met zijn laatste overwinning slecht negen dagen geleden.

1.       First In Line
2.       Eminence
3.       Skymax
4.       Land Of Oz
Placepot: 3 – 9

 

Race 3

Een zeer interessante Groep 2 over 1400 meter waarin ik met veel enthousiasme uitkijk naar Speak In Colours (8). Op Goodwood zag hij er fysiek geweldig uit en deed de jockey alles fout wat hij fout kon doen. Dat het paard nog dichtbij vierde werd zegt veel over de capaciteiten van de grijze viervoeter. Joseph O’Brien schakelt nu zijn broer in voor het stuurwerk en ik zie Speak In Colours ver komen. Favoriet Laurens (3) komt hier in actie over een korte afstand voor haar doen aangezien zij normaal gesproken over 1600 meter of langer het beste tot haar recht komt. Favorieten hebben sowieso een slechte reputatie met negen van de laatste zestien falend. Cape Byron (4) was een sterke Handicap winnaar over 1200 meter tijdens Royal Ascot maar vond de stap naar Groep 1 niveau daarna te hoog gegrepen. Hij staat nu weer in lichter gezelschap en kan hier een betere prestatie neerzetten. Eqtidaar (5) is dit jaar na een teleurstellende prestatie aan de luchtwegen geopereerd en dat moet een positief effect hebben. Dat hij na 119 dagen direct in Groep 2 verband wordt ingezet zegt veel over de resultaten in de training en helemaal voor een trainer die deze race al driemaal heeft gewonnen.

1.       Speak In Colours
2.       Laurens
3.       Cape Byron
4.       Eqtidaar
Placepot: 3 – 8

 

Race 4

Deze Ebor Handicap is gedoteerd met £1 Miljoen en trekt het maximale aantal starters van 22 over 2800 meter. Er komen een aantal hele goede paarden aan de start die speciaal voor deze race zijn voorbereidt. Raheen House (7) is er daar een van en staat sinds kort bij William Haggas op stal. Twee races hebben een tweede en derde plek opgeleverd, beide over deze baan met het oog op deze race. Het feit dat hij nog niet heeft kunnen winnen verontrust mij niet aangezien hij met zorg is toegewerkt naar deze dag. John Gosden won deze race vorig jaar en hij heeft dit jaar twee paarden in de strijd. Frankie Dettori kiest voor Ben Vrackie (15) en die moet na een teleurstellende prestatie er hier weer staan. Hij was 252 dagen rust wel gelijk tweede tijdens Royal Ascot en zal na die inspanning wellicht wat langer de tijd nodig hebben gehad. King’s Advice (4) is de revelatie van dit jaar met zeven overwinningen uit acht starts. Hij is een duizelingwekkende 31 pond door de Handicap Rating gestegen en was in zijn laatste race weer ontzettend moedig door net zolang te vechten totdat hij gewonnen had. Helaas voor hem hebben de favorieten geen goede reputatie in deze race met slechts een winnende favoriet in de afgelopen zeventien edities. Withhold (1) keerde ijzersterk terug op Engelse bodem met een zege na een operatie aan de luchtwegen en een bezoek aan Australie. Hij zette de concurrentie makkelijk opzij en was volgens zijn connecties al veel verder in zijn ontwikkeling dan verwacht. Hij zal hier nog scherper zijn en is in goeden doen een kandidaat voor de winst. Sir Micheal Stoute heeft de race al driemaal gewonnen en dit jaar zadelt hij Mekong (10) met Ryan Moore. Dit is zijn ideale afstand en de vierjarige heeft 49 dagen de tijd gehad om bij te komen van zijn recente tweede plaats. Het enige punt van zorg zijn zijn prestaties over deze baan met een laatste en een vierde plaats uit twee pogingen. Cleonte (21) was een zeer sterke winnaar tijdens Royal Ascot over 4200 meter en houdt van lange afstanden. Hij was daarna derde achter Mekong op Sandown.

1.       Raheen House
2.       Ben Vrackie
3.       King’s Advice & Withhold
4.       Mekong & Cleonte
Placepot: 1 – 7 – 15

 

Race 5

Deze Listed race is gereserveerd voor tweejarigen sprinters over 1000 meter. Alligator Alley (1) was in zijn laatste race nipt geklopt in een Groep 3 race op Goodwood. Dat is met afstand de beste vormlijn van deze race en op basis daarvan is Alligator Alley het paard met de beste kansen. Richard Hannon won deze race vorig jaar en dit jaar heeft hij Kemble (11) in de race. Deze tweejarige merrie was in haar laatste race goede tweede in een Listed race op de Franse baan Deauville. Zij lijkt steeds beter te gaan racen en krijgt hier 2 kilogram cadeau van de hengsten. Wonderwork (8) maakte veel indruk tijdens zijn debuut op de baan van Thirsk toen hij met 3,5 lengten makkelijk won. Hij gaat hier een behoorlijke stap omhoog in concurrentie maar zal een goede indruk achter laten. Treble Treble (7) bleef in zijn laatste race Cobra Eye voor die afgelopen geschrapt was in zijn race maar wel de gedoodverfde favoriet was in een Groep 3. Dat zegt veel over de mogelijkheden van Treble Treble.

1.       Alligator Alley
2.       Kemble
3.       Treble Treble
4.       Wonderwork
Placepot: 1 – 7 – 11

 

Race 6

De vierdaagse sluit af met een Handicap over 2000 meter en zeventien paarden. Weer hebben John Gosden en Frankie Dettori een grote kanshebber in actie. Forest Of Dean (8) is na zijn drie zeges dit seizoen een goede favoriet. Zijn laatste race op Goodwood was ook een overwinning en toen maakte hij veel indruk. De meeste weerstand zal komen van Beringer (3) die tijdens zijn laatste vijfde plaats ontzettend veel oponthoud kende. De jockey had de handen vol maar geen kant om op te gaan. Met een vrij pad kan Beringer hier de winnaar zijn. Fayez (1) was in die race van Beringer de verrassende winnaar aan 25/1. Met nog 400 meter te gaan was hij laatste maar een goede stuurkunsten verruilde de laatste voor de eerste. Tudor City (16) won zijn laatste race en dat was een hordenrace over 3200 meter. Dit is andere koek maar de vorm is goed en vanaf een laag gewicht zijn hier mogelijkheden.

1.       Forest Of Dean
2.       Beringer
3.       Fayez
4.       Tudor City
Placepot: 3 – 8 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.